Проблем скоростна кутия Пасат Б5 - 1,8 типтроник 99 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
mittko4
Автомобил:
Двигател:

Проблем скоростна кутия Пасат Б5 - 1,8 типтроник 99 г.

Мнениеот mittko4 » Пон 28 май 2012 23:25

Здравейте!
Имам следния проблем, след запалване и превключа на скорост колата тръгва рязко след натискане на спирачката започва тресене и угасва двигателя!На N/неутрална/ работи нормално.След превключване на директна потегля и си превключва скоростите нормално!Не може да работи на място на директна, все едно няма съединител!Някой ако има представа, къде точно да е проблема да помага!Благодаря

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Re: Проблем скоростна кутия ПасатБ 5-1,8 типтроник 99г.,автомат

Мнениеот dancing_niki » Сря 30 май 2012 14:01

Евентуално стоп машинка? На диагностика ходи ли?

mittko4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mittko4 » Чет 31 май 2012 5:27

Проблемът е следния, че аз съм в чужбина!Закачиха компютър за колата, но не казват какъв е проблема казват само, че е от скоростната кутия!Искат само 800долара да я отворят и да кажат какъв е проблема и от там вече ремонта щял да струва между 1500долара до 3500долара!Тука са кожудери!Сега се мъча сам да открия проблема ама малко трудно :banghead: Между другото каква е тази стоп машинка?Датчик ли е?Къде се намира?Колата в момента е в авариен режим!На екрана буквите за скоростите са във фон!Смениха се на обратно!Ако можеш да ми разясниш малко по - точно за тази стоп машинка ще съм ти много Благодарен!Благодаря за отговора

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Чет 31 май 2012 9:01

Само гадая, това е машинката която като натиснеш спирачките ти светва стоповете отзад, намира се до основата на педала на спирачките. Виж ако може да мине номера да си купиш някакъв измислен диагностичен кабел и сам да си направиш диагностиката. Така ще се намери някой от тук да те ориентира за какво става на въпрос и къде да ровиш.

mittko4
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем скоростна кутия Пасат Б5 - 1,8 типтроник 99 г.

Мнениеот mittko4 » Чет 31 май 2012 17:18

Благодаря!Тези дни като имам време ще проверя

mittko4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mittko4 » Пон 04 юни 2012 18:09

Проблема май е открит!Един майстор в България на 90% е сигурен ,че е преобразувател на въртящия момент!Това нещо прилича на тенджера и е между двигателя и скоростната кутия!Играе ролята на съединител на колата!Каза ни същите симптони, които правеше колата!Преди да се е счупила леко тресеше колата и накрая се е счупило!Ремонта и в България ще излезе около 1000-2000лв.Амииии това, вече трябва да се решава проблема!Ама как?!

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Пон 04 юни 2012 23:43

Монтираш ръчна СК и си решаваш проблема завинаги, комбинирано с солиден маховик,не двумасов :) , ще ти излезне доста по-малко и ще имаш доста по надеждна СК от тази защото тя си има ресурс който явно вече свършва !

Върни се в “Passat”