Става въпрос за passat 1.8 Rp 1991.От извесно време колата ми както си я карам спирам и когато после да тръгна няма палене.Почва се едно бесно въртене на стартера и по някое време и идва акъла.Но от днес колата започна да си пали когато си поиска.Видях във форума подробна тема за проблеми при паленето.Направих всичко описано в нея:
1.Гориво има
2.Проверих дали има искра- при въртене искра няма едва когато спреш да въртиш за кратко се появява.Същото се получава и при бобината/комутатора. От нея по главния кабел идва искра за кратко при спиране на въртенето на стартера.Сменихме бобината с друга същата работа. Тествах Датчика на хол със светодиоден пробник.12V има на двете крайни пера на буксата.Между средното сигнално кабелче и крайното вързах пробника. При въртене на стартера светодиода не свети , едва когато спра да въртя примигва за кратко.
Това е.Ако някой колега има идея какво и е на колата моля да ми помогне!!! Благодаря предварително.
vwpassat 1.8 RP не пали нито на бензин нито на газ-решено !
vwpassat 1.8 RP не пали нито на бензин нито на газ-решено !
Последна промяна от vgala на Вто 20 мар 2012 19:39, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: vwpassat 1.8 RP не пали нито на бензин нито на газ
lambi написа: клеморед

Мисля си, че ще светне само на контакт...
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
При така изброените симптоми си мисля за нещо, което маи вече съм споделял във форума.Това ми се е случвало не на един или два Пасата.Колега, виж дали главния кабел от бобината към дистрибутора а и другите кабелаци от дистрибутора към свещите не опират в някои маркуч от охладителната с-ма.Ако да,изолираи ги да не опират защото се получава отечка и искрата се губи.Хубаво е и да се почистят старателно от прах и полепнали масла.Огледаи капачката на дистрибутора да не е спукана.Ако всичко това е ОК, търси причината в комутатора или ако пали студена и не при загрял мотор - температурен датчик.
с две ръце гласувам за клеморед.и аз така "хвърлях" искра само в края на въртенето!
всякакъв вид проби с мостове на клемореда не свърши работа както свърви клемореда за 11лв. от евро07,с който си карам и сега

всякакъв вид проби с мостове на клемореда не свърши работа както свърви клемореда за 11лв. от евро07,с който си карам и сега

Познахте колеги-КЛЕМОРЕД!!!.Ето за това обичам този форум ,защото винаги мога да разчитам на вашето компетентно мнение.В сервиза ми намериха цяла ключалка с клеморед и пеперудка от Голф-3 втора употреба.Но сега паля с един ключ , а заключвам с друг.Иначе проблема е решен -пали без грешка.Благодаря на всички за мненията !!!