Почистване вентилационната система, таблото? ...Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marshala90
Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
Двигател:

Почистване вентилационната система, таблото? ...Пасат Б5

Мнениеот Marshala90 » Вто 22 май 2012 23:07

Здравейте на всички! Имам два въпроса относно почистването на таблото и "продухване" на вентилацията.
1. Климатик/Вентилация - на работата (Шел) има един спрей за почистване на изброените системи. Колата ми е Пасат Б5 с климатроник и ме интересува дали е удачно да използвам този спрей за почистване на Arexons. Ето и снимка на флакота:
Изображение
Описанието към него:
Отстранява органични и неорганични замърсявания, почиства всички повърхности и ги покрива със защитен слой. Неотрализира лошите мирзми от цигари. При редовна употреба оптимизира функционирането на климатичните и вентилационните системи. Удължава интервалите на поддръжка на инсталацията. Не уврежда таблото и купето на автомобила. Начин на употреба: 1. Изгасете мотора и вентилатора, 2. Изправете тръбичката и я пъхнете докрай в един от вентилационните отвори на таблото, 3. Впръскайте от спрея и извадете тръбичата, 4. Повторете същото във всеки един от вентилационни отвори, 5. Ако е възможно развиите филтъра и впръскайте по същия начин, 6. Изчакайте 20мин. Отворете всички прозорци, запалете мотора и пуснете климатика на максимум и температура топло за поне 10мин.

2. Дайте някакъв съвет за спрей за таблото. Предполагам какво таблото на пасата (някво такова като матово ли ддз :D). Да има свеж и задържащ се аромат, да е антистатичен и т.н. :)
Благодаря ;)!

Върни се в “Passat”