Сензор за ъгъл на завъртане на волана B5.5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сензор за ъгъл на завъртане на волана B5.5
Здравейте, искам да попитам сензора за ъгъл на завъртане на волана, който се намира във самият волан, лесно ли се сваля ? И ако да, някой ако може ли да ми обясни точно как става. Колата е Passat B5.5 1.9 TDI. Благодаря предварително !
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сензор за ъгъл на завъртане на волана
смяната е относително лесна.
после идва хурката... новата/стара част трябва да се кодира с код, производна от номера на шасито и нивото на оборудване...
забавно е.
после идва хурката... новата/стара част трябва да се кодира с код, производна от номера на шасито и нивото на оборудване...
забавно е.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сензор за ъгъл на завъртане на волана B5.5
Мисълта ми е, дали човек, който не е механик може да го свали ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сензор за ъгъл на завъртане на волана B5.5
Сваля се много лесно.
1.Откачаш акумулатора.
2.Завиваш волана на ляво или дясно за да може да бръкнеш с отверка/средна/ в отворите зад волана за да свалиш възд.възглавница.
3.Бележиш волана и оста с маркер или друго след което развиваш гайката и махаш волана.
4.Сваляш корите на кормилната ос и стигаш до сензора или лентовия кабел,както някои го наричат.
Колега да те предупредя,че сензора има определен брой обороти,най-добре преди да сваляш волана е да го изправиш и ще видиш на сензора едно малко прозорче с жълта точка.Дано съм ти бил полезен.
1.Откачаш акумулатора.
2.Завиваш волана на ляво или дясно за да може да бръкнеш с отверка/средна/ в отворите зад волана за да свалиш възд.възглавница.
3.Бележиш волана и оста с маркер или друго след което развиваш гайката и махаш волана.
4.Сваляш корите на кормилната ос и стигаш до сензора или лентовия кабел,както някои го наричат.
Колега да те предупредя,че сензора има определен брой обороти,най-добре преди да сваляш волана е да го изправиш и ще видиш на сензора едно малко прозорче с жълта точка.Дано съм ти бил полезен.