Пасат B5 предно окачване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
offroud_golf
Автомобил:
Двигател:

Пасат B5 предно окачване

Мнениеот offroud_golf » Нед 06 май 2012 19:59

Здравейте колеги от един месец съм собственик на пасат Б5 1.9 тди 110кс. 1998 година
имам проблем с предното окачване, като мина през дупка чува се тракане утидах в сервиз казаха ми че имам за смяна 2бр. предни долни носача, 2бр. къси накрайника и 1бр горен заден носач от ляво
Искам да попитам за горния носач дали става да се ремонтира,защото до колкото разбрах ставали да се ремонтират а долните не ставали, до колкото разбрах ги фрезовали и са правели нови втулки
и някой може ли да ми каже цена за тези части
и още един въпрос мога ли да му сложа масло 15W40 на 190 000 км. маслото е за Трактори John Dere старото си ауди с такова масло карах не сам имал проблеми 1.9ТДИ 90кс. 1з беше

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B5 предно окачване

Мнениеот MECHOKA1 » Пон 07 май 2012 6:49

За маслото има много изписано но недей да слагаш 15W40, най много 10W40. Носачите се рециклират http://www.polyurethan.me/ попитай този колега от форума "ФЕРАРИСТ" ще ти отговори на въпросите за носачите.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 07 май 2012 8:45

offroud_golf написа:Здравейте колеги от един месец съм собственик на пасат Б5 1.9 тди 110кс. 1998 година
имам проблем с предното окачване, като мина през дупка чува се тракане утидах в сервиз казаха ми че имам за смяна 2бр. предни долни носача, 2бр. къси накрайника и 1бр горен заден носач от ляво
Искам да попитам за горния носач дали става да се ремонтира,защото до колкото разбрах ставали да се ремонтират а долните не ставали, до колкото разбрах ги фрезовали и са правели нови втулки
и някой може ли да ми каже цена за тези части
и още един въпрос мога ли да му сложа масло 15W40 на 190 000 км. маслото е за Трактори John Dere старото си ауди с такова масло карах не сам имал проблеми 1.9ТДИ 90кс. 1з беше

От какъв зор искаш да тормозиш кола с турбо с 15-40? Хората карат с 5-40...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 07 май 2012 9:23

K, прав си, но от какъв зор цитираш целия първи пост, вместо само последните две изречения?
Ето две теми за двигателното масло на двг. ТДИ: viewtopic.php?f=24&t=19233&hilit=%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+1.9+%D0%A2%D0%94%D0%98
viewtopic.php?f=24&t=255199&hilit=%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+1.9+%D0%A2%D0%94%D0%98

Потребителски аватар
offroud_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот offroud_golf » Пон 07 май 2012 15:16

Благодаря! колеги това масло дето го имам е специално за двигатели с турбини и доста хубавичко ама е 15В40 ще търся 10В40 полусинтетика или минерално

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 07 май 2012 15:49

maikomila
Като разбереш колко струва нова турбина,15-20лв спестени от синтетичното масло ще ти стигнат само за няколко студени води....
Прочети ,ограмоти се малко!!!! :търсачкаа
И забрави за "хубаво минерално масло".За ТДИ по предписание е 5В40,а по съвместимост-10в40 полусинтетика.
Аз лично не бих сипал 10в40,само-5в40,защото искам да си карам колата,не да ходя по сервизи. :banana

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Пон 07 май 2012 20:01

Колега и аз съм полудял от окачването на тая кола. Ако съм предполагал че толкова зле нямаше да я купя. За 30к километра вече 3 носача и накрайници. А аз пътувам непрекъснато. За толкова пари стария ми Пасат 4 щеше да е станал нов. А като гледам шестиците колко са зле, на дюзи и филтри за твърди частици и ръчни и какво ли още не се плаша. Май ще се сменя марката. Не ми се робува на кола. Малко се отплеснах, сипвай си масло което да отговаря на изискванията, има теми за това, за да не се вкараш в някой филм с турбина. Поне мотора им е добър. Що се отнася до носачите вече си мисля да купя един комплект от евтините, има колеги в ауди форума ги продават по 320 лева. Поне да мирна за една година. Препоръчам ти и на теб да го направиш, сменяй всичко на куп и не се занимавай че на дребно аз вече ги дадох тези пари че и отгоре. Последния месец сервиза стана моя дом, както са го казали немците за тигуан ако не се лъжа. Не бързайте да ме заклеймявате, карам пасати от 8 години и винаги съм бил много доволен. Айде със здраве.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Пон 07 май 2012 21:24

Относно окачването. Моите носачи ги рециклирах при колегата ФЕРАРИСТА заедно с полиуретанови тампони. Много съм доволен въпреки че карам с тези носачи от един месец. Шарнирите бяха страхотно направени. Само рециклирани вече. Никакви нови комплекти по една каруца пари и да изкарват по има няма 30к километра. Колегата MECHOKA е написал сайта. Поинтересувайте се. Колегата Николай Димитров е доста отзивчив и ще ви разясни нещата.

VRAJDEBEC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VRAJDEBEC » Вто 08 май 2012 12:42

penko_pulev написа:Относно окачването. Моите носачи ги рециклирах при колегата ФЕРАРИСТА заедно с полиуретанови тампони. Много съм доволен въпреки че карам с тези носачи от един месец. Шарнирите бяха страхотно направени. Само рециклирани вече. Никакви нови комплекти по една каруца пари и да изкарват по има няма 30к километра. Колегата MECHOKA е написал сайта. Поинтересувайте се. Колегата Николай Димитров е доста отзивчив и ще ви разясни нещата.

Колега и аз го прегледах сайта за полиуретаните и рециклажа , ама като сметнах за цялата предница и ми се струва че е почти еднаква цената... :shock
Би ли ми казал колко ти струваше на теб и каква е разликата ( возия , стабилност и т.н.)

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Сря 09 май 2012 1:22

Всички носачи са 450 лева. Това са шарнири и тампони. Имаш гаранция от година мисля, без ограничение на пробега километри. Стабилноста на колата е доста по-добра но се губи малко от меката возия. Аз съм доволен!

Потребителски аватар
offroud_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот offroud_golf » Чет 10 май 2012 15:40

Купих си нови носачи,Febi(bilstein) и Накрайници WSAG Старите ще ги рециклирам да имам резервни ;) :bowdown :bowdown
имам още един проблем колеги, Уреда за температура на таблото за двигателя понякога спира да работи закачихме го на компютър там си показваше всичко нормално, мисля че не от датчика а от уреда за температура.
ако е на 90 градуса и като го погледна след 5 мин. е паднал до 1та чертичка някъде слаба връзка или в таблото вътре суха спойка има не мога да разбера. Ако някой е имал същите проблеми да сподели от какво е това
:bowdown :bowdown : vw fen : vw fen

Потребителски аватар
debo71
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: 1.9 TDI AVF 2002

Мнениеот debo71 » Чет 10 май 2012 15:55

По скоро е от температурния датчик колега.На диагностиката не ти ли излиза като грешка? :beer

Потребителски аватар
pEsHkyY
Автомобил: VW Passat B5 1998
Двигател: AFN++++

Мнениеот pEsHkyY » Чет 10 май 2012 16:40

fena_vd написа:Колега и аз съм полудял от окачването на тая кола. Ако съм предполагал че толкова зле нямаше да я купя. За 30к километра вече 3 носача и накрайници. А аз пътувам непрекъснато. За толкова пари стария ми Пасат 4 щеше да е станал нов. А като гледам шестиците колко са зле, на дюзи и филтри за твърди частици и ръчни и какво ли още не се плаша. Май ще се сменя марката. Не ми се робува на кола. Малко се отплеснах, сипвай си масло което да отговаря на изискванията, има теми за това, за да не се вкараш в някой филм с турбина. Поне мотора им е добър. Що се отнася до носачите вече си мисля да купя един комплект от евтините, има колеги в ауди форума ги продават по 320 лева. Поне да мирна за една година. Препоръчам ти и на теб да го направиш, сменяй всичко на куп и не се занимавай че на дребно аз вече ги дадох тези пари че и отгоре. Последния месец сервиза стана моя дом, както са го казали немците за тигуан ако не се лъжа. Не бързайте да ме заклеймявате, карам пасати от 8 години и винаги съм бил много доволен. Айде със здраве.

Предницата ми е на 2 години с носачи Lemforder и се кара с 17ки лятото :) Още си е здраво и няма никакви проблеми, само не мога да ти кажа колко километри за минати с него, понеже колата я имам при мен от Октомври месец. Според мен си взел евтини части или ментета :) ако си сложиш хубаво окачване за малко повече пари няма да имаш проблеми :да:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 10 май 2012 16:51

offroud_golf написа:Благодаря! колеги това масло дето го имам е специално за двигатели с турбини и доста хубавичко ама е 15В40 ще търся 10В40 полусинтетика или минерално

Ако смяташ, че наистина 15-40 е твоето масло погледни това - http://www.youtube.com/watch?v=cL6uMHqS ... re=mh_lolz
При -30 както тази зима, дори и 10-40 няма да те спаси, но ти си решаваш. :)

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Чет 10 май 2012 18:36

И при мене беше така един път показва друг път не, бяхме се хванали с един познат и какво ли не проверявахме и уж датчика си беше наред но продължаваше да се базика температурата. Взех си нов датчик смених го и до ден днешен нямам ядове друго стана но не знам от тогава ли се появи или след това проблем с топлото палене.

Върни се в “Passat”