Странно мърдане на волана Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dandrv
Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor

Странно мърдане на волана Б5.5

Мнениеот dandrv » Сря 25 яну 2012 9:14

Колеги някой ако има идея - да казва от какво може да е. scare Ето проблема:
Усеща се най-много на ниски обороти ~ около 1100 и по-ниска скорост. Като се подава газ колата си върви нормално. При ОТНЕМАНЕ на газта(това е важно - не при подаване на газ, а при вдигане на крака от педала)волана мърда 2-3 пъти наляво. Това става моментално дори и при съвсем леко отнемане на газта. Мърдането е доста осезателно - все едно някой хваща волана и го дръпва....Волана мръдва само наляво 2-3 пъти на около 30 градуса. Ако се опитваш в този момент да го въртиш надясно се осеща натегнатост и някакво съпротивление - усеща се на тласъци, не равномерно.
За сега има и моменти,в които не се появява... примерно сутрин тръгвам и всичко е ОК. Минавам 2-3 км и се появява. Варианти криви гуми, незатегнати гуми, затегнала спирачка са отхвърлени....
Не се чуват никакви шумове от карета при завой на напълно завъртян волан. Няма и други шумове при движение. Като единствена добавка ако има връзка със случая е че малко преди да почне да се появява това мърдане наляво ми се стори, че колата леко дърпа надясно при движение....
Колата не е удряна,не е скачала в огромни дупки карам я само аз от 6 години и до момента не е имало такива проблеми.
Давайте идеи, щото питах техници и това е мистерия и за тях....

Последна промяна от dandrv на Сря 25 яну 2012 9:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Странно мърдане на волана

Мнениеот radotom » Сря 25 яну 2012 9:25

Хммм да беше с В3/В4 да ти кажа задни тампончета на предните носачи, ама с тия множество носачлета при теб... :roll:
С много по-ниска степен на вероятност - вътрешно каре.
Според мен - колата на повдигач, един монтьор с метален лост и проверка на всички тампони по предницата ;)

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Сря 25 яну 2012 9:34

Това предстои - малко са натоварени в момента та чакам да ме вместят. А принципно има ли опасност да се кара така? Т.е. за момента си е неприятно, но има ли шанс нещо така да затегне, че да загубя управление?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 25 яну 2012 11:04

От 6г караш в Б-я и не си имал проблеми с окачването??? :applause:
Трябва доста да се е скъсал тампон,за да дърпа толкова много волана.
Обърни внимание на тампона на долния заден(кривия)носач или тампона на долния преден.....

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Сря 25 яну 2012 19:09

Ей,ако не се лъжа четох за подобни проблеми при Б 5.5 преди време във форума.....!Свързани са със задният мост,но точно не помня какво беше.....само знам,че колегата niks76 го спомена и коментира :deal Щом я караш толкова много време и я познаваш добре....хм,не е лошо да проучиш и задницата как е :012:

Потребителски аватар
dandrv

Re: Странно мърдане на волана Б5.5

Мнениеот dandrv » Нед 19 фев 2012 9:26

Развитието до момента - отидох да прегледат обстойно колата. Всичко по окачването беше наред. Единственият проблем беше яко скъсан десен маншон(който бях сменял точно преди една година - Meyle беше). След като сменихме маншона и смазахме карето - проблема изчезна. Вече волана си се държи нормално. :banana
От тогава доста карах и проблема не се е появявал, та това ме навежда на мисълта, че заради скъсания маншон карето е затягало, тъй като смазката се е отмила....

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Re: Странно мърдане на волана Б5.5

Мнениеот krraynov » Чет 05 апр 2012 0:39

Аз имах подобен проблем - и.. се оказа друго - джантата беше изкривена - едната предната - бях се притеснил за хидравлична рейка, тампони или какво ли друго не....

А заради маншон сменях каре..щото почти месес го слушах как се чува на завой и ... не се размина

Върни се в “Passat”