Странно бучене, резонанс от задната част на B3, 92
Странно бучене, резонанс от задната част на B3, 92
От няколко дни ми се появи едно бучене, което чувам от задната част на колата - не се получава винаги, не е постоянно, като някакъв резонанс е. Преди да се получи единственно забелязах, че ми хлопа единият заден амортисьор. Дали е възможно от амортисьора да се получава някакъв резонанс и да бучи и вибрира с висока честота нещо в задницата на пасата - колата е комби, passat ariva 1992, 1.8 mi, abs engine.
бучене
Бучи, хлопа или вибрира (и трите са верни, но не е толкова страшно колкото звучи). Чува се при гасене на мотора например - значи трябва найстина да видя тампони на ауспуха, чува се при влизане в дупка - дори лека. Чува се когато се кара с 30 км/ч. при леко неравен път. Аз мисля че са амортисьори или тампони на амортисьори, а може и тампони на ауспуха. Направих си тест на амортисьорите и задните са на ръба за препоръка за смяна, но има някакъв живот в тях - няколко месеца или година. Тампоните към моста или купето най вероятно са заминали и от там хлопа, странното е бученето, но имам съмнения че и то е от там - стигнах до извода да сменя амортисьори и тампони към тях с прашниците. BILSTEIN маслени е изборът ми. Благодаря за всички отговори.
откри се проблема
Колеги, в крайна сметка се оказа от аспуха - целият се беше изместил малко назад и опираше в задният мост (получило се е като съм я подпрял някъде отдолу), а бученето се е получавало от един фланец, който се намира след меката връзка - той отново обира вибрации - беше се почти извадил ауспуха от него и той се беше износил - смениха ми го и се реши проблема.