ЛамбДасонда, Затруднено пускане при студен двигател Б5.5 2,0

Техническа и сервизна информация за Passat
Christo
Автомобил:
Двигател:

ЛамбДасонда, Затруднено пускане при студен двигател Б5.5 2,0

Мнениеот Christo » Нед 06 май 2012 17:07

Фолксваген Пасат 2,0 2003 г, нов внос на 118 000 км. На третия ден след влиzане в Балгария и след парво zаредане с бенzин 95 светна фигурката zа Ламбасонде, а състата сутрин и на следвастия ден трудно zапалва на студен двигател.Саветват ме да отрежат каталиzатора, бил пълен.А нов струвал 2000 лева. Но аz мисля, това няма нисто обсто със zапалване на студено. Моля zа съвет.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Ламбасонда и zатруднено пускане при студендвигател

Мнениеот Pichaga » Нед 06 май 2012 17:19

zzzzz
има ззззз
и се пише ламбда сонда...

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Нед 06 май 2012 18:17

колега първо направи една диагностика и после прави каквото трябва :beer

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Нед 06 май 2012 19:22

Christo написа:Фолксваген Пасат 2,0 2003 г, нов внос на 118 000 км. На третия ден след влиzане в Балгария и след парво zаредане с бенzин 95 светна фигурката zа Ламбасонде, а състата сутрин и на следвастия ден трудно zапалва на студен двигател.Саветват ме да отрежат каталиzатора, бил пълен.А нов струвал 2000 лева. Но аz мисля, това няма нисто обсто със zапалване на студено. Моля zа съвет.

Щом след първото зареждане у нас, се стига до такива последици...
Шегувам се. Основно правило при ремонта, е че: Първо се започва от простите неща, а после към по-сложните. Това е при диагностицирането на авариите.
Така че, за начало просто зареждане с по-добро гориво (то у нас кое ли е сигурно). Тъй като най-вероятно (според поста ти колега), проблема се явява след първото зареждане с родния бензин.
Едва след това, може да се пристъпва към по-сложни интервенции...

Последна промяна от gr_kanev на Пон 07 май 2012 18:00, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в първия пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Christo
Автомобил:
Двигател:

Re: ЛамбДасонда, Затруднено пускане при студен двигател Б5.5 2,0

Мнениеот Christo » Вто 08 май 2012 11:32

Направих диагностика и отстраниха временно появяващата се фигура, но тя не е само сигнал за ламбда сонда,
а за множество други причини.Диагностиката обаче не показва термичния датчик. Може би този сигнал / за лабда сонда/ и затрудненото палене на студен двигател нямат нищо общо едно с друго. Именно частният сервиз направил диагностиката предлага да се отраже катализатора. Това обаче, вече съм убеден, категорично не е причината. Потвърдиха го и в телефонен разговор със сервиза в Берлин, където колата бе прегледана преди пътуването за България. При задръстен катализатор щеше да падне мощността, да се увеличи разхода на горивото, а това не е така.

onty
Автомобил:
Двигател: aeb

Мнениеот onty » Сря 09 май 2012 19:10

Здр.колега имах сьщия проблем само че с 1.8т, 90% сьм сигуред че става вьпроз за втората ламда сонда която е по скьпата и има подгряване,проблема се решава като я смениш с оригинална такава.С универсална такава не се получават нещата. В упьтването на сондата пише че има живот 50000км и се сменя.според мен това е причината около 200-250 струва.Успех и дано сьм ти помогнал пиши какво е развитието по вьпроса :)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 12 май 2012 14:50

Това,че няма как да пали трудно заради катализатор,го обясни на моят Пасат,който не само,че взе да пали трудно от катализатора,ами дори след ден-два спря и да пали въобще заради катализатора.Предния ден си карам с 200,на следващия не мога да го запаля - напълъно задръстен катализатор,махнах го и колата си заработи като кукла (аз сам съм си го махал,не е да кажеш,че са го махнали и са и направили нещо друго,за да заработи).Така или иначе това не значи,че проблемът при теб е същия.
Индикацията на таблото значи,че има проблем т.е. системата е записала грешка т.е. при диагностиката са я видели и е трябвало да ти кажат каква е и за какво се отнася,а не просто да я изтрият,за да не свети лампата повече.
По повод ламбда сондите - в живите данни на компютъра може да се види коя какви сигнали дава и какво показва и до колко работи (не е нужно да дава грешка за нея,за да не работи правилно).
Иначе трудното палене 100% няма връзка с проблема за ламбда сондата,ако грешката изобщо е била за ламбда сонда де (което е трябвало да ти кажат при диагностиката).
Възможно е да си сипал ужасно некачествено гориво и затова да се е получило така...
:beer

Върни се в “Passat”