Централно Б4
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
Централно Б4
Здравеите!Бях пускал тема за проблема който имам с централното на моя Пасат с заводска и слагана аларма.Не можах сам да се справя с проблема и закарах колата на майстор.Проблема който имах с заключването на колата (подаваше импулси на интервали за заключване щом като я заключех и после не можеше да се отключи)беше разрешен или се създаде по голяма беля от този майстор.Сега колата щом я заключа и се задейства повторното заключване след известно време се включва пак компесорчето и работи около 40 секунди и се самоизключва и после пак не мога да я отключа.Забелязах че по същият начин правеше като изключих буксата на машинката за централното на предната дясна врата преди да я заведа на майстора.Преди като заключех колата и ,когато се опитам да надигна лосчетата на вратите компресора се включваше за 1 секунда за да ми се противопостави на опита ми да вдигна лосчето на вратата да я отключа.Сега след намесата на майстора когато се опитам да да дигна лосчето нагоре компресорчето се включва и работи както когато я заключа около 40 секунди и спира .Изключих заводската аларма като си мислех че с това ще спре повторното заключване и ще спре да реагира компресорчето когато реша да надигна лосчето на вратите когато колата ми е заключена .Но не се получи така както го мислех дори и с изключена заводска аларма нещата си бяха както и преди .Въпросът ми е как мога да ги премахна тези две функций , кой кабел трябва да прекъсна или буксите на машинките за централно във вратите с едно кабелче да затворя веригата, за да подават имформация към компресорчето че всичко е наред? Защото си мисля че повторното заключване ми прави проблем?
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Re: Централно Б4
Здравей колега. Преди време имах и аз Пасат Б4 и също се беше получил аналогичния проблем при мен. Заключва централното и след малко отново компресора се включва и работи определено време, което доведе до изгаряне на компресора. След смяната му проблема остана. След като разглобих меките връзки на почти всички врати, се оказа че един кабел беше прекъснал на задна дясна врата. След оправянето проблема изчезна. Така че не е лошо да погледнеш буксите в маншоните евентуално за прекъсната ел.връзка или някъде да не "дърпа" паразитно въздух самия компресор от някоя връзка/съединение/ или да се е протрило някое маркуче. Дно съм ти помогнал с информацията. Успех! 

-
Колеги кажете някой кадърен майстор да ми оправи централното във Варна че не мога да намеря такъв.Само давам пари а резултат никакъв.
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
rim написа:Колеги кажете някой кадърен майстор да ми оправи централното във Варна че не мога да намеря такъв.Само давам пари а резултат никакъв.
здравей колега,аз ходя при един и сам доволен от него. Намира се до стадион ЖЕЧКА КАРАМФИЛОВА.От околоврастното се пускаш по ул.МИР първия сфетофар в дясно и първата в ляво,на ъгъла ще го видиш
-
Благодаря за отговора колега!