Проблемни чистачки - б3 РЕШЕНО !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Проблемни чистачки - б3 РЕШЕНО !

Мнениеот Al Bundy » Нед 03 юни 2012 8:28

Добро утро, колеги :beer ! Порових се из форумчето, но не открих проблем като моя. Като купих колата забелязах, че шофьорската ми чистачка стои по-вдигната от другата ( по-нагоре по стъклото, не да няма допир с него както са се оплаквали други колеги ) и като пусна чистачките, в най-горното положение на чистене горната й част излиза извън стъклото. Реших да я върна 'ръчно' и да я уеднаквя с навигаторската. Получи се, не излиза извън стъклото в най-горно положение на чистене, ОБАЧЕ като вдигна предния капак и той закача за рамото на чистачката и така обелва боята на капака. Не знам дали ме разбирате, но така намерих за най-правилно да обясня, моля, помогнете, че наистина е много дразнещо. Благодарско предварително :) !

Последна промяна от Al Bundy на Пон 04 юни 2012 20:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблемни чистачки - б3

Мнениеот pas1.8mi » Нед 03 юни 2012 9:53

В случая трябва да си регулираш предния капак от пантите!Проблема не е в чистачките! :idea:

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 03 юни 2012 10:03

Моят е по същия начин - като го взех и шофьорската беше по-вдигната от пасажерската. Регулирах ги и при затваряне на капака ръбът му се спря в рамото. Проблемът е, че капакът е крив - някой е стъпвал отгоре или не знам какво, но това е. Оправя се с нов капак или ако може някой да го поизправи, като пак ще си е крив, но поне няма да забира чистачката. Погледни го от малък ъгъл и ще забележиш кривините. :)

d_tashkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d_tashkov » Нед 03 юни 2012 11:52

Проблема е в износването на механизма на чистачките, колеги. Често срещан дефект за модела.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 03 юни 2012 12:47

износването не може да преместо целия механизъм по-надолу за да опира в капака.огледай си капака колега :oops:
а това за излизането на шофьорската чистачка извадя я от шлиците и една шлица я смъкни надолу,мисля че ще стане така :lol:

Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Al Bundy » Нед 03 юни 2012 16:52

kr1s0 написа:а това за излизането на шофьорската чистачка извадя я от шлиците и една шлица я смъкни надолу,мисля че ще стане така :lol:

Да, колега, за излизането от рамките на прозореца го правя просто като свалям чистачката на нивото на другата ( навигаторската ) но тогава ми закача в капака....ще сляза пред блока да погледна въпросната идея с това дали не е от предния капак и ще дам отговор довечера :) !

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 04 юни 2012 10:43

Al Bundy написа:Получи се, не излиза извън стъклото в най-горно положение на чистене, ОБАЧЕ като вдигна предния капак и той закача за рамото на чистачката и така обелва боята на капака. Не знам дали ме разбирате, ...

Аз разбирам ... :)
Сваляш рамото и го изправяш да не е толкова дъговидно, но въпреки това проверяваш дали стои добре прилепнало на стъклото. Имах предвид че в движение чистачката се повдига още малко и ако не е прилепнало добре няма да чисти. Кривиш малко - проверяваш ... мисля за 10 мин си готов.
Трудно се изправя/криви, здравичко е. За целта можеш да ползваш някоя катерушка на детска площадка или здрава ограда, да подпъхваш между железата рамото и така ... :)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 04 юни 2012 13:03

аз като кривих моята (шофьорската) имам чувството,че след времето метала се връща в изходна позиция.. :lol: много жилава идва бе .. mhihi

Потребителски аватар
Al Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Al Bundy » Пон 04 юни 2012 20:12

Да, колеги, всичко се оправи :) .Регулирах капака, след като ме посъветвахте го огледах и забелязах, че от страната на проблемната чистачка фугите на предния капак са неравни и ги регулирах ( в последствие се наложи да регулирам и механизма за заключването на самия капак ) и после лекичко напънах и самото рамо на чистачката да е по-легнало към стъклото ( и наистина се оказа много жилаво :D :D ) и всичко е наред ! Благодаря на всички, дали мнение и акъл :) модератора може да закрие темата ! Лека и спокойна вечер !

Върни се в “Passat”