Гръм

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Гръм

Мнениеот slavias » Вто 12 дек 2006 19:43

Днес ,при изпреварване на 3 скорост със мръсна газ,в момента на освобождаване на газта с цел превключване се чу трясък :horror: под капака,направо гръмна по силно от пиратка и колата изгасна.Вдигнах капака и видях че са се измъкнали маркучите на моторчето за празен ход и това към главата.Вкарах ги обратно и след 50км пак БАМММ :horror: .Колата е с мотор 2Е карах я на газ току що заредена от ШЕЛ [img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/crazy.gif[/img].Чел съм тук за експлозий към въздушния филтър ,но досега 2г. не бях имал такъв проблем ,а сега за един ден 2 пъти. Възможно ли е да е от газта?[img]http://smilies.sofrayt.com/^/aiw/shock.gif[/img]

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 12 дек 2006 20:13

Не само е възможно но това е един от основните недостатъци при коли с газови. Свържи се с vaskoto1 защото следващата експлозия може да има доста по сериозни последствия от извадени маркучи.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 12 дек 2006 22:17

Колега и аз съм с този мотор,значи да ти гърми газовата след като си ходил на майстор най-вероятно са объркали пропрцията,спешно търси друг майстор и карай колицата докато не ти думне дебитомера,щото ако стане :shock бам 1000лв. си назад :wink:
Колкото до проблема може да са кабели,свещи палец или дори капачка,малко вероятно е но въпреки товаможе да е и от тях.Карай колицата веднага.
Друго да питам пипал ли ти е по центровката-въртел ли е делкото :?: :roll: :hmmmm

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 12 дек 2006 23:03

MITKO_DVD написа:значи да ти гърми газовата след като си ходил на майстор най-вероятно са объркали пропрцията,

Митак къде виде че е бил на майстор колегата. :roll: :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 дек 2006 0:21

Бе наистина не пише, че е бил, но веднага трябва да го направи... и то на бензин!
Абе... 2Е или KR с газова.... :no-no :screwy

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Сря 13 дек 2006 1:01

Миналия месец намалих малко предварението, защото стартера се затормозяваше от време на време, а като махна кабела бубина- делко си върти нормално.Мисля утре да си я върна старата центровка и в най-скоро време на диагностикa. Добре че има кихалка защото иначе не ми се мисли.

kirov_motor
Автомобил:
Двигател:

кирож

Мнениеот kirov_motor » Сря 13 дек 2006 1:36

аз знам че при паржото грамване се скапжа ignition prefire това става засхтото трябва да има клапан които не е поставен.(поне така мисля де от опита които имам (не е голям))

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Сря 13 дек 2006 10:44

Е, с това трябваше да почнеш (че си пипал предварението) :-)

То даже на газ трябва да е по-голямо отколкото на бензин, а не по-малко. Може и да си е "стандартното", но не бива да е по-малко.
Газта гори по-бавно, като си намалил предварението си влошил условията за изгарянето й, оттам е нарастнал риска при определени условия да стане гърмеж.

Добре е че имаш клапа-пърдялник - тя е задължителна за двигатели с дебитомер, и вероятно те е спасила.

Все пак прегледай и запалителната система - тя също може да допринася за проблема. Може и от нея да идва по-трудното палене.

Вероятно са се натрупали 2 фактора - малко предварение + недобра работа на запалителната уредба при по-екстремен режим (както казваш е станало при "мръсна газ" на 3-та, т.е. вероятно високи обороти+голямо натоварване и т.н.)
Не е зле да смениш профилактично капачка/кабели/свещи/палец, особено ако не знаеш на колко км. са.

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Сря 13 дек 2006 11:00

Не съм сменял нищо по нея от както е докарана от Италия,но проверявах капачка, свещи ,кабели преди един месец ,виждат ми се в добро състояние.Преди една година смених бобината,защото старата както си карах така умря :D добре че точно пред един сервиз.А какво е ignition prefire

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 13 дек 2006 21:10

°niksi° написа:
MITKO_DVD написа:значи да ти гърми газовата след като си ходил на майстор най-вероятно са объркали пропрцията,

Митак къде виде че е бил на майстор колегата. :roll: :roll:

Мали изложих се :oops: :oops: :oops: ,па знам ли къде видех,нещо много ми е работата требе да зема да си :ihaaaaa

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Сря 13 дек 2006 23:18

А може и една Изображение във Изображение да ти помогне, по време на Изображение или Изображение или Изображение ,а най-добре Изображение или Изображение само да не се получи Изображение или Изображение айде наздраве Изображение

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 13 дек 2006 23:35

Аз съм със същия двигател 2Е и до сега /1,5 г./ от както съм с газова ми е гръмнала точно 2 пъти. И двата пъти мисля, че аз си бях виновен защото помпех като на Москвич газта като паля и ДУМ! Последствия няма от гърмежа, но за всеки случай съм направил профилактика на кабелациите и нова дистрибуторна капачка с палец Бош за дъм сигурен.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 14 дек 2006 20:25

driver написа:Аз съм със същия двигател 2Е и до сега /1,5 г./ от както съм с газова ми е гръмнала точно 2 пъти. И двата пъти мисля, че аз си бях виновен защото помпех като на Москвич газта като паля и ДУМ! Последствия няма от гърмежа, но за всеки случай съм направил профилактика на кабелациите и нова дистрибуторна капачка с палец Бош за дъм сигурен.

:да: Точно колега и при мен беше така точно два - три пъти гръмн аи при мен ,а НЕТРЯБВА ДА СЕ ПОМПА И ДА СЕ ФОРСИРА МОТОРА ДОКАТО НЕ СИ МИНЕ САМ НА ГАЗ

Потребителски аватар
slavias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavias » Нед 24 дек 2006 12:32

Преди 10 дни върнах предварението както си беше и от тогава никви проблеми с гърмежите ,лошото е че пак стартера едва превърта даже на моменти спира :( Махна кабела върти та се кине.Дошло е вече време жената да върти на стартер а аз да сложа кабела в движение :D с риск да ме разжльемби :horror: тока

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Нед 24 дек 2006 14:01

slavias написа:Преди 10 дни върнах предварението както си беше и от тогава никви проблеми с гърмежите ,лошото е че пак стартера едва превърта даже на моменти спира :( Махна кабела върти та се кине.Дошло е вече време жената да върти на стартер а аз да сложа кабела в движение :D с риск да ме разжльемби :horror: тока

Колега стартера се затормозява при ПРЕДВАРЕНИЕ т.е. по-рано се подава горивото. Ти пишеш върнах предварението и започна да спира стартера но не гърми????
значи гърменето може да е от закъснение или от бедна смес - да не бъркаш понятията предварение и закъснение

предварение е обратно на посоката на движение на палеца
закъснение е по посока на движение на палеца.

Върни се в “Passat”