Огледала за Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
gogo_TDI
Автомобил:
Двигател:

Огледала за Пасат Б4

Мнениеот gogo_TDI » Вто 01 фев 2011 13:17

Здравейте колеги....имам Пасат Б4 95г. на двете странични огледала по крайщата започна да им пада огледалното покритие!Искам да ви попитам само плочките дали се продават, или дали от Б3 стават на Б4!Мойте са ел.Благодаря ви предварително... :да:

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Re: Огледала за Пасат Б4

Мнениеот ivchoto » Вто 01 фев 2011 13:25

Абсолютно еднакви. :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 01 фев 2011 13:32

И аз да допълня, продават се само огледала, моето едното беше счупено и си купих ново за 8-9 лева май беше, с едно хубаво двойнолепещо и заспа, стана по-здраво от другото оригинално. В началото си мислех, че има някаква разлика с оригиналното, но сигурно вече съм му свикнал и не ми прави впечатление...върши работа!

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Вто 01 фев 2011 15:01

Аз си купих само огледалата по 11лв бр.(сферични,затъмнени)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 01 фев 2011 16:25

Ами аз споделих само за самото огледало, което при мен не е с електрическо подгряване, предполагам, че от там идва разликата...Иначе при нас е лесно, махаш счупените парчета от старото, почистваш и поставяш новото огледало.

ОФФ: Пред общежитията, където си паркирвах колата преди, имаше два Пасат-а Б3 черни, единият е мой. Слизам един път за работа, качвам се в колата и когато тръгнах да паркирам пред офиса гледам нещо жълто ме гледа от мястото на огледалото и го няма въпросното...Върнах се и го намерих счупено през средата - е то хубаво ама колата беше така паркирана, че нито коли са минавали, нито хора - плътно до стената.
Изображение
Ок, купих, смених и след една седмица гледам и на другата Б3-ка дясното огледало счупено...Явно някой се е опитвал да го свали, но фабричното лепило е било бая здраво и се е сцепило огледалото на 3 парчета през средата...Не ме е яд, че трябваше да си купувам, но бива ли наистина за 10 лева да ни направят мизерия и на двамата в случая и да не си свършат работа... :beat_butt2

Ето информативно как изглежда това жълтото, за което се закрепя основата на огледалото:
Изображение

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пон 26 мар 2012 12:53

Здравейте колеги,
За да не отварям нова тема, а и нямам време да чета всичко което ми изкара търсачката (то повечето е за подгряване или за други модели на VW), ще си позволя да използвам тази тема за да си задам въпосчето (надявам се колегата да няма нищо против, гледам, че е с почти същото като мойто возило - от гаража).
Та така, днес сутринта се опитах да си настроя дясното странично огледало, но то не реагира, пробвах и лявото и то не помръдна. През обедната почивка реших да проверя бушоните, но на капака им никаде не видях към кой бушон са вързани (по презункция проверих по-обстойно този за подгрева на задното стъкло ама цъ), проверих и куплунга на джойстика - добре си е влязъл.
Ако може някой да ми каже кой е бушона за ел. огледалата и евентуално ако има реле кое е то, че и те не са ми означени.
Предварително благодарая !

eladjia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eladjia » Пон 26 мар 2012 15:43

И аз ще следя за отговор!При мен работеха перфектно до момента в който сменях панта на вратата и се наложи да изключа буксата с кабелите към вратата(тази която е на самата кола).След като включих не работеха огледалата, преглеждах крачетата на буксата и превключвах няколко пъти, но не тръгнаха.И аз си мисля за предпазители или реле(стъклата работят), но не съм имал време да погледна, а ще е добре да съм теоретично подготвен.

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Пон 26 мар 2012 16:52

viewtopic.php?f=17&t=25706&start=0
ей тука има едни схемички,дано да помогнат...

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Пон 26 мар 2012 17:49

За съжаление или проблема не е в бушона или схемата не отговаря на моя модел/поколение (никъде не видях за кое поколение Пасат е схемата) :(

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Съб 31 мар 2012 13:09

Открих и отстраних проблема :lol:
Оказа се лош контакт м/у буксата на джойстикувия елемент и куплунга който влиза в него. Буксата на джойстика е платка с медни писти по които от влагата се отлага окис/патина - почистват се със сухо парцалче (препоръчвам да не се ползва контактен спрей, пистите са много близко разположени и спреят може да ги укаси ако не се попие добре). Куплунга който идва от вътрешността на вратата и влиза в джойстика, от вътре е с крачета със свободен преден край и с времето те се огъват на долу и спират да контактуват с пистите на платката, за това трябва да се повдигнат леко и внимателно нагоре (краче № 5 е захранването/ + ).
Още нещо буксата трябва да се натисне по-силничко, да щракне хубаво така, че като се дръпне да не излиза свободно, без повдигане на зъбчето което е на джойстика.
При по-леко натискане се усеща едно защракване, което оставя впечатлението, че е влязла хубаво, но като я дръпнеш си излиза почти свободно - това значи че не е влязла напълно и е възможно да не дава контакт.
Съжалявам за дългият пост, но се надявам информацията да е полезна за в бъдеще, ако някой има подобен проблем.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 31 мар 2012 23:00

Да добавя и аз,докато говорим за ел. огледала.В Косер продават ел. стъкло + пластмасова основа за В3/В4, на цена от 22-3лв (не се лепи с двойно залепящо,а се щрака на кръгличката основа,след като се махне старото).Сложих си такива на В3-ката преди 2 години и си работят идеално,вижда се чудесно и греят добре :) .За лявото има възможност да се поръча и асферично (тях ги нямат на склад,ама за седмица някъде идва),цената му е същата,като на простото.
:beer

Потребителски аватар
Asko VW

Мнениеот Asko VW » Нед 01 апр 2012 10:50

Това ще ми е от полза, на есен мисля да си купя, че реотаните и на двете ми огледала са заминали. Сигурен ли си за цената на асферичното, моето лявото е такова, те не са ли по-скъпи ?

Върни се в “Passat”