Проблем с машинките за фаровете Passat B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lazi
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Проблем с машинките за фаровете Passat B5

Мнениеот Lazi » Съб 28 апр 2012 16:40

Колеги имам проблем от много време ама се не оставаше време за него... Та времето дойде десния ми фар като му кажа да слезе на долу не иска а левия си върви без проблем с две думи десния ми фар не мърда свалил съм го и погледнах машинката си работи обаче като я качих на фара и я закачих видях че почна само да върти на едната страна на другата не иска... не стига че направих това ами реших че съм оспунал нещо и свалих и другия фар да погледна на него и направих същото положение варти само на едната страна и повече не мърда. Кажете какво да правя отзад на платката за моторчето има един потенциометър някой знае ли как трябва да стой този потелциометър най-горно най-долно ,средно ??? Забравих да спомена колата е Passat B5

Bill
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с машинките за фаровете Passat B5

Мнениеот Bill » Сря 09 май 2012 11:36

Ако си отварял капачето на машинката е вероятно да не си го сглобил правилно. Не мога да си спомня точно, но имаше една пластина, която при слагането на капачето не се слага просто отгоре, а мисля се подпъхваше някъде. Просто не си спомням точно, огледай по-внимателно. Трябва да се сглоби правилно и би трябвало да проработи.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с машинките за фаровете Passat B5

Мнениеот gancho » Сря 09 май 2012 18:38

Свали фара и отдели машинката-виж да не е счупена основата на рефлектора,където влиза ябълката на лостчето на машинката.Или ако е здрава -може просто да не е влязла ябълката и може само да избутва,но да не дърпа рефлектора.
Със свалена машинка -виж дали движи напред-назад лостчето й.

Върни се в “Passat”