индикация за ниско ниво на антифриза на В5
-
- Автомобил:
- Двигател:
индикация за ниско ниво на антифриза на В5
Здравейте, онзи ден ми се спука маркуча на водната помпа и ми изтекоха чорбите. Въпроса ми е защо не светна лампата на таблото,при положение че има датчик на разширителния съд. Разкачих буксата,но пак никаква реакция на таблото...Не отчита грешки на VagCom и не светва при output test. Колата е пасат Б5.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: индикация за ниско ниво на антифриза на В5
най логичния и елементарен отговор на въпроса ти е-изгоряла крушка...
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Няма как да е изгоряла "крушка" на табло когато не е работила , пък и не е крушка , по скоро датчик за нивото на водата , намира се на дъното на разширителния съд и реагира след около 10-20 секунди когато няма вода !
-
- Автомобил:
- Двигател:
garsona написа:Няма как да е изгоряла "крушка" на табло когато не е работила , пък и не е крушка , по скоро датчик за нивото на водата , намира се на дъното на разширителния съд и реагира след около 10-20 секунди когато няма вода !
А защо след като откача датчика не реагира? Стоеше откачен около половин час...тестове... не ще и не ще

ПП: А има ли датчик за ниско ниво на маслото...?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
За маслото има.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Колега провери когато даваш на контакт дали ти светва лампата за температурата преди да си запалил.Преди имах проблем с датчика в казанчето но при мен мигаше когато запаля пищеше мисля че беше 3 пъти и изгасваше чак когато колата вдигне 90 градуса.При разкачане на буксата без да се дава на късо също трябва да пищи и да свети лампата за температурата.Огледай буксата когато я разкачиш понеже може да е маганено заради този датчик в казанчето.По принцип ако е правено нещо там би трябвало да има съпротивление което да дава на късо двете крачета!Лампата за маслото е друга и датчика се намира където е масления филтър.

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
датчика за нивото на масло на V6 се намира отдолу на картера
Лампата за ниво на охладителната течност светва при определено ниво, тоест още преди да е изчезнала напълно течността от казанчето, като това е съпроводено и със звуков сигнал. Ако откачиш буксата лампата пак ще светне, явно имаш някакъв проблем, който може и да не е в датчика?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
възможно ли е да минава през реле/заради зумера/и то да е проблема?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
todor jeliazkov написа:...Не отчита грешки на VagCom и не светва при output test. Колата е пасат Б5.
Не четете, пичове!

Зарежете датчици и букси!
При оутпут тест де що има индикация трябва да светне или да се размърда (зависи какъв е индикатора).
Според мен трябва да се разглабя табло

Няма да се изненадам, ако някой вече го е правил, измъкнал е светодиода (щото е такова, а не 'лампичка') и после го е напъхал на обратно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:todor jeliazkov написа:...Не отчита грешки на VagCom и не светва при output test. Колата е пасат Б5.
Не четете, пичове!![]()
Зарежете датчици и букси!
При оутпут тест де що има индикация трябва да светне или да се размърда (зависи какъв е индикатора).
Според мен трябва да се разглабя табло![]()
Няма да се изненадам, ако някой вече го е правил, измъкнал е светодиода (щото е такова, а не 'лампичка') и после го е напъхал на обратно.
Проблема беше в кабелчето което идва от датчика. Имало е някаква намеса по таблото...беще измъкнато от гнездото на буксата. Натиках го на мястото му и всичко вече си показва.
ПП... Пасата е кола с много висока идиотоустойчивост...