Питане за масла за Пасат 93'-та

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Питане за масла за Пасат 93'-та

Мнениеот Al Bundy » Нед 22 апр 2012 11:14

Здравейте колеги ! Аз съм новобранец в форума и виждам, че тук мога да получа много полезна информация за моя параход който закупих преди 2 седмици :bishop . Може ли някой да ми даде информация за Пасат, 93-та година, 1800 кубика, 90 к.с. ABS мотор, какво точно масло се използва за скоростната кутия за да го сменя ? Какво трябва да е маслото за хидравликата, че гледам е на минимума, а и е черно като нощ и вие като навивам волана, явно си е за смяна....? Ако някой даже знае къде тук в Пловдив може да се намерят на сносна цена, нека препоръча, ще съм много благодарен :bowdown ! Лек и успешен ден от мен :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Питане за масла за Пасат 93'-та

Мнениеот radotom » Нед 22 апр 2012 11:25

А добре дошъл, майна :mrgreen:
А като видя полезната информация - не видя ли, че имаме и Търсачка?
viewtopic.php?f=5&t=100095
За скоростите ти трябва масло 75W90 пълна синтетика :012:
4 литра трябват.
За хидравликата отиваш в ЕураТек и си вземаш 1л ;) Ще стигне.
Хидравличната течност е същата (че и в същата опаковка) която предлагат и в ПоршеБг и в ХААС, но е на 2 пъти по-ниска цена ;) :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 апр 2012 11:32

radotom написа:За скоростите ти трябва масло 75W90 пълна синтетика :012:
4 литра трябват.

Лъжеш,лъжеш mhihi . 2 литра му трябват за обикновената кутия на В3-ката.
За хидравликата - смени го,да,но да знаеш - няма да спре да вие,това си е проблем на всички В3-ки :)
:beer

Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Al Bundy » Нед 22 апр 2012 12:57

Извинявам се, че не погледнах там, няма да се повтори :oops: ! А за маслото на хидравликата някаква конкретна марка има ли или просто отивам там (в ЕураТек) и питам за хидравлично масло 1 литър :) ? Също и на трансмисията някаква конкретна марка ?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 22 апр 2012 19:32

Във Еура Тек със сигурност няма да ти трябва марка за маслото за хидравликата понеже продават само ОЕМ т.е. оригинално :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 22 апр 2012 19:40

Пууу... да са е.а! Верно лъжа! :lol:
Наистина за кутията е 2л.
Al Bundy написа:...просто отивам там (в ЕураТек) и питам за хидравлично масло 1 литър :) ?

Просто отиваш и питаш. И без това предлагат само оригиналната VAG хидравлична течност
Относно маслото за скоростната - не знам дали има някакво значение - важното е това, което пише на опаковката да отговаря на действителноста.
Аз в момента, ако помня правилно, съм с някаква на Mobil

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 апр 2012 22:13

ДА де ама оригиналното е към 3-4 вида и ще питат какво да бъде :) Има G 001 ли беше,не помня,има G 002 ,G 004. Някое си заместваше някакво друго старо,незнам си какво си.В краен случай казваш,че го искаш за Пасат еди коя си година и те ще ти кажат кое ти трябва (и без друго те само на хора с VW-та го продават mhihi ).
За трансмисионното - аз съм ползвал на SCT, Titan и Мотул за скорости.Най-доволен съм от Мотул-а,като цената им е все една и съща - около 25-30лв за литър.Отделно слагам и една добавка на STP за скорости - с тефлон и незнам си какво си (монтьор в тубичка един вид).Тя струва към 24-5лв и има ефект от нея (на Пасат-а ми намаля виенето на кутията и взе да реди предавките малко по-лесно).
Изображение

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 22 апр 2012 22:42

колеги нека ползвам темата и да попитам за едно мое разсъждение.След като ни вият хидравликите,защото предполагам на едно 70-80% вият.. е ясно,че е от това,че шайбите са ни се издълбали с годините.Лично аз смених ремъка си преди по-малко от година,но отново си вие хидравликата ми.Днес се сетих за нещо друго..след като ползваме трапецовиден ремък не може ли да взема същата дължина ремък,но да бъде трапеца с по-големи основи ? :screwy Така трапеца няма да се вкопава толкова дълбоко в шайбата,и да приплъзва (особено на мокро време,когато гумата е нахвърляла ремъка).Трапеца няма да ляга в шайбата изцяло и ще изчезне проблема ? :lol:
Естествено ако няма някакъв проблем и със самата помпа,но повечето пъти е заради приплъзването на ремъка mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 22 апр 2012 23:03

Зависи за кое виене става дума :)
Ако става дума за виенето от ремъка т.е. заради приплъзването му,си на прав път.Заводски ремъка е 10мм ,може да се ползва 10.5 или дори 11мм,като си ляга на шайбата.Не е хубаво да се натяга много,защото износва сериозно по-бързо водната помпа и започва да лее антифриз.
Иначе виенето от самата помпа има различен характер - износена помпа (по-честия случай) и другото е проблем със самата рейка - вътре съм чел,че имало някаква гумичка,която при В3 и В4 не знам какво ставало с нея (не дочетох) и започвала да товари повече помпата,при което хем волана е малко по-тегав,хем помпата вие само като пипнете волана.
При мен на Пасат-а проблемът е от 2-рия тип явно със самата рейка,само че ме мързи да си сваля рейката и да видя какво става вътре :)
:beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 22 апр 2012 23:29

С право те мързи да я сваляш... то си е жив секс това :lol:
Иначе аз мисля да пробвам този вариант с ремъка.Ще го сваля,ще отида да намеря такъв със същите показатели,с изключение на трапеца и ще експериментирам.За натягането знам,че трябва да е около 1см "луфта" на ремъка при натегнато положение.Някои хора наистина натягат много ремъка,което води наистина до спиране на виенето,но дава старт на разбиване на оста на водната помпа както каза,и после се чудят откъде им е дошло :lol:

Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Al Bundy » Пон 23 апр 2012 15:28

А да ви попитам, днес един майстор ми каза, че маслото за трансмисията на Пасат-а е било 80 W 90 ....този будалка ли ме нещо :?: :?:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 23 апр 2012 19:59

Не, не те будалка, просто не е разбрал, че има други автомобили след Москвич.
Иначе казано - той е сигурен, че е прав, ама ако на теб ти трябват работещи скорости - не му вярвай!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 23 апр 2012 20:14

radotom написа:Не, не те будалка, просто не е разбрал, че има други автомобили след Москвич.
Иначе казано - той е сигурен, че е прав, ама ако на теб ти трябват работещи скорости - не му вярвай!

И на мен ми разправяха да си купя масло за трансмисия от шел, което се оказа минерално, теглих една майна на "майстора", който се занимава само със смяна на масла!!! и си взех синтетично. Много малко хора разбират от работата си, затова - очите на осем! 75 W 90, пълна синтетика, иначе лятото скоростите влизат тежко, а зимата просто няма отлепяне!

Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Al Bundy » Пон 23 апр 2012 20:51

Да, аз точно за това и си питам колкото може повече хора, за да не осе*а работата ...еми благодаря на всички, включили се в този разговор от снощи ще намеря каквото ме посъветвахте и дано да ми е жива и здрава колицата, да си возя дупето с кеф и безаварийно

Върни се в “Passat”