Хидравликата на волана отказа/решено/
Хидравликата на волана отказа/решено/
Колеги , май имам голям проблем с хидравликата на волана
.Колата е Пасат 1.8 Вариант ABS мотор .Та днес сутринта като тръгвах за работа , докато изляза от паркинга установих,че волана е адски тежък и на място няма въртене.Не се чува характерния звук от работата на помпата на хидравликата. Вдигнах капака и огледах,има си хидравлична течност в казанчето на мах. не се виждат течове,ремъка си е на мястото и на външен вид всичко е наред,ама не се чува свистенето на помпата и според мен не работи.Какво може да се е случило вътре,доколкото знам има клапани в помпата ,възможно ли е да е заседнал клапан вътре и това да е причината или е някаква друга.Кое по принцип се разваля на хидравличните помпи,подлежат ли на ремонт или се сменя с нова и ако някой е правил или сменял колко долу горе излиза ремонта или подмяната.Предварително благодаря на всички отзовали се с идеи по въпроса.

Последна промяна от vw16v на Нед 03 дек 2006 20:05, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ммм да така като гледам,явно това се оказва рядко срещана повреда.Май ще трябва да се захващам с разглобяване докато установя какво точно е.Засега ще ставам голфаджия
до края на седмицата и без това не съм яхял по-малкия брат голфи скоро,а в събота ще мятам пасадена,че през седмицата няма време и като реша проблема ,ако го реша ще докладвам за резултатите .
P.S.В София явно тук таме си имате някой друг читав майстор,а в Бургас за съжаление не се сещам за свястен сервиз на който човек може да има вяра,повечето са набедени майстори самодейци и затова предпочитам сам ,с брадъра и приятели да се мъча с решаването на технически проблеми.С променлив успех съм ходил в официалния сервиз,ама там е цифра и не винаги вършат работа.

P.S.В София явно тук таме си имате някой друг читав майстор,а в Бургас за съжаление не се сещам за свястен сервиз на който човек може да има вяра,повечето са набедени майстори самодейци и затова предпочитам сам ,с брадъра и приятели да се мъча с решаването на технически проблеми.С променлив успех съм ходил в официалния сервиз,ама там е цифра и не винаги вършат работа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
при мен имаше същия проблем! хидравликата ми отказа в движение
малко стресиращо се получи:) 3 дена след това след като ми излязоха мазоли по ръцете от въртене на геврека хидравликата се самооправи ,но започна да ми вие помпата. обиколих цяла Варна и никъде не намерих кой да ми направи профилактика и рециклиране
всеки вика "вземай помпа и идвай да ти я сменяме " та накрая когато имах път към София отидох в МЕИ и ми я рециклираха и от тогава не се е обаждала помпата!
маистора там ми каза че проблема е бил следния: от казанчето за хидравлична течност се е откъртило (неизвестно как) парченце пластмаса от някаква там цедка или нещо от рода.Това парченце през маркучите е застанало на клапана на помпата и тя е отказала а после пак незнайно как е решило да се махне от там и тя пак е заработила!
Сега рейката ми сълзи от някъде масло и очаквам при удобен случей пак да отида до МЕИ в СФ и да ми я рециклират !

маистора там ми каза че проблема е бил следния: от казанчето за хидравлична течност се е откъртило (неизвестно как) парченце пластмаса от някаква там цедка или нещо от рода.Това парченце през маркучите е застанало на клапана на помпата и тя е отказала а после пак незнайно как е решило да се махне от там и тя пак е заработила!
Сега рейката ми сълзи от някъде масло и очаквам при удобен случей пак да отида до МЕИ в СФ и да ми я рециклират !
След сваляне и разглобяване на помпата се оказа,че преди клапана на помпата има дребни парченца пластмаса от казанчето за хидравличната течност,което се беше счупило при удара на колата в предния автомобил на един светофар.След почистването на парченцата помпата си работи вече нормално и всичко е ок.Осаза се и че разглобяването на помпата не е никаква философия,трябва само малко инструмент,а иначе няма някакво сложно устройство вътре ,което да се разваля и зад думата рециклиране се крие обикновено смяна на лагер или на опръстени ако тече и по рядко лопатки на турбинката.Благодаря на отзовалите се и дано не ви се разваля хидравликата,че е отвратително да се кара без нея.