информация за оборотите на Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
информация за оборотите на Б3
здрвейте колеги, става въпрос за пасат Б3 с ДВГ ABS. интерсува ме от къде компютъра получава информация за оборотите на двигателя. също и къде се намира датчика за оборотите и ако може парметрите за него.
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: информация за оборотите на Б3
оборотите ги получава от делкото...по-точно датчика на хол...параметри немога да кажа...
но ако питаш,защото ти играят оборотите...едва ли е от него
но ако питаш,защото ти играят оборотите...едва ли е от него
-
- Автомобил:
- Двигател:
не оборотите са стабилни. питам защото не можах никъде да открия датчик.просто ме интересуваше информативно. предполагам, че брои импулсите?
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
този датчик изпраща импулс и към бобината...но съм почти сигурен,че дава показания и за оборотите на мотора.намира се на делкото.букса с 3 кабела.самия датчик е интегриран в делкото.за да стигнеш до него трябва да разглобиш делкото.но ако всичко ти е наред по-добре не ръчкай 

-
- Автомобил:
- Двигател:
няма да ръчкам, питам за информация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Както споменаха, използва се датчик с ефекта на Хол. Служи за подаване на горивото и искрата в нужния момент. Ако успееш да си намериш осцилоскоп ще можеш да разгледаш как са импулсите - правоъгълни ли са, цикъл на запълване и т.н. Това е най-точния начин да го диагностицираш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
имам осцилоскоп, ама няма да го диагностицирам, просто се чудех от къде компа взима информацията. благодаря за отговорите!
- StariaPassat
- Автомобил: Passat b3
- Двигател: 9A 1992
Може би въпросите не ги задавам аз, но след като видях темата не мога да си мълча. Моята "гордост" (или позор) е В3 с двигател 9А (2 16v) и проблема ме притеснява предимно през лятото (защото загрява много): Държи високи обороти 1500 - 2000, но това е само когато колата се движи. В момента в който спре напълно, оборотите падат на около 1000 - 1100. Ако има наклон на пътя и отпусна спирачката при приплъзване на автомобила (без да пипам газта) отново оборотите скачат. Това явление е по-силно изразено когато е на газ, но го прави и на бензин
(описаното е без включен климатик). Има случаи в които нямам този проблем но това е като да чакаш 29-ти февруари. Главния въпрос ми е какво ги засяга всичките тези "революционни" датчици движението на колата
и дали някоя джвъчка не се е гътнала при което цялата система да компенсира нещо... ах само ако знаех...

-
- Автомобил:
- Двигател:
твоя проблем няма нищо общо с датчика на хол. погледни си гуменото уплътнение под моното както и всички вакууми.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
lacezarasia написа:гуменото уплътнение под моното
Ако греша ме поправете, но колегата StariaPassat май не е моно като нас

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега и аз не съм много сигурен, ама май е инжекцион.
- StariaPassat
Тази каляска е с пълна механична инжекция, но са й набутали безброй вакуми с което не съм на "ти". Интересува ме факта в който съм сигурен - какво значение има дали колата се движи?
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
доколкото разбирам, ааА да са мръднали гумите от покой и оборотите скачат, така ли?
освен системата за принудителен празен ход(предполагам че има такава, но незнам как е изпълнена), която взема под предвид въртенето на колелата, друго не виждам, което да е свързано с движението на колата... Ако е така, пробвай да откачиш датчика/жилото на километража, и колата да не знае че се движи..
Инжекциона не е чисто механичен, има и електричека част, и въобще не съм запознат с него.
Ако се движиш с по-голяма скорост(макар че казваш буквално за помърдване в случая) и въздуховода е челно разположен, т.е. насрещната струя да създава напор, пак може да се ебават оборотите предимно на газ, щото си с обикновено газово.
освен системата за принудителен празен ход(предполагам че има такава, но незнам как е изпълнена), която взема под предвид въртенето на колелата, друго не виждам, което да е свързано с движението на колата... Ако е така, пробвай да откачиш датчика/жилото на километража, и колата да не знае че се движи..
Инжекциона не е чисто механичен, има и електричека част, и въобще не съм запознат с него.
Ако се движиш с по-голяма скорост(макар че казваш буквално за помърдване в случая) и въздуховода е челно разположен, т.е. насрещната струя да създава напор, пак може да се ебават оборотите предимно на газ, щото си с обикновено газово.
lacezarasia написа:не оборотите са стабилни. питам защото не можах никъде да открия датчик.просто ме интересуваше информативно. предполагам, че брои импулсите?
да ,броят се инпулсите - предавателно число 2 ,на КВ към "делко",и по електронен път с различен указателен уред на таблото се индицират!
- StariaPassat
pe6kata написа:доколкото разбирам, ааА да са мръднали гумите от покой и оборотите скачат, така ли?
Да, не е нужно да има принудителен поток във въздуховода. Когато намеря време ще опитам номера с километража, та поне да диагностицирам нещо. Благодаря.