гори ми бушона на клаксона и чистачките б3
- kaloqn84
- Автомобил:
- Двигател:
гори ми бушона на клаксона и чистачките б3
Здравейте,вчера вечерта забелязвам че нямам клаксон и веднага поглеждам бушоните имах един изгорял смених го и клаксона тръгна,обаче днес като тръгнах за работа пуснах чистачките и след около 15 мин. този бушон където го смених вчера беше нагурял чак стопил леглото на бушона колата е пасат б3 от какво може да е?
- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: гори ми бушона на клаксона и чистачките
Ако имаш задна чистачка, може в нея да е проблема
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Нещо товари ел.инсталацията - токът расте нагоре и гори бушонът. Прегледай механизмите и моторчетата на чистачките си. Може и някъде да има кабелче на късо. Огледай гумения маншон отзад дето минава снопът кабели в него, да няма протрити прокъсани проводници.
- kaloqn84
- Автомобил:
- Двигател:
колата е седан нямам задна чистачка но ми е много чудно защо гори след време а не веднага след включване на чистачките
- kaloqn84
- Автомобил:
- Двигател:
проблема с чистачките го реших оказа се хлабава връзка в бушона сега пробвах колата с чистачки и няма проблем обаче друг проблем открих бушона който смених за клаксона днес пак беше изгорял и когато колата беше запалена исках да го сменя и се оказа че като го допра само до леглото на бушона и колата се мъчи да гасне незнам каква е връзката между двигателя и клаксона но се мъчи да огасне при слагане на бушона замерих ампеража на място на бушона с мултицед който мери до 20 ампера и не можа да го замери значе е повече от 20 ампера някой да знае нещо?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: гори ми бушона на клаксона и чистачките б3
извади релето на клаксона и пробвай пак,или откачи тромбите и замери на мастото на бушона за да разбереш,дали те дават на късо
- kaloqn84
- Автомобил:
- Двигател:
Re: гори ми бушона на клаксона и чистачките б3
здравейте колеги вчера видях каде е проблема като откачих клаксоните и всичко се оправи оказа се че кабела към клаксоните се е оголил точна на дупката от къфето минава и дава на късо проблема е решен благодаря ви за съдействието.