загуба антифриз

Техническа и сервизна информация за Passat
rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

загуба антифриз

Мнениеот rim » Чет 22 мар 2012 16:35

Здравеите!Имам проблем с нивото на антифриза.Сутрин на студен мотор нивото е под минимума.Пробвах следния вариянт запалих двигателя да работи позагря малко после отворих капачката антифриза изкипя малко и нивото му се вдигна почти колкото беше.Днес налях антифриз до максимума запалих двигателя. Колата започна да загрява и антифриза започна да покачва нивото си след като се включи вентилатора за охлаждането нивото на антифриза си остана повече отколкото си беше без да кипи , макар че долния мъркуч на радиатора стана горещ.Преди съм забелязвал че с покачване на температурата се покачваше и нивото на антифриза но щом вентилатора се включеше нивито на антифриза си спадаше почти до първоначалното.Въпроса ми е дали капачката на разшерителния съд прави проблем и клапана не работи както трябва

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Re: загуба антифриз

Мнениеот vladko33 » Чет 22 мар 2012 20:27

Здрасти колега, има доста изписано по въпроса за загубата на антифриза и възможните причини за това. При мен се оказа гарнитурата на главата, което беше повод за ремонт и пълна профилактика на всичко по главата, но си е скъпо начинание. Първо установи от къде изчезва антифриза и напиши за каква кола и какъв двигател става въпрос. Възможно е причината да е в някое пластмасово съединение или, както ти предположи, в капачката. На дълго, като караш по-бързо, губи ли антифриза ? Сутрин като е напълно изстинал двигателя има ли налягане в системата ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: загуба антифриз

Мнениеот Iezekil » Чет 22 мар 2012 21:02

за да разбереш от капачката ли го губи,не трябва да я отвиваш на загрят мотор,а да я наблюдаваш.Може да имаш теч от всякъде,би трябвало да споделиш на студен мотор издиша ли или всмуква въздух като развиеш капачката.Проблем на тихи обороти или загряване повече от нормалното??

Върни се в “Passat”