Искам да попитам като по разбиращи има ли възможност някаква да се инсталира оборотомер на кола която няма с пасат сам 91г 1.8 моно благодоря ви предварително
Пасат б3 оборотомер
-
Denisreaper
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат б3 оборотомер
Здравейте колеги
Искам да попитам като по разбиращи има ли възможност някаква да се инсталира оборотомер на кола която няма с пасат сам 91г 1.8 моно благодоря ви предварително
))
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Re: Пасат б3 оборотомер
най-лесно ще стане като си намериш табло с оборотомер.Тук от фотума или автоморгите.Успех.
- sodata1
- Автомобил: BMW
- Двигател: 330XD
Така ще е най-добре да направиш,поне обортомера ще си е където трябва 

Както са казали колегите по-горе, и според мен, най-добре цяло табло с оборотомер (за около 30лв. от автоморга).
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Вземаш си оригинално табло от Пассат Б3 с оборотомер и всичко ток и жица.Само гледай ако твоето табло е Вдо(марката и предавателното число я пише под стрелката на скоростомера) да вземеш със същата марка,защото казват че имало разлика между Вдо и Мотометер.Моето първото беше мотометер с предавателно число 920(ама те на Пассат всичките май са 920)и си взех същото пак марка Мотометер но с оборотомер + ел.часовник и просто ги смених без да преправям нищо,след това от г60 до 260км без да преправям пак и т.н и т.н
Проблем ще имаш ако:
1.На оригиналното табло мигачите са ти на общ диод доло,а го смениш с такова кадето двата мигача са горе или обратното(оправясе но трябва да се преправя малко кабеляк)
2.Ако смениш твоето табло с такова с ел.отчитане на километрите без да си набавиш всичко необходимо и т.н
Проблем ще имаш ако:
1.На оригиналното табло мигачите са ти на общ диод доло,а го смениш с такова кадето двата мигача са горе или обратното(оправясе но трябва да се преправя малко кабеляк)
2.Ако смениш твоето табло с такова с ел.отчитане на километрите без да си набавиш всичко необходимо и т.н
- Tahamis
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,а ще има ли къде да се включи тоя оборотомер след като преди това не е имало?
- HukuTyY
Tahamis написа:Колеги,а ще има ли къде да се включи тоя оборотомер след като преди това не е имало?
Няма каде да се включва.Слагаш новото табло и всичко тръгва.Има сигнал в буксата към таблото за оборотомера
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
HukuTyY написа:Tahamis написа:Колеги,а ще има ли къде да се включи тоя оборотомер след като преди това не е имало?
Няма каде да се включва.Слагаш новото табло и всичко тръгва.Има сигнал в буксата към таблото за оборотомера
Има, може човека да си монтира. Продават се такива гъзарски с стойка (по тунинг мазагазините), която можеш да монтираш навсякъде. Въпрос на опъване на кабели е, но и това е за няколко минути: http://prospeed.bg/bg/products/3246/0
- HukuTyY
Когато го имаш готово колега няма смисъл да се занимаваш с такива глупави уредчета.Табла се намират и за по 15-20лв и само плъг анд плей.Тези малките оборотомерчета просто нямат място там 

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Божке 50-80 лева за една мизерна пласмасова стойка, бегите от тука бе хора
То за тия пари ще си извършиш сам половината процедури по смяната на таблото.
То за тия пари ще си извършиш сам половината процедури по смяната на таблото.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Линка е примерен, има комплект оборотомер със стойка и за 45-50 лева, не е задължително, който иска/може си купува.
Лично аз предпочитам да си оставя таблото с часовника и да си купя таква джвъчка, просто си ме кефи. Е, отдавна се каня ...
Лично аз предпочитам да си оставя таблото с часовника и да си купя таква джвъчка, просто си ме кефи. Е, отдавна се каня ...
- Tahamis
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки си има вкус ама аз искам направо таблото да си сменя не съм го вал сегашното,но мисля че ще се справя.Въпроса ми е то си има букси муски кабели жила и всичко се вади(разкача се) и после в тва табло с оборотомера както казва колегата със същите букви ги включвам пак в буксите и тва е така ли? Най-лошото е тва че мигачите са ми 2ве лампички но ако това е пречката все ще измислим как да ги оправим мигачите ВАЖНОТО Е ОБОРОТОМЕР да има за кво ми е тоя часовник 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Tahamis написа:Всеки си има вкус ама аз искам направо таблото да си сменя не съм го вал сегашното,но мисля че ще се справя.Въпроса ми е то си има букси муски кабели жила и всичко се вади(разкача се) и после в тва табло с оборотомера както казва колегата със същите букви ги включвам пак в буксите и тва е така ли? Най-лошото е тва че мигачите са ми 2ве лампички но ако това е пречката все ще измислим как да ги оправим мигачите ВАЖНОТО Е ОБОРОТОМЕР да има за кво ми е тоя часовник
Букси има, муски - няма.
А, за какво ти е оборотомер ?
Да гледаш на колко оборота си като си със 70 на 2-а?
Разбира че е въпрос на вкус
Иначе, да, би трябвало само да извадиш едно и да пъхнеш другото табло и всичко да е ок. Не съм на 100% сигурен но мисля че дори да отвориш таблото да извадиш само часовника и на негово място да сложиш оборотомера пак ще стане. Имаше една доста прилична темичка за тези размени.
няма как да мушне оборотомера на мястото на часовника.трябва му табло с оборотомер,ако е преди 90та година ще взима сигнал от датчика на хол (средния кабел на буксата на делкото).ако е след 90та мисля,че взимаше от бобината директно сигнал,или нещо друго,но се различаваше подаването на сигнал.аз лично на моята кола съм слагал табло от пасат след 90та година и оборотомера ми откачаше здравата.на празен ход скачаше рязко от 1000 до 2000оборота и не се кротваше,така че с проба е най-добре да се види дали става. 
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
И тук viewtopic.php?f=6&t=73306&start=0&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%913 viewtopic.php?f=6&t=113083&start=15&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D1%81+%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%913 viewtopic.php?f=6&t=142784&start=0&hilit=%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%BE+%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%913 има много инфо по темата. Аз бих монтирал табло с електр. километраж и с двата мигача горе, въпреки че ще има малко повече занимавка със свързването,
но поне като ще е гарга да е рошава.