Здравейте,
Интересува ме за пасат 95 светва ли за кратко лампата на Airbag-a при първоначално даване на контакт на колата.
Решил съм да купувам един автомобил, но лампата не светва при подаване на контакт, а съм чувал, че трябва да светне за кратко и после да угасне ( поне така е при форд)
благодаря
mod edit: vaskoto1
Светва ли лампата на Airbаg-a при контакт?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: Светва ли лампата на Airbeg-a при контакт?
bopan написа:Здравейте,
Интересува ме за пасат 95 светва ли за кратко лампата на Airbag-a при първоначално даване на контакт на колата.
Решил съм да купувам един автомобил, но лампата не светва при подаване на контакт, а съм чувал, че трябва да светне за кратко и после да угасне ( поне така е при форд)
благодаря
Да за около 10-15 сек. докато си прави диагностика ARB.
stilko написа:Отвори капачето и виж дали изобщо има лампа.Ако неработят възглавниците най лесно им е на джамбазите да махнат лампичката, но може и да е изгоряла (много малко вероятно)
Да,
другия вариант е да са я вързали към нещо друго да свети,
и да си тества Бог знае какво,пък да мислиш че имаш АРБ:?::beat_butt2

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А след евентоален удар и отворили се багове ще свети ли лампата постоянно? щото съм чувал че слагали ново кормило дето не е разпукано за 20-30 Euro ама без вазглавница и пее сърце.... и още един въпрос, винаги ли се отварят по двойки . т.е. двете предни едновременно или следи дали има сложен колан на съответната седалка...
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
bopan написа:И колко струва евентоалната козметика - да се поставят нови багове (предполагам че и пиропатрони на коланите...) и има ли начин да проверя ( чрез гледане-баране и прочие) дали има физически баг или не ?
Чрез гледане-баране мисля че не може да разбереш - навиваш кирмилуту на четвърт оборот, с отвертка развиваш винтовете за да му падне капака и скибаш! Дано всичко е наред, щото за нова зарядка с възглавници съм слушал голяма цифра!
Моята лампа при контакт светва за около 5 - 10 сек.
Последна промяна от blagoykata на Чет 07 дек 2006 8:01, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да държа на възглавниците, мисля че са нещо важно,
обаче не съм убеден че трябва да загаснат със стартирането на двигателя....
а още един въпрос, при задължително ли при всяко даване на контакт светва лампата или е възможно при често включ/изключ да не светва понякога?
Благодаря на всички за мненията..... поне разбрах че в този автомобил щом не свети прословутата лампа или е изгоряла или трябва да търся следи от удър или нещо подобно ( а наистина не се вижда нищо.... което е странно.... някой така добре да се избара просто не ми се вярва....)
обаче не съм убеден че трябва да загаснат със стартирането на двигателя....
а още един въпрос, при задължително ли при всяко даване на контакт светва лампата или е възможно при често включ/изключ да не светва понякога?
Благодаря на всички за мненията..... поне разбрах че в този автомобил щом не свети прословутата лампа или е изгоряла или трябва да търся следи от удър или нещо подобно ( а наистина не се вижда нищо.... което е странно.... някой така добре да се избара просто не ми се вярва....)
- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Винаги светва!Аз лично нямам наблюдения кога изгасва ( нямам такава екстра ), но един познат има Пасат Б5 и неговата лапма изгасва няколко секунди след като двигателя заработи ( явно системата се самодиагностицира и гасне.
Лампата е като тази за маслото .... щом свети при работещ двигател - има проблем
Лампата е като тази за маслото .... щом свети при работещ двигател - има проблем