Пасат 6 проблем скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Пасат 6 проблем скоростна кутия

Мнениеот J_O_E » Пет 11 май 2012 19:30

Здравейте колеги.
Колата е Пасат 6 2.0 тди 170 коня, 2007г. автомат
Проблема е следния. Когато подам газ при тръгване дори и мнооого плавно,самото тръгване не е плавно а се получава нещо като удър в кутията ( почти съм сигурен,че ме разбирате). Някой път не е много силен самия удър но някой път си е силничък. Купих колата преди няколко дни и при самото копуване се консултирах с няколко хора и ми казаха,че е възможно да е от маслото на скоростната кутия,ако е вече много тънко или е малко.Вчера смених маслото на кутията,не беше малко но си беше утъняло,но проблема не се оправи.Всичко останало си е наред само при тръгване го има това думкане,реди си скоростите без проблем,сваля си ги без проблем. Някой имал ли е същия проблем или да има идея какво може да е?

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат 6 проблем скоростна кутия

Мнениеот vasko__2 » Пет 11 май 2012 22:25

С колко скорости е ? 6 или 7?

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Пет 11 май 2012 22:26

6 скорости DSG

Потребителски аватар
jorkata30
Автомобил: VW GOLF-1.9TDI
Двигател: AHF-1999

Мнениеот jorkata30 » Съб 12 май 2012 6:57

ще и свикнеш,вси4ки дсг са така,още трябва да покараш и да свикнеш :)

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Съб 12 май 2012 10:23

jorkata30 написа:ще и свикнеш,вси4ки дсг са така,още трябва да покараш и да свикнеш :)

Глупости не ми се слушат

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Съб 12 май 2012 11:02

Ми като не ти се слушат глупости, що си слушаш консултантите ?

Аз преди да си купя кола се интересувам от всичко около конкретния модел, мотор, скорости и тн., ако го беше направил, сега нямаше да пускаш тая тема.

Трето, как точно разбра че маслото е "изтъняло" ? :063: :063: :063:

Маслото на скоростите и филтъра се сменя на 60к км на ДСГ. Не казваш на колко км е колата и дали е сменяно преди това.(предполагам е сменяно щото така си е по разписание)

Може да не е от самите скорости а от тампони, виж дали тече масло от някъде.На първия туран с ДСГ имах подобен проблем и се оказа че малко масло прокапва от скоростите и разяжда тампона ( доста трудно се отрки че е от това, защото теча беше само върху тампона и не се виждаше под колата)

П.С. Не е нужно да ми коментираш мнението,не се вълнувам, дано съм ти помогнал.

П.П.С. Извинявам се на модераторите ако мнението ми е офф. Попринцип се въздържам да пиша във форума заради такива теми и потребители, но този път неможах да се въздържа.

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Съб 12 май 2012 11:13

благодаря за инфото колега
masiven написа:Ми като не ти се слушат глупости, що си слушаш консултантите ?

Аз преди да си купя кола се интересувам от всичко около конкретния модел, мотор, скорости и тн., ако го беше направил, сега нямаше да пускаш тая тема.

Трето, как точно разбра че маслото е "изтъняло" ? :063: :063: :063:

Маслото на скоростите и филтъра се сменя на 60к км на ДСГ. Не казваш на колко км е колата и дали е сменяно преди това.(предполагам е сменяно щото така си е по разписание)

Може да не е от самите скорости а от тампони, виж дали тече масло от някъде.На първия туран с ДСГ имах подобен проблем и се оказа че малко масло прокапва от скоростите и разяжда тампона ( доста трудно се отрки че е от това, защото теча беше само върху тампона и не се виждаше под колата)

П.С. Не е нужно да ми коментираш мнението,не се вълнувам, дано съм ти помогнал.

П.П.С. Извинявам се на модераторите ако мнението ми е офф. Попринцип се въздържам да пиша във форума заради такива теми и потребители, но този път неможах да се въздържа.

Последна промяна от gr_kanev на Съб 12 май 2012 12:17, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

Потребителски аватар
jorkata30
Автомобил: VW GOLF-1.9TDI
Двигател: AHF-1999

Мнениеот jorkata30 » Съб 12 май 2012 11:28

щом така мислиш 4е са глупости отиваи да си даваш парите,ако искаш мога да ти дам една дсг кутия пак е за BMP двигатела за да сравниш,и двигателя ти не е BMP a BMR погледни си книжката.

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Съб 12 май 2012 11:54

Защо първо сипвате с големия черпак на хората и чак след това си казвате мнението не мога да разбера. Ама съм бил купил колата без да съм се интересувал за конкретния модел,ама бил съм слушал майсторите си,ама щял съм да си дам паричките,ама мотора ми не бил такъ а ми бил еди къв си......Абе хора просто си дайте мнението ако имате такова,колата има някъв проблем факт е,може наистина да не е от скоростната кутия.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 12 май 2012 15:01

J_O_E написа:Абе хора просто си дайте мнението ако имате такова

Ами колегата,на който ти каза,че не искаш да слушаш глупостите точно това направи - изрази си мнението,което даже е съвършено правилно,защото ако пуснеш една търсачка в този форум и видиш колко хора с DSG се оплакват от този проблем с точно тези симптоми и то на чисто нови DSG-та,че дори в Порше им казват,че е нормално,нямаше да му напишеш,че не ти се слушат глупости. ;)
DSG имат този характерен проблем с тропването при тръгване,което не се появява в другите режими.Писано е за това доста,прочети и ще разбереш.Разбира се то това е относително,защото до едно положение удара е нормален,ама няма как да знаем колко точно силно е при теб,заради което намери сервиз за автоматични кутии или пък най-добре представителството на VW по район и отиди и им обясни на тях какъв е проблема,защото ние няма как да чуем колко силно ти думка DSG-то при тръгване,за да ти кажем дали е нормалното тропане за DSG или не е.
А за свръхспособностите ти да мериш вискозитет на течност с поглед,няма да коментирам (по повод това,че старото масло било по-тънко mhihi ).
:beer

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Съб 12 май 2012 22:09

Извинявам се на колегата jorkata30,видя ми се несериозен коментара му.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 12 май 2012 23:04

Честно да ти кажа и на мен ако ми тропаше кутията и аз бих написал така на някой,който ми каже "карай си,нормално е" ,ама повечето теми за DSG в този форум са точно на тази тема - че нещо вътре трака,дрънчи,тропа,вие и т.н. и повечето от тях завършват със становище,че това било нормално за тях,предвид конструкцията им (това го казват хора,които поддържат такива автоматици и с това си вадят хляба,както и го твърдят от Порше за определени звуци).Лошото е,че както казах,никой тук не може да каже дали чуваш точно това,което е чувал и той и съответно да каже дали е нормално или не е,без да я чуе и без да е специалист (заради което не е зле да потърсиш компетентен човек по DSG кутиите).

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Нед 13 май 2012 0:00

Незнаех,че има доста изписано за DSG,ще се разрова из темите. Да ми препоръчате някой специалист по тия кутии в София,или където и да е.

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Нед 13 май 2012 0:04

DSG имат този характерен проблем с тропването при тръгване,което не се появява в другите режими.
Какво имаш предвид "другите режими" ?

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Нед 13 май 2012 10:47

Аз имам Б6 и се излъгах първоначално с пиезо дюзите но ... не знаех ,че имат проблема с тях !
Но за скоростните кутии тип автоматик знаех за проблема с потропването ... И си взех ръчка !
Какво значе др режими значе ,че само при тръгване на степен Д от 1 скорост се чува нещо като чукане еднократно !
След 2-3 и нагоре при изреждането не се наблюдава тоя шум !
Прител има същия пробем ! И наистина е неприятен за нова кола !

Върни се в “Passat”