не се отключва-заключва с ключа пасат б5 решено частично

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

не се отключва-заключва с ключа пасат б5 решено частично

Мнениеот krasio00o » Сря 02 май 2012 23:18

Здравейте колеги ,онзи ден ми се наложи да си заключа колата само с ключа без да включвам алармата и хоп изненада.Пъхам ключа не се върти нито наляво , нито надясно.Имам и втори ключ пробвах с него същата работа включително на пасажерската врата и на багажника.Възможно ли е от неизползването на ключа самите ключалки да са замарсени или клеясали?Почвам да си мисля ,че този ключ не е за тези ключали. Ще се радвам някой да сподели дали е имал подобен проблем и как го решил.

Последна промяна от krasio00o на Съб 05 май 2012 16:28, променено общо 1 път.

SoWhat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: не се отключва-заключва с ключа пасат б5

Мнениеот SoWhat » Сря 02 май 2012 23:45

Нещо подобно ми се е случвало няколко пъти - От бутона на ключа не се отключват вратите. От ключалките на предните също. Отключвам от петата врата и всичко се оправя. :screwy
1.8Т,99г.,комби.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 03 май 2012 8:26

krasio00o написа:Здравейте колеги ,онзи ден ми се наложи да си заключа колата само с ключа без да включвам алармата и хоп изненада.Пъхам ключа не се върти нито наляво , нито надясно.Имам и втори ключ пробвах с него същата работа включително на пасажерската врата и на багажника.Възможно ли е от неизползването на ключа самите ключалки да са замарсени или клеясали?Почвам да си мисля ,че този ключ не е за тези ключали. Ще се радвам някой да сподели дали е имал подобен проблем и как го решил.

Това с ключалките е много възможно!
От както си купил колата,отключвал ли си с ключ?
Примерно ако си свалял акумолатора за зареждане?

Потребителски аватар
krasio00o

Мнениеот krasio00o » Чет 03 май 2012 17:26

Ами карам я от 7-8 месеца ,нямах проблеми с акумулатора и за това не ми се е налагало по-рано да ползвам само ключа.В събота ще пробвам с WD-40 да впръскам в самата ключалка и ако не се оправи идеите ми се изчерпват.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Чет 03 май 2012 21:30

Ще ти дам най-добрата възможна идея!
Свали патрона и тикни ключа в него,и виж дали пластините се прибират плътно!
Е тогава вече на 100% ще е ясно!
Процедурата е:
-отвавяш вратата и махаш една пласмасова тапа
-натикваш подходяща отверка и започваш да развиваш!
-не се развива докрай,развива се полека и се придърпва полека патрона!
-ще дойде момент в който дръжката леко излиза навън и патрона излиза...тогава спираш да развиваш с отверката!
-вадиш патрона и вкарваш ключа за запалването в него.
-ако от двете му страни пластините се изравнят с корпуса...значи патрона е наред и следва,че е от бравата!
-ако не се изравнят (значи колата ти е крадена - тук или в чужбина :) )

Потребителски аватар
krasio00o

Мнениеот krasio00o » Пет 04 май 2012 15:20

Да днеска говорих с един колега и той ми спомена ,че може да се пренареди патрона според ключа (поне на по старите модели ставало) аз лично не съм пробвал.Честно казано малко ме съмнява да е крадена понеже я купих от човек който си е докарал лично от Германия ,но не е изключено.Малко по вероятно е да са сменяни патрони някога си ,но защо не са сменили всичките тогава?Утре ще пробвам метода който каза да видим какво ще стане,че лошо така

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 04 май 2012 17:18

Ами да ти кажа:
Шофьорски патрон нов с пренареждане - 270лв
На врата с предареждане - 140лв
За багажника нямам си и на идея!
Да речем 700лв за всичко!(това са цени в София и с нови,уж оригинални патрони)
Има и разни други който са на половина евтини (неоригинални),слагаш и малко труд - ето ти 400лв!

Потребителски аватар
krasio00o

Мнениеот krasio00o » Съб 05 май 2012 16:25

Така днеска шофьорксата врата почна да работи с ключа без да я разглобявам с малко пръскане ,което е добре като за начало.Дясната не иска все още ,а при багажника не може да влезе ключа до край.Напръсках патроните със спрей да видим дали ще има някакъв ефект и при другите.

Bill
Автомобил:
Двигател:

Re: не се отключва-заключва с ключа пасат б5 решено частично

Мнениеот Bill » Сря 09 май 2012 11:11

При тези патрони доста често се случва да се счупят. Това е така, защото при завъртане на ключа за да се отвори вратата, в самата брава трябва да се натиснат едни микроключета. С времето тези микроключета се износват и поразбиват и тогава за да могат да дадат контакт е необходимо да се натиснат повече. Това от своя страна изисква по-голям ход на ключа, а когато това не е ясно за някой, той просто пренасилва ключа с надеждата да отвори вратата и тогава чупи самия патрон(по точно частите които са вътре в него). След това той започва да заяжда и дори блокира напълно, зависи колко е потрошен.
Още нещо, тези коли се отключват само при наличието на акумулатор. Ако го свалите, нито се отключва, нито се заключва. Няма механична възможност за това, за да работят ключалките е необходим ток!

Върни се в “Passat”