За триене ! Няколко въпроса за Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

За триене ! Няколко въпроса за Б4

Мнениеот Mish87 » Сря 25 апр 2012 22:15

Здравейте колеги. Рових из форума но или аз не търся като хората, или не намирам нужното. Първия проблем които ме безпокои повече е следния: при тръгване съвсем нормално, имам чувството че при отпускане на съединителя, и съвсеем леко газ, предните гуми като че ли прибоксуват :( Започна да се случва (поне тогава го забелязах) след като смених гумите с летни - втора употреба с грайфер около 3-4мм. Дали съединителя има нещо общо или си внушавам глупости :?
Второто е че на моменти, имам чувството че предницата ми се клати. Все едно съм ма моста на Витиня и вятъра ме духа насам натам и клати колата. Някакво много гадно усещане че самата предница се мести я наляво я надясно. От какво може да е :( Последното е че преди с влизане с малко по висока скорост в леко по - остър завой я чувствам нестабилна. Имам предвид скорост около 40-50 км и мокра настилка, все едно се поднася, а преди този проблем не го е имало (минавам с години по тая отсечка и на мокро и на сухо почти винаги така и до сега не ми е правила тия номера) Чудя се дали ш*баните гуми не са виновни за тия мизерии или просто е започнала да проявява някакви проблеми :( Б4 1.8 Mi ABS

Последна промяна от Mish87 на Нед 29 апр 2012 9:30, променено общо 2 пъти.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за Б4

Мнениеот Петър Петров » Сря 25 апр 2012 22:19

Най-лесно е да смениш гумите, дори и с твоите си зимни или каквито имаш. Другите варианти са няколко, но със сигурност по-скъпи, особено ако отидеш в някой сервиз с това обяснение, което постна тук!

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Сря 25 апр 2012 22:21

Петър Петров написа:Най-лесно е да смениш гумите, дори и с твоите си зимни или каквито имаш. Другите варианти са няколко, но със сигурност по-скъпи, особено ако отидеш в някой сервиз с това обяснение, което постна тук!

Колега съжалявам че е маааалко некадърно но казвам какво усещам. Идея нямам как да го обясня по друг начин. Гуми имам но са зимните може и така да стане. Мерси

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Сря 25 апр 2012 23:21

Ако гумите са втора употреба, то те сигурно са на 3-4 години, че може и повече. Както знаем гумата старее и се втвърдява, губи елестичните си качества и започва да губи сцепление с асфалта.
В интерес на истината аз също наблюдавам същия ефект, както при летните така и при зимните ми гуми (купувани нови), които вече са 4 сезон и са за смяна вече. Когато гумите бяха нови не ми се е случвало да ми пребоксуват, но от година-две имам загуба на сцепление при потегляне на леки баирчета, и имам въпросното заклащане-разлюляване на колата в по-остър завой.

Според мен е от старите гуми, стареенето на гумата. Ти си напрви сметка щом мойте са на 4 сезона и губят сцепление, какво остава за по-стари гуми. Летните ми са Barum, a зимните ми са Sava escimo, хубави гуми с голями дълбоки канали за вода, не са шумни, ама годинките и километрите си казват думата :mrgreen: :bishop

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 26 апр 2012 7:26

Макферсони и тампони по окачването са основната причина за подобни проблеми.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Чет 26 апр 2012 7:37

Мерси колеги. Просто исках да знам дали не ми заминава "амбриажО", това ме притеснява. Да се надявам че са скапаните гуми.

Върни се в “Passat”