Как да стигна до крушките на таблото-описание +снимка

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Как да стигна до крушките на таблото-описание +снимка

Мнениеот K22 » Пон 11 дек 2006 14:42

Очаквам темата за подмяна на крушките от таблото да е полезна на много събратя, като имам в предвид че вече непрекъснато сме на фарове.Процедурата е за Пасат като моя с чупещ волан
Не се пипа нищо по кормилото-само се сваля в долно положение.
Процедурата не е много сложна, стига да днаеш къде са винтовете и чоповете.
Първо трябва да се открият 5 винта за да се свали цялата пластмаса обграждаща таблото носеща насочващите решетки за въздух.
Без усилие се махат пластмаса в дясно от кормилото криеща куплунга за компютъра , в ляво целия блок за фаровете и трите решетки за въздух.Под тях са скрити тези 5 винта.
http://images12.snimka.bg/001714400.jpg
След това се развиват 2 винта по средата на самото табло с уредите.Дърпа се и се усуква докато излезе от жилото за километража ,откачва се буксата с кабелите и се изважда.
Таблото се разделя на две като се развиват 2 по малки винта.
Вътре има 3 крушки с цокъл, които се завътат на 90градуса и се вадят.Цена на оригинална крушка с цокъл 1,8W-13лева, но има само крушка 1,2W-2лева.Носете си оригиналната крушка за сравнение!!Запоих си крушката към цокъла и я монтирах в таблото.
После сглобявана по обратен ред...... но докато не освободих жилото от към двигателя и го избутах на вътре в купето и после с една дълга отвертка само го насочих в чашката на гърба на таблото не влизаше..
Другия път ще дам 5лева да не си хабя нервите :wink:

Последна промяна от K22 на Сря 13 дек 2006 13:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пон 11 дек 2006 14:51

Има едно копченце, дето като го въртиш се променя силата на светене на таблото, както и конзолата с врътките. С него опита ли??? :oops:

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Пон 11 дек 2006 14:59

Е, ти си много напреднал :wink: Не знаех че имам пръскалка в задната чистачка, ама това копче го знам.На най-силното ми е слабо осветяването.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 11 дек 2006 15:12

направи ли справка с друг пасат да видиш да не би да е нормално!

Потребителски аватар
Kentavar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Kentavar » Пон 11 дек 2006 15:15

И аз това мислех да те питам. Виж при друг такъв как свети. При мен също не е много очевадно светенето, но щом ме дразни на дълъг път явно е О.К. Може да е сменявано нещо там, потенциометър ако така е направен.... :oops:

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Пон 11 дек 2006 15:22

Ми на Опела виждах по- ясно уредите. Пък сега де да търся друг Пасат по нощите? В една тема видях че имало 2-4крушки и си мисля че някоя е изгоряла :roll:

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пон 11 дек 2006 15:23

Е вие ще кажете, че едва ли не трябва да си светкаш със запалката, за да видиш с колко караш.... Аз освен да питам онова връткало да не ти се е прецакало нещо?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да стигна до крушките на таблото?

Мнениеот Lisho » Пон 11 дек 2006 16:00

kaloyan22 написа:Нещо ми е слабо осветлението на таблото.С търсачката прегледах 113 теми и нямаше толкова елементарна.Как да стигна до крушките?
Не виждам никакви болтчета по моето табло и трябва явно да се напъва, ама от къде и как?

За съжаление се сваля цялото табло (километраж+часовник+... кой каквото има). Сваля се кормилото ако не се лъжа с камък 24 (имало и друг начин, но аз не го знам) след това се издърпва пластмасата която е пред таблото е с форма на правоъгълник тя е на щипки и общо взето няма какво да се счупи по нея.След това се развиват 2 или 4 видии не си спомням вече. След това се издърпва таблото. Разкача се куплунга с електриката и жилито за километража.Самото табло предния капак е закачен с две видии едната на 9 часа а другата на 3 часа.Крушките при мен са 3 (три). Крушките се развиват много лесно. Завърташ леко на 90 градуса и крушката се изважда.Ако поне една е изгоряла се получавата описаните от теб симптоми.
Успех
P.S. Огледай хубаво за винтчета по пласмасата пред таблото нямам спомени имаше ли и от коя страна са :roll:

Последна промяна от Lisho на Пон 11 дек 2006 16:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Пон 11 дек 2006 16:11

При мен , не знам колко ще ти помогна , таблото се отпочва с два винта които са в горната част , главите им гледат надолу към волана.
В таблото светят светодиоди, два реда в горната част на платката.
Само не ми е ясно ако го отвориш и ти светят свички светодиоди, как ще разбереш къде ти е повредата...
Светят ли ти добре врътките за парното, те са вързани с същия ключ които регулира и таблото ?

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Как да стигна до крушките на таблото?

Мнениеот Dpop » Пон 11 дек 2006 17:34

Ще ми е много драго да ти помогна събрате по VW kaloyan22. Това упражнение го направих през изминалите почивни дни, този път беше трети по ред откакто имам колата. Крушките които осветяват таблото са три.
Първо трябва да развиеш два витна за шестограм които държат въздушната възгравница към волана откъм таблото. След това много внимателно я издърпай напред и ще видиш кабелче което трябва да откачиш и докато не го сглобиш обратно по никакъв повод не давай на контакт(предполагам се досещаш защо). Следва развиване с отвертка звезда на долната част на пластмасовата тава която е под аварийният бутон на волана. После се развива гайката, държаща волана с гидоре-камък 24. Преди да изтеглиш волана от остта разкачи куплунга който свързва кабела на въздушната възглавница под волана, вижда се след като си махнал пластмасовата тава от долу.
В момента няма да имам възможност да опиша цялата процедура до край, но ако желаеш ми пиши на лични и може да се чуем. :да:
Успех

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 12 дек 2006 9:32

Ба си, за една крушка да махам въздушната възглавница :twisted:
Не ми свети средната крушка, но заради нея толкова сложна процедура...
Ново 5 :twisted: Магазинера ми каза че трябвало да си запоявам крушката към старата фасунга...Май ще ми е по-лесно да си светя с фенерче, за да виждам километража :lol:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 12 дек 2006 9:46

Ми пробвай да не сваляш волана. При мен се изважда таблото и без да е свален.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 12 дек 2006 9:57

При нашият модел това е невъзможно за съжаление
cerosina написа:Ми пробвай да не сваляш волана. При мен се изважда таблото и без да е свален.

Нова крушка-оригинална струва 12 лв., но можеш да си купиш за 50 стотинки само цокъл и като удължиш крачетата със жички да припоиш към старата фасунка, както направих аз. Крушката е 1,2 вата. Аки си подготвиш необходимите инструменти, цалата операция може да се извърши за 2-3 часа при внимателна работа, за да не се счупи нещо.
Успех

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Вто 12 дек 2006 10:55

kaloyan22 написа:Магазинера ми каза че трябвало да си запоявам крушката към старата фасунга...

Магазинера толкова и знае какво продава...
Лампата си е с цокъл и се слага на мястото на изгорялата...
процедурата отнема три минути...

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 12 дек 2006 11:45

Колега dpp щом си свалял 3 пъти таблото значи знаеш как, но не ми е ясно защо при вашите модел 94г трябва да се сваля волана, само заради еърбега ли. Понеже на В3 повечето са с чупещ волан и свалянето на километража става точно за 5мин. и то без да се сваля волана.

Върни се в “Passat”