Търсих, търсих, но така и не намерих такава тема. От няколко дена в купето се появява дим от изпарен антифриз. Стъклата се изпотяват яко на предното стъкло се образуват капчици. Ужасно е не се стои в колата. Помогнете! Кажете от какво може да се получава?
Един познат с Голф 2 ми каза, че това се получавало когато е спукан радиатора на парното. Вярно ли е това?
Антифриза ми се изпарява в купето! Не се траеее!
- scirocco gt
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Petyoffy
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CBBF 2012
Опитай откъм двигателя да откачиш гумените съединения и да ги свържеш едно към друго, за да си сигурен 100% че е радиаторчето за парното ( но за съжаление в купето антифриз от друго място?????), а и ще можеш да движиш докато си решиш проблема.
Дано не е много глупав съвета, но при мен мина номера с Голфа и успях да се прибера.
Самата операция е доста пипкава по смяна на радиаторчето за парното.
Успех и действай, че иде зима.
Дано не е много глупав съвета, но при мен мина номера с Голфа и успях да се прибера.
Самата операция е доста пипкава по смяна на радиаторчето за парното.
Успех и действай, че иде зима.

Преди години на "ШЕЛ" продаваха някаква течност, която сипваш в антифриза и готово - ако ти е малък теча. В българските магазини имаше пък нещо в пластмасова кутийка - някакви гранулки за 50 ст. Помогна ми за предишната кола ("OPEL OMEGA") със същия проблем - миризма и запотяване на стъклото. Не съм сигурен обаче дали не нанася някакви вреди на работещите отсеци на радиатора - запушване и т.н. Ако все пак си решил - смяната е най-сигурна.
Преди две години имах същия проблем. Обиколих на света чудото за да намеря къде да сменя радиаторчето - на всякъде ми отказваха. На края го смених сам за 2 дена с помощник. Мноооого пипкава работа. При мен не можах да спра теча с прахче. В гаража мисля че пазя приспособлението с което бях шунтирал радиаторчето за да си карам колата. Ако те интересува ми пиши да ти го покажа.
- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Оказа се че за моя пасатор В2 - 87г. цената на радиатора е 57лв. Но за съжаление в София го няма и трябва да плащам и за куриер та ще стане поне 65лв. Един познат предложи да ми подари втора ръка германски радиатор! И си мислех заслужава ли си да се занивам с втора рака като след 2 месеца може да ми се наложи пак да сменям със радиатора от 65лв?
Искрено ти съчувствам, колега. При мен се скъса щутцера на радиаторчето и се 'дигнаха едни бели кълбета, като по филмите, добре че беше пред къщи, така че нямах много алтернативи, нито секунда не съм се замислял к'во да правя след една зима (миналата, 'щото не послушах Niksi да го сменя това шибано радаиторче, ама нали съм си леко 'дървен', ще се промиело и 'сичко ше е шес', да ама не) с кофти отопление на купето. Е сега го смених и е много приятно.
Моят съвет е сменяй радиаторчето час по-скоро. То пък гледай к'во време е навън, явно 'го кефиш Господ', ама докога. Ако не е тайна откъде го купуваш това 'апокрифно' радиаторче, нещо твърде специално ми се струва, такова дет' да го няма в Софето, странна работа.
Успех.
Моят съвет е сменяй радиаторчето час по-скоро. То пък гледай к'во време е навън, явно 'го кефиш Господ', ама докога. Ако не е тайна откъде го купуваш това 'апокрифно' радиаторче, нещо твърде специално ми се струва, такова дет' да го няма в Софето, странна работа.
Успех.