Изкам да попитам доло горе до колко трябва да загряват предните спирачни дискове (плътни) на Б3, при едно нормално каране за около 20км?
Защото моите затоплят, и ми се струва че е малко повечко - може би (така на допир) до около 70' при нормално каране.
Изкам да кажа само, че преди няколко седмици смених спирачната помпа, спирачна течност и предни накладки. Освен това разглобих цилиндърчетата на предните спирачни апарати и ги почистих хубаво. Докато бях разкачил предните спирачни апарати, оставих течноста да си тече на самотек от предните мъркучета. Ами незна точно с какъв дебит трябва да тече свободно течноста от тях, но при мен си капеше и на моменти потичаше струйка с дебелината на игла.
Спирачните дискове не съм ги сменял, дебелината им беше около 12мм.
Като почистих и сглобих наново предните цилиндърчета, така както са разкачени ги дърпах и пребирах с помоща на едни клещи, но не се движеха много лесно.
Е какво мислите, дали съм за смяна на мъркучета или предни цилиндърчета или пък и двете, или пък си е нормално да позагряват дисковете при движение?
колко трябва да загряват предните дискове?
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
alexx написа:пипни задните ако са студени значи спираш само отпред и ще имаш работа по задните може да нямаш накладки, барабани или въздух
Трудно ми е да схвана връзката с загряването на предните, би ли пояснил колега

Но задните не загряват. Просто има чувство че отпред накладките нещо не могат да отпускат като трябва при отпуснат педал на спирачката.
- Stef4o
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD
mafiota написа:alexx написа:пипни задните ако са студени значи спираш само отпред и ще имаш работа по задните може да нямаш накладки, барабани или въздух
Трудно ми е да схвана връзката с загряването на предните, би ли пояснил колега![]()
Но задните не загряват. Просто има чувство че отпред накладките нещо не могат да отпускат като трябва при отпуснат педал на спирачката.
еми ако задните спирачки не държат - цялата тежест и енерция на колата при спиране се поема само от предните спирачки, по този начин ти разчиташ да спреш безпроблемно само на тях...... и от многото зор да спрът колата се загравят повече от нормалното....

Иначе, ако задните са наред - помисли за вентилирани дискове

Успех

- mafiota
Това е така наистина, но дисковете си загряват и на дълъг път, където почти не ползувам спирачките някъде до към 70...80 градуса така на допир с пръст. Всъщност говоря за повърхноста от диска която контактува с накладките, иначе в посока към главината това нагряване е по-малко. Нормално ли е това?? Дали няма да опека накладгите??
А самите накладки са някаква марка Рикам, на кутииката има нарисувани три пантери, и до в момента с тях съм изминал около 80км.
А самите накладки са някаква марка Рикам, на кутииката има нарисувани три пантери, и до в момента с тях съм изминал около 80км.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
mafiota написа:Това е така наистина, но дисковете си загряват и на дълъг път, където почти не ползувам спирачките някъде до към 70...80 градуса така на допир с пръст. Всъщност говоря за повърхноста от диска която контактува с накладките, иначе в посока към главината това нагряване е по-малко. Нормално ли е това?? Дали няма да опека накладгите??
Убиваш ме, ще ти казваме вече термометъра. А и как пипаш дисковете на дълъг път, в движение ли? Или очакваш да спреш тон и половина кола и дисковете да са като извадени от хладилника?
Малко по-сериозно вече: Ако ти прегряват дисковете, ще имаш по един мехур за всяко пипане с пръст на дисковете. А, ако след като си пипал дисковете успяваш да се почешеш по топките без да те болят пръстите, значи със спирачките всико е наред.
- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега , принципно автомобилите ни когато спират по-голямото усилие е на предните спирачки , оттук е резонно да "греят" повече. Аз съм с вентилирани дискове , но при по-интензивна употреба те загряват и то яко
Отзад също съм с дискови спирачки и съм се уверил,че при тях температурата е по - ниска. Искам само да отбележа,че колата си спира перфектно и никога не съм имал проблеми с "изпечени" накладки. Предполагам,че ако ти задържат накладките все ще чуваш някакъв шум , или колата ще се "мъчи". Освен това би трябвало дисковете ти просто да "светят".

- mafiota
М Дааа, малко ме пооспокоихте колеги, наистина има резон в думите ви, благодарности и за поетичното обяснение на колегата myrshavija, много ме развесели
сега разбирам защо трябва редовно да се сменя спирачната течност, ако знаете кави л...а излязоха от помпите и спирачните цилиндърчета
, не съм вярвал вярвал че мога да изкарам такава боза от спирачната система 

- mafiota
IVAN MAKSIMOV BICHOVSKI написа:пробвай със смяна на маркучите,може да не връщат и от там да ти задържа,а за задните спирачки имаш един кантар с някакъв разпределител който се затиска,аз си направих два бронзови прехода и сам го махнал,да ти кажа има разлика.УСПЕХ
колега а при теб, като си направил тази доработка при натискане на спирачките не се поллучава някакво "занасяне" на колата?
-
- Автомобил: BMW E32 730I V8 Manual
- Двигател:
Аз имах такъв проблем ама при мен се получаваше само на предно дясно колело!Когато карах ми задържаше спирачния апарат и диска загряваше,а когато тръгнех да спирам хващаше първо лявото колело и спирането беше много сложна задача!Смених маркучите и спирачните апарати,но проблема със спирането пак си остана защото не се сетих че накладките отдясно са се опекли и не спират добре,но проблема със задържането беше премахнат!Днес сложих нови накладки и вентилирани дискове и вече няма проблеми!
Препоръчвам ти да си смениш маркучите,защото съм имал един такъв случай.Гледаш маркуча перфектен,поглеждаш през отвора му и се вижда от другата страна слагам го и спирачките задържат?!?Смених го и проблема се реши!
Препоръчвам ти да си смениш маркучите,защото съм имал един такъв случай.Гледаш маркуча перфектен,поглеждаш през отвора му и се вижда от другата страна слагам го и спирачките задържат?!?Смених го и проблема се реши!