не се отключва-заключва с ключа пасат б5 решено частично
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
не се отключва-заключва с ключа пасат б5 решено частично
Здравейте колеги ,онзи ден ми се наложи да си заключа колата само с ключа без да включвам алармата и хоп изненада.Пъхам ключа не се върти нито наляво , нито надясно.Имам и втори ключ пробвах с него същата работа включително на пасажерската врата и на багажника.Възможно ли е от неизползването на ключа самите ключалки да са замарсени или клеясали?Почвам да си мисля ,че този ключ не е за тези ключали. Ще се радвам някой да сподели дали е имал подобен проблем и как го решил.
Последна промяна от krasio00o на Съб 05 май 2012 16:28, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: не се отключва-заключва с ключа пасат б5
Нещо подобно ми се е случвало няколко пъти - От бутона на ключа не се отключват вратите. От ключалките на предните също. Отключвам от петата врата и всичко се оправя.
1.8Т,99г.,комби.

1.8Т,99г.,комби.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
krasio00o написа:Здравейте колеги ,онзи ден ми се наложи да си заключа колата само с ключа без да включвам алармата и хоп изненада.Пъхам ключа не се върти нито наляво , нито надясно.Имам и втори ключ пробвах с него същата работа включително на пасажерската врата и на багажника.Възможно ли е от неизползването на ключа самите ключалки да са замарсени или клеясали?Почвам да си мисля ,че този ключ не е за тези ключали. Ще се радвам някой да сподели дали е имал подобен проблем и как го решил.
Това с ключалките е много възможно!
От както си купил колата,отключвал ли си с ключ?
Примерно ако си свалял акумолатора за зареждане?
- krasio00o
Ами карам я от 7-8 месеца ,нямах проблеми с акумулатора и за това не ми се е налагало по-рано да ползвам само ключа.В събота ще пробвам с WD-40 да впръскам в самата ключалка и ако не се оправи идеите ми се изчерпват.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ще ти дам най-добрата възможна идея!
Свали патрона и тикни ключа в него,и виж дали пластините се прибират плътно!
Е тогава вече на 100% ще е ясно!
Процедурата е:
-отвавяш вратата и махаш една пласмасова тапа
-натикваш подходяща отверка и започваш да развиваш!
-не се развива докрай,развива се полека и се придърпва полека патрона!
-ще дойде момент в който дръжката леко излиза навън и патрона излиза...тогава спираш да развиваш с отверката!
-вадиш патрона и вкарваш ключа за запалването в него.
-ако от двете му страни пластините се изравнят с корпуса...значи патрона е наред и следва,че е от бравата!
-ако не се изравнят (значи колата ти е крадена - тук или в чужбина
)
Свали патрона и тикни ключа в него,и виж дали пластините се прибират плътно!
Е тогава вече на 100% ще е ясно!
Процедурата е:
-отвавяш вратата и махаш една пласмасова тапа
-натикваш подходяща отверка и започваш да развиваш!
-не се развива докрай,развива се полека и се придърпва полека патрона!
-ще дойде момент в който дръжката леко излиза навън и патрона излиза...тогава спираш да развиваш с отверката!
-вадиш патрона и вкарваш ключа за запалването в него.
-ако от двете му страни пластините се изравнят с корпуса...значи патрона е наред и следва,че е от бравата!
-ако не се изравнят (значи колата ти е крадена - тук или в чужбина

- krasio00o
Да днеска говорих с един колега и той ми спомена ,че може да се пренареди патрона според ключа (поне на по старите модели ставало) аз лично не съм пробвал.Честно казано малко ме съмнява да е крадена понеже я купих от човек който си е докарал лично от Германия ,но не е изключено.Малко по вероятно е да са сменяни патрони някога си ,но защо не са сменили всичките тогава?Утре ще пробвам метода който каза да видим какво ще стане,че лошо така
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да ти кажа:
Шофьорски патрон нов с пренареждане - 270лв
На врата с предареждане - 140лв
За багажника нямам си и на идея!
Да речем 700лв за всичко!(това са цени в София и с нови,уж оригинални патрони)
Има и разни други който са на половина евтини (неоригинални),слагаш и малко труд - ето ти 400лв!
Шофьорски патрон нов с пренареждане - 270лв
На врата с предареждане - 140лв
За багажника нямам си и на идея!
Да речем 700лв за всичко!(това са цени в София и с нови,уж оригинални патрони)
Има и разни други който са на половина евтини (неоригинални),слагаш и малко труд - ето ти 400лв!
- krasio00o
Така днеска шофьорксата врата почна да работи с ключа без да я разглобявам с малко пръскане ,което е добре като за начало.Дясната не иска все още ,а при багажника не може да влезе ключа до край.Напръсках патроните със спрей да видим дали ще има някакъв ефект и при другите.
Re: не се отключва-заключва с ключа пасат б5 решено частично
При тези патрони доста често се случва да се счупят. Това е така, защото при завъртане на ключа за да се отвори вратата, в самата брава трябва да се натиснат едни микроключета. С времето тези микроключета се износват и поразбиват и тогава за да могат да дадат контакт е необходимо да се натиснат повече. Това от своя страна изисква по-голям ход на ключа, а когато това не е ясно за някой, той просто пренасилва ключа с надеждата да отвори вратата и тогава чупи самия патрон(по точно частите които са вътре в него). След това той започва да заяжда и дори блокира напълно, зависи колко е потрошен.
Още нещо, тези коли се отключват само при наличието на акумулатор. Ако го свалите, нито се отключва, нито се заключва. Няма механична възможност за това, за да работят ключалките е необходим ток!
Още нещо, тези коли се отключват само при наличието на акумулатор. Ако го свалите, нито се отключва, нито се заключва. Няма механична възможност за това, за да работят ключалките е необходим ток!