Може ли някойпре да даде списък на причините от които се задейства предупреждението SERVICE INSP? Намерих сума ти теми как се чисти, ама за това, какво го предизвива - не.
П.П. Отговори от типа "Напомня ти да отидеш в сервиза" са излишни.
За SERVICE INSP- кои са причините?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: За SERVICE INSP- кои са причините?
Сервизен интервал след достигане на определен пробег!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колелега, май не си прочел послеписа,или си чешеш пръстите? Ясно е, че става въпрос за сигнал на органайзера за сервизно обслужване - интересно е кои събития и механизми се следят.
Последна промяна от bayspiro на Пон 25 окт 2010 13:52, променено общо 1 път.
bayspiro написа:Може ли някойпре да даде списък на причините от които се задейства предупреждението SERVICE INSP? .
километража- демек навъртяните километри.
Предизвиква го компютъра на определен колометри от последния рестарт.Ти какво си мислиш че е?
Алтенатора дава сигнал на компютъра че ремъка е за смяна ли? Чак нахрани момчето което ти отговори точно на и без тоова тъпия въпрос.
Алтенатора дава сигнал на компютъра че ремъка е за смяна ли? Чак нахрани момчето което ти отговори точно на и без тоова тъпия въпрос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе аз ли не мога да питам, вие ли не можете дз разберете??
Питам за СПИСЪКА на причините - примерно:
SERICE INSP> 60000км след смяна ремъка> напомня за смяна на ремък
SERICE INSP> 20000км след смяна спирачна течност> напомня за смяна.
Тия червените са СПИСЪКА Нали майстора в сервиза тряба да разбере кое точно трябва да прави! Или това е един обикновен "пискун" който те информира че пак си навъртял някакви зададени му километри?
Тия червените са СПИСЪКА Нали майстора в сервиза тряба да разбере кое точно трябва да прави! Или това е един обикновен "пискун" който те информира че пак си навъртял някакви зададени му километри?
Последна промяна от bayspiro на Пон 25 окт 2010 14:30, променено общо 1 път.
Майстора в сервиза трябва да има една книга където пише 15000 еди какво си, 30000 еди какво си, 45000 еди какво си и т.н. Някои неща са на Х- километри или някакви години.Колегите ти отговориха достатъчно точно.А тебе като те интересува има достатъчно места откъдето да свалиш таблица със сервизните интервали и какво се проверява на дадени километри. Мисля че инфото го имаше тук
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobidi написа:Майстора в сервиза трябва да има една книга където пише 15000 еди какво си, 30000 еди какво си, 45000 еди какво си и т.н. Някои неща са на Х- километри или някакви години.Колегите ти отговориха достатъчно точно.А тебе като те интересува има достатъчно места откъдето да свалиш таблица със сервизните интервали и какво се проверява на дадени километри. Мисля че инфото го имаше тук
Благодаря колега,изпаднал съм в заблуждение. Мислех си, че Ханс го е направил така, че да се запаметява сервизната история, а той само сложил " пискун" да те проверява да не си заспал

П.П. Не съм искал да обидя никого. Ако някой се чувства засегнат - извинявам се.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Никой не си засегнал
Би било доста скъпо на компа да се записва цялата сервизна история... 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFGC
Здравейте, има ли проблем, да се кара с това съобщение, тъй като копчето ми за зануляване на километража не работи? 

GoldFinger написа:Здравейте, има ли проблем, да се кара с това съобщение, тъй като копчето ми за зануляване на километража не работи?
Отиди някъде на ваг-ком да ти го махнат срещу 10лв подозирам че ако отидеш в клубния сервиз това ще се случи безплатно

-
- Автомобил:
- Двигател:
bayspiro написа:Абе аз ли не мога да питам, вие ли не можете дз разберете??
Ти добре си питаш,но също уточни за какъв модел и година кола питаш.
Горните отговори на колегите важат за 8-10-12 годишни коли,каквито караме повечето тук.
Веднага се обосновавам:Сегашните коли- примерно лонг-лайф маслото го настройват да писне на 2 години,или изминати км,което първо настъпи.Като няма да писне точно на 20к или 30к км,а според характеристиките на маслото -имало си датчици.Така ми обясниха поне в Порше изток.За сервизната инспекция също-пробег+ интервал време.