Пасат B3 - реглаж на скорости

Техническа и сервизна информация за Passat
emoph
Автомобил:
Двигател:

Пасат B3 - реглаж на скорости

Мнениеот emoph » Пет 06 апр 2012 10:09

Здравейте колеги,

имам проблем с Пасат-а. Докато карах извънградско изведнъж спря да включва скорости. Отворих капака и видях, че е паднала тежеста, която се хваща на долното жило. Закачих я на ново, но скоростите не влизаха добре. Прибрах се в София. Направих си сам някакъв реглаж, но не е както трябва. Онзи ден пътувах отново и гайката пак падна.

Според мен не е нормално тази гайка да се развива така често. Освен това ми прави впечатление, че жилото, което се нанизва на шпилката под тежеста има доста голям ход.

Възможно ли е да е изпаднала още някоя част, може би някакво тампонче, което да обира този луфт? Принципно само от там ли става реглажа на скоростите? Знаете ли добър майстор, който може да ги регулира, защото в момента 1-ва, 3-та и задна хъркат при влизане?

Предвартително ви благодаря за отделеното време!

Поздрави

Емо

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Пасат B3 - реглаж на скорости

Мнениеот pas1.8mi » Пет 06 апр 2012 19:45

Тежестта се нанизва на една шпилка,която свързва едното жило със селектора.Ако охлабиш шпилката ще може да регулираш жилото(направи го по старите белези).Каква гайка си сложил,когато е паднала първия път?

emoph
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B3 - реглаж на скорости

Мнениеот emoph » Съб 07 апр 2012 9:41

Точно така е при мен. Опитах да регулирам нещата от там, но не правя голяма разлика и първа и трета си хъркат при влизане. Това, което ми прави впечатление е, че жилото има много голям луфт като се сложи тежеста.

Сложих обикновена гайка. Може би трябва да отида на майстор, за да го погледне, но не знам къде ще ми помогнат наистина за такова нещо. Все пак трябва да е наясно с тези автомобили.

Върни се в “Passat”