проблем с оборотомера пасат Б5 1,8Т

Техническа и сервизна информация за Passat
danski
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотомера пасат Б5 1,8Т

Мнениеот danski » Вто 03 апр 2012 11:09

Здравейте колеги,

Надявам се някой да може да помогне.
Имам следният проблем, купих си скоро пасат Б5 1,8Т и стрелката на оборотомера от стандартните под 1000 оборота при запален двигател започна да показва 5000 :( . Страното е че когато се върже компа и може да се върне до към 3000. После с палене и гасене постепенно се връща под 1000. Като се свали таблото може механично да се върне.
След известно време пак започва проблема :(
Двигателят работи много добре и има чисто нов акумулатор (Varta)

Досега карах audi и не съм запознат къде е най добре да се диагностира и поправи такъв проблем при vw Passat. Много съм доволен от сервиза където обслужих колата след като я купих. Досега ми казаха, че най вероятно таблото трябва да се смени, но доколкото разбирам от техническата документация има платка и може просто нещо да се разкачило.
Останалите уреди по таблото си работят добре, но мисля да направя ел. диагностика.
Ники и Мишо от Герман ми ги препоръчаха ( и тук прочетох добри отзиви)
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем да пише

danski
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с оборотомера пасат Б5 1,8Т

Мнениеот danski » Пет 20 апр 2012 9:20

Все още го имам проблема, но не е нещо което ми пречи. Дори тествах колко харчи защото мислех че харчи много и резолтата е 7-8 извънградско (80-150км в час) и 10-11 градско. Стрелката си прави каквото си иска и ще я карам колата на доктор, но мосля че е механичен проблема.

Върни се в “Passat”