Проблем с оборотите на Пасат Б4
-
- Автомобил: Фолксваген Пасат Б4 2000куб 115кс
- Двигател: 2Е ноември 1993г
Проблем с оборотите на Пасат Б4
Когато изключа от скорост оборотите се задържат около 1100-1200 и след 10ина секунди падат на нормалнит 700-800.Моля кажете каква би могла да е причината!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с оборотите на Пасат Б4
maxi09 написа:Когато изключа от скорост оборотите се задържат около 1100-1200 и след 10ина секунди падат на нормалнит 700-800.Моля кажете каква би могла да е причината!
Хубаво е да посочиш за какъв двигател става въпрос-бензин,газ,дизел....кубатура,код...
Иначе обичайните заподозрени са:
стъпково моторче
ламбда снода
температурен датчик
За лечение винаги първо се предписва един рестарт.....и ако с това не се оправи,вече се започва да се мисли за другите!
Рестарт се прави като откачиш клемите на акумулатора за 1час,после ги закачаш,палиш колата и я оставяш без да подаваш газ за 10-15мин.да си нормализира работата!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
И дросел и/или дебитомер ако има.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Защо ли си мисля че мотора е 1,8 ABS 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
axeon написа:Защо ли си мисля че мотора е 1,8 ABS
Май няма да разберем какъв е мотора,като гледам колко е активен колегата.....

-
- Автомобил: Фолксваген Пасат Б4 2000куб 115кс
- Двигател: 2Е ноември 1993г
Извинявам се на всички,но съм нов във форума! Двигателя е 2000кубика 115коня!Има газов инжекцион. Всичко беше наред с оборотите - даже не беше за вярване и стана почти изведнъж! Цяла зима никакъв проблем и като се затопли се започна - странно тресене на двигателя(преди можеше да си оставиш кафето на мотора и да форсираш без да се усети) и проблемите с оборотите. Това с рестарта го пробвахме и дебитомера е добре. Сега ще купя един температурен датчик и ще пробваме! Между другото забравих - когато двигателя се натовари допълнитално например климатроник или перката се включи проблема почти отпада т.е. почти не се задържат високи!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
maxi09 написа:Сега ще купя един температурен датчик и ще пробваме! Между другото забравих - когато двигателя се натовари допълнитално например климатроник или перката се включи проблема почти отпада т.е. почти не се задържат високи!
Не бързай да купуваш темп.датчик......защото качествените са по 30-40кинта.....а ако сложиш менте от 7лева,може да си е същото.....намери някой познат с пасат(може и от 1,8 Б3,Б4) и просто разменете датчиците да видите как е,преди да си дадеш парите!Аз имам резервен датчик,но не съм в София за да дойдеш да пробваме....за това намери някой с пасат...цвета на пръстена е без значение-в смисъл дори неговия датчик да е син а твоя жълт пак ще можеш да пробаш,просто трябва колата да е с един датчик-като твоята,защото има и с по два датчика!Успех
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
Колега карам В4 Моно 1,8 90кс АBS мотор имах подобен проблем, но свалих дросела и го почистих и се оправи.
Сега само като я запаля и си поддържа едни обороти! Въпроса е там че веднъж поддържа 1000, друг път 800 но не играят поне
Успех
Сега само като я запаля и си поддържа едни обороти! Въпроса е там че веднъж поддържа 1000, друг път 800 но не играят поне