Здравейте колеги.
Пускам тази тема,защото харесах едно Пасатче,но нямам представа от това кой двигател какъв е.
Ако някой от вас е запознат посочения модел двигател 1.6i 101 к.с.,моля да сподели впечатления.
Този мотор пълна инжеция ли е или моно?Колко клапана е?Добър ли е за това купе?Пригоден ли е за газ?
Ако някъде има публикувано,то аз не можах да открия.Може би не съм добър с търсачката.
Мнения за Пасат Б4 1.6 101к.с.
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мненеия за Пасат Б4 1.6 101к.с.
Този мотор не е точно за купето на пасат - тежи му. Слагат го доста в голфове и полота, където е по-добре.
Често е сравняван в темите с 1.8 моно - 90кс. и му отстъпва по всичко:
1.Пика на въртящият момент е на по-високи обороти (иска настъпване за да върви), съответно
2.Тогава гори повече.
3.По-бавен е (нужно е време да се развърти) до 120-140 км/ч
4.За хубаво газифициране иска инжекцион, който е по-скъп.
Предимство има само при максимална скорост на еднакви купета, но това е някак си ...
Предполагам колата е на добра цена - обикновенно са по-ефтинки. Но, ако си спокоен шофьор и ако колата е с добро купе (без ръжди) е за предпочитане пред каквато и да е кола моноинжекция изядена от мишките
Често е сравняван в темите с 1.8 моно - 90кс. и му отстъпва по всичко:
1.Пика на въртящият момент е на по-високи обороти (иска настъпване за да върви), съответно
2.Тогава гори повече.
3.По-бавен е (нужно е време да се развърти) до 120-140 км/ч
4.За хубаво газифициране иска инжекцион, който е по-скъп.
Предимство има само при максимална скорост на еднакви купета, но това е някак си ...

Предполагам колата е на добра цена - обикновенно са по-ефтинки. Но, ако си спокоен шофьор и ако колата е с добро купе (без ръжди) е за предпочитане пред каквато и да е кола моноинжекция изядена от мишките

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Без малко да взема една такава, но като я покарах натоварена с още двама мои колеги (тримата тежим общо 300кг) и ми мина меракът. Пък може и колата да не беше читава, но за всеки случай повярвах на "легендите", че за да върви, трябва повечко игра с педала на газта. Все пак тоя беше с АЕК мотор, където макс.върт.момент мисля е на 4500 оборота, което е меко казано неприятно за нормално шофиране на това тежко купе. 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Layman написа:...

Напълно съгласен с колегата. Мотора е малък за купето. Ако е седан търси 1.8 моно минимум, за комби - 2.0 още по-добре - гледам имаш такъв, и ще си наясно.

- Santa Fe
- Автомобил: VW Passat B5 2000
- Двигател: 1900 TDI 116
Моят пасат б4 е с такъв двигател и ще споделя:
Имам две деца и пътуваме (с доста багаж) всеки уикенд извън София. Колата си върви достатъчно, с двете деца не се правя на Фитипалди. На градско е тромавка, но на магистрала е ОК. За газта колегите са прави, но аз никога не съм имал намерение да слагам газова уредба, така че не ми дреме. Двигателят е пълна инжекция и е по-ново поколение от 1.8 моното. Не казвам по-добър, а по-нов, но мен ме устройва. За горенето - и да е повече, е малко. Но ако искаш газова - тогава моното е по-тънко:)
Все пак виж конкретната кола - това е най-важното. Както каза и Layman, ако е я изгризал дървояд, голям праз, че е легендарното 1.8 и.
Аз лично съм доволен.
Имам две деца и пътуваме (с доста багаж) всеки уикенд извън София. Колата си върви достатъчно, с двете деца не се правя на Фитипалди. На градско е тромавка, но на магистрала е ОК. За газта колегите са прави, но аз никога не съм имал намерение да слагам газова уредба, така че не ми дреме. Двигателят е пълна инжекция и е по-ново поколение от 1.8 моното. Не казвам по-добър, а по-нов, но мен ме устройва. За горенето - и да е повече, е малко. Но ако искаш газова - тогава моното е по-тънко:)
Все пак виж конкретната кола - това е най-важното. Както каза и Layman, ако е я изгризал дървояд, голям праз, че е легендарното 1.8 и.
Аз лично съм доволен.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Благодаря ви колеги за отзивите.
Говорих и с едно момче собственик на голф 4 с тоя двигател.Той също казва,че иска да се цеди мотора за да върви.Голфа е с ГИ и казва е му гори около 9-10 градско.Ама аз съм свикнал на 2Е-то,да си върви доволно добре и да набира с лекота на по-ниски обороти,нищо че гори 10-11 газ на градско.
За сега въпреки,че въпросния Пасат 1.6i е на добра цена,ще се огледам за 1.8моно или 2е.
Поздрави и безаварийно шофиране на всички.
Говорих и с едно момче собственик на голф 4 с тоя двигател.Той също казва,че иска да се цеди мотора за да върви.Голфа е с ГИ и казва е му гори около 9-10 градско.Ама аз съм свикнал на 2Е-то,да си върви доволно добре и да набира с лекота на по-ниски обороти,нищо че гори 10-11 газ на градско.
За сега въпреки,че въпросния Пасат 1.6i е на добра цена,ще се огледам за 1.8моно или 2е.
Поздрави и безаварийно шофиране на всички.

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
теми за тоя мотор има десетки.
Като чета какво пишеш, за теб определено си трябва нещо около 150 коня.
Има такива мотори, дори колега тук продаваше един за 3000лв. ВИж в продава.
И 2Е и 1,8 няма да задоволят очакванията ти. Запазено 1,6 и с разликата в цената го правиш да мърка. Сега видях, че караш Б3 с 2Е мотор, заради климатикът ли искаш да го сменяш?
Като чета какво пишеш, за теб определено си трябва нещо около 150 коня.
Има такива мотори, дори колега тук продаваше един за 3000лв. ВИж в продава.
И 2Е и 1,8 няма да задоволят очакванията ти. Запазено 1,6 и с разликата в цената го правиш да мърка. Сега видях, че караш Б3 с 2Е мотор, заради климатикът ли искаш да го сменяш?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е, авторът не виждам да е споменал, че търси нещо, дето да излита. 2Е не се монтира на Б4, по-скоро да търси наследниците му - ADY или AGG. Според мен това би бил много добър и балансиран избор за това купе.
А към колегата, дето е с две деца и е доволен - аз също съм доволен от Джетата с цели 75 коня от 1.6 работен обем, но това не значи, че НЕ е куцо магаре
Има хора, доволни и от Опел Корса 1.0 
А към колегата, дето е с две деца и е доволен - аз също съм доволен от Джетата с цели 75 коня от 1.6 работен обем, но това не значи, че НЕ е куцо магаре

- plameney
- Контакти:
Да,една от причините е климатика,а друга е че на дядо ми,му умря ситроена и мисля да му дам моя Пасат а аз да си взема такъв с климатик.
Не налитам на по мощен от 115 к.с. заради по-големите данъци и застраховки.
Иначе се намират и б4 с 2е мотори.Намирам тук там и 2000 куб.см със 16 клапана и съответно повече кончета.
Не налитам на по мощен от 115 к.с. заради по-големите данъци и застраховки.
Иначе се намират и б4 с 2е мотори.Намирам тук там и 2000 куб.см със 16 клапана и съответно повече кончета.
От 2000 кубика на 1,6 101 коня. Ще ти се стори огромна разлика. По-добре вземи 1,8 моно.
- plameney
- Контакти:
velinsl написа:От 2000 кубика на 1,6 101 коня. Ще ти се стори огромна разлика. По-добре вземи 1,8 моно.
Абсолютно съгласен с теб

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за Пасат Б4 1.6 101к.с.
И аз давам един глас за 1.8
,имах такъв б4,в момента един приятел има б4 1.6 АФТ и е карал моя каза че има разлика в набирането,но пък ако намериш 2Е както си му свикнал ще ти е супер 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Като каже някой разлика, та разлика. Нали в гаража имаме и един 1.8.
Куц кон като 1.6, дори 1,6 малко повече върви. Само премятаме едно и също.
115 не съм карал, но не вярвам да впечатлява. Който е по запазен, той да е.
Куц кон като 1.6, дори 1,6 малко повече върви. Само премятаме едно и също.
115 не съм карал, но не вярвам да впечатлява. Който е по запазен, той да е.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Гергин написа:...
Е покарай, и то стегнат такъв, и все си мисля ще впечатли, въз основа на 1.6.

Ето примерно как наема моя кош на 4-та на газ, на равно. На бензин е друга бира

- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
За Пасат Б4, според мен има два смислени мотора - ABF ( не лети - върви съвсем приятно) и AFN (дизела не ме кефи много, пък и върви доста по зле от ABF, а ако си на газ разхода лв./км е почти еднакъв).
При тия цени на Б4-ките не виждам защо човек да не си вземе нормална кола.
Успех!
При тия цени на Б4-ките не виждам защо човек да не си вземе нормална кола.
Успех!