Здравейте колеги ! Понеже дисковете ми са доста захабени мисля да ги сменям . Накладките ми обаче са на 1-2 години и има доста хляб в тях както се казва . Какво ще се случи ако сложа нови дискове със стари накладки ? Ще се напаснат ли накладките по дисковете - в смисъл да станат гладки като диска ? Или ще стане обратното - дисковете ще се износят неравномерно по формата на накладките ? С АТЕ накладки съм и мисля да взимам АТЕ дискове .
В този ред на мисли ме споходи мисълта да взема направо да упгрейдна дисковете и спирачките с поголеми , да речем от 2.5 тди мотора. До колкото съм запознат те са 312 мм , а моите мисля са 288 мм (пасат б5 2000 година АTJ мотор) .И тук имам съпрос - какво още ще ми трябва ? Апарати от 2.5 мотор ли ? Друго ?
Поздрави!
пасат б5 ъпгрейд спирачки
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Re: упгрейд спирачки пасат б5
Супорти само ти трябват
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: упгрейд спирачки пасат б5
Коя част се явява съпорта ? Между другото за размерите не съм сигурен дали точно съм ги написал .
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: пасат б5 ъпгрейд спирачки
Супорта е това, на което остават накладките след като развиеш болтовете на апарата и го махнеш.
Въпросните болтове преминават през ушите на апарата и се завиват във водачите на супорта.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако минеш на 312мм по малко от 16-ка джанта няма да може да сложиш ,а на въпроса за старите накладки и нови дискове ,от познат майстор знам ,че нови дискове се слагат задължително с нови накладки .Има логика в цялата работа защото старите накладки ще са износени неравномерно заради ръба на стария диск и от там и новия диск ще се износи там където са най-дебели накладките и като цяло още отначало ще почне да се износва с ръб диска и освен това ще имаш една част от диска до която не стигат надкладки тоест малко по-малко спирачно усилие .Дано да съм ти помогнал в решението ,все пак едни хубави накладки са си 100 кинта ,ако старите нямат голям ръб може и да стане работата
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Технически правилно е да се сменят дискове и накладки в комплект. Именно накладките са основната причина за неравномерното износване на диска - т. нар. ръб. Колегата по-горе правилно те съветва. Щом сменяш дискове, накладките задължително също и така забравяш за проблема. Успех с ремонта 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе ще се сменят комплект те , мисля предните първо да ъпгрейдна ,а пък после може и задните . Въпроса е да разбера какво точно ми трябва за операцията , дали се сменят и апаратите или само съпорти както каза колегата по горе . За джантите няма проблем карам със 17-ки и евентуално може на 19 да мина догодина .
Та светвайте ме с информация ако имате :)
Та светвайте ме с информация ако имате :)
- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз минах на 312 дискове преди 1 месец, трябва ти само супорт от Audi A6 C5(това от което взех мойте беше 2.4 бензин).
Апарата и накладките са същите
Това е супорт:

Това е супорт:

manev88 написа:Колега ако минеш на 312мм по малко от 16-ка джанта няма да може да сложиш ,а на въпроса за старите накладки и нови дискове ,от познат майстор знам ,че нови дискове се слагат задължително с нови накладки .Има логика в цялата работа защото старите накладки ще са износени неравномерно заради ръба на стария диск и от там и новия диск ще се износи там където са най-дебели накладките и като цяло още отначало ще почне да се износва с ръб диска и освен това ще имаш една част от диска до която не стигат надкладки тоест малко по-малко спирачно усилие .Дано да съм ти помогнал в решението ,все пак едни хубави накладки са си 100 кинта ,ако старите нямат голям ръб може и да стане работата
Колега,не е ли по-правилно накладката да се износва по диска,а не обратното.От твоите думи излиза,че ако накладката е крива диска ще се износи накриво,а аз мисля,че просто първо накладката ще опира с по-издадената си част,а след това изцяло.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Докато се износи "издадената" част на накладката, ще направи "канал" на диска и колегата ще си има 2 нови, неправилно износени диска. После и да слага нови накладки, полза няма. Не си ли виждал как например гума износва желязо? Кое е по-твърдо като материал?
-
- Автомобил:
- Двигател:
donotdisturb написа:Аз минах на 312 дискове преди 1 месец, трябва ти само супорт от Audi A6 C5(това от което взех мойте беше 2.4 бензин).
Това е супорт:
Колега,би ли споделил как е спирането сега,има ли осезаема разлика?
Казваш,минал си на 312мм диск със стария апарат(57мм бутало) и не си слагал по-голяма сп. помпа.Нали не бъркам?

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми колата не е в движения(тунинг проект) все още като я запаля ще споделя наблюдения от спирането
Не съм сменял помпа.

Не съм сменял помпа.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен трябва да си вземеш и по големи накладки.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за инфото ! За накладките е ясно че трябва да са за по големия диск .
Скоро трябва да поръчам нещата и се мятам .
Скоро трябва да поръчам нещата и се мятам .
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Накладките са еднакви за двата диска