Колата е Пасат Б6, юни 2007. Купена е директно от магазина с фабрични лети джанти и съответно летни гуми dunlop sport 03. Гумите са със запазен грайфер,не са пукани. На около 25-30 хиляди км са.
За зимата имам друг комплект стоманени джанти със зимни гуми.
Та на въпроса. Миналата неделя тръгвам от София за Варна. На Ботевградско чувам нечовешко виене в купето. Помислих, че е от лагер и за това до Варна карах едвам, едвам на 90-100 км/h. В понеделник отивам в оторизирания сервиз във Варна за преглед и съответно ремонт. След 1 ден ми се обажда приемчика и казва, че колата е 6 точки и няма никакви повреди по лагери или други части,а проблема бил, че гумите били "шумни" . Каза, че сложили гуми от друг автомобил и виенето изчезнало.
Имали ли сте подобен проблем с "шумни гуми"....и какво е решението на проблема (освен да купя нови). Не ми се купуват нови гуми...грайферът на тези почти не е мръднал. Възможно ли е някой гумаджия да оправи проблема ..или въпросното виене е от материала и шарката ? И защо по дяволите се проявява след 3 години !?
Виене в купето - от гумите !?!? Пасат Б6, юни 2007
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Виене в купето - от гумите !?!?
Колега, и аз имам понякога подобно виене, и то се получава на разлина настилка! Ако асфалта е остарял и грапав тогава се получава виенето поне при мен. Ако се получава виенето при теб при мазен и гладък асфалт, значи проблема ти е в гумите! Общо казано изпели са песента и на някой завой, с повизока скорост може да ти изиграят лоша шега! Все пак караш нова кола, прижали някой лев за гуми, ако си сигурен на 100% че е от тях, че така никой неможе да ти помогне без да чуе шума! Може да се получава и то друго!
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Възможно е да е от гумите колега. Аз преди на голфа ми като купих първите лети джанти, задните гуми бяха стари и гадни. Преди да си купя нови ми се наложи да пътувам до Ботевград и в границата 80-120 се чуваше много това виене. На другия ден отидох за смяна на лагери, но не бяха те. Смених гумите и се оправи
Сега на Аудито ми има някакво леко бучене/виене отзад, но съм с едни поизтъркани michelin от 2003 отзад и съм почти сигурен, че е от тях. Тази седмица като ги сменя, ще мога да потвърдя.

Сега на Аудито ми има някакво леко бучене/виене отзад, но съм с едни поизтъркани michelin от 2003 отзад и съм почти сигурен, че е от тях. Тази седмица като ги сменя, ще мога да потвърдя.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако им се смени мястото има вероятност виенето да изчезне. Някъде бях чел, че ако гумите се карат само отзад при автомобили на които предните колела са движещи е възможно да се износят стъпаловидно. А това може да е причина за виене 

в сервиза казаха, че са ги сменили .. предните отзад ..задните отпред ... и виенето продължава...
много странно ...зза пръв път чувам за такова нещо, честно...виещи гуми !? и то вътре в купето.....
много странно ...зза пръв път чувам за такова нещо, честно...виещи гуми !? и то вътре в купето.....
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
pafaka написа:в сервиза казаха, че са ги сменили .. предните отзад ..задните отпред ... и виенето продължава...
Изключително невероятно е това, според мен нямаш основание да вярваш на онези шарлатани!!! Ако е от гумите най-малкото ще започне много постепенно да се появява виенето с времето. Според мен вземи "назаем" едни гуми с джанти и пробвай. Особенно ако джантите са 5х112 веднага ще намериш някой да ти услужи

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Абсолютно е от гумите колега.
И аз имам подобен проблем в момента.......
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
yoan4o написа:Абсолютно е от гумите колега.
Да ама при колегата е станало изведнъж + Б6 е добре изолиран, за да му се набие тоя шум така остро... и то явно постоянно го прави, не е било от някаква осбена настилка.. гумите като се скапят ще почнат постепенно да шумят
гумите видимо не са скапани .. грайферът просто си е същия . ...айде . малко да е износен ... но определено според мен гумите не са за боклука ... ще ида в понеделник на гумаджия да видим кво ше каже ... но просто съм изумен
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
случвало ми се е на служебна кола да сменя 4те лагера заради гуми...
не е невъзможно.
каза че имаш зимен комплект-те са малко по шумни по дифолт, но сложи ги все пак.
поне шума ще трябва да се промени.
ако летните са еднакви-не сменяй 2х2, а всички заедно.
затова предни на задни не работи-просто гумите са еднакви и си вият.
опитай го.
не е невъзможно.
каза че имаш зимен комплект-те са малко по шумни по дифолт, но сложи ги все пак.
поне шума ще трябва да се промени.
ако летните са еднакви-не сменяй 2х2, а всички заедно.
затова предни на задни не работи-просто гумите са еднакви и си вият.
опитай го.
летните и 4-те са еднакви да ... ще сменя всички с друг комплект от някъде и ще видим какво ще стане ...
ако е от гумите....решението е да купувам 4 нови ... няма оправия..така ли ?
ако е от гумите....решението е да купувам 4 нови ... няма оправия..така ли ?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мда...
смени ги със зимните.
няма защо да търсиш гуми за 30 киломерта проба.
нищо няма да им стане.
смени ги със зимните.
няма защо да търсиш гуми за 30 киломерта проба.
нищо няма да им стане.
- Diesel81
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 TDI
- Двигател: AUY 2000
Колега аз сам с 4 чисто нови летни гуми на има няма 1-2к и вият.По някога повече,понякога по малко ама не им обръщам чак такова внимание.Вярно е че не са от най добрите марки,но аз сам доволен!Sportiva са гумите.За това със зимните не се бях сетил,но ще го пробвам и ще пиша!
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Има доста голяма вероятност да е от гумите.На служебната ми и те шумят-някакъв дънлоп май бяха(не съм 100% сигурен) и се чува леко шум и над 160 леко като че ли тресат.Колата е Соната 2007 и гумите предполатам са там някъде.
ясно .. и мойте са дънлоп .. спорт 03 ... шуми над 60-70 обаче....
еми....карам ги тва лято и другата година живот и здраве ... нови гуми ..
еми....карам ги тва лято и другата година живот и здраве ... нови гуми ..