Виене от турбото при 1.8т
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Виене от турбото при 1.8т
Зфравейте колеги,от няколко дена,започна да се чува малко странен звук от към турбината,нещо като "виуууууу".Първо си помислих,че може да е от блоу-ооф клапана ,но го проверявах и си е наред.Колата си върви перфектно,няма никаква загуба на мощност,нито прекъсва,имам буустметър и си следа налягането не е спадало изобщо...Интересното е,че сутрин когато е студена като чели се чува повече.Та да питам възможно ли е звука да идва от цепнатина в топлата част на турбината?
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Виене от турбото при 1.8т
да си махал скоро катализатора ? иначе ако е пукната топлата част ще съска като змия няма да вие споко
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Ми колата си я купих без катализатор,беше махнат вече.Иначе скоро пуснах картерната вентилация в атмосферата и запуших дупката преди турбото и маркуча за колекторите...
- nikivid
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Vesislav_E написа:Зфравейте колеги,от няколко дена,започна да се чува малко странен звук от към турбината,нещо като "виуууууу".
И аз го имам този звук и нямам загуба на мощност, имам и катализатор. Мисля, че не би трябвало да е проблем но нека кажат по-компетентните. Дано не се окаже проблем с прословутите "лоши" геометрии на турбото. На Ваг Ком още не съм го закачал. Лично на мен звука си ми харесва - пасатора излита като изтребител

- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
nikivid написа:Vesislav_E написа:Зфравейте колеги,от няколко дена,започна да се чува малко странен звук от към турбината,нещо като "виуууууу".
И аз го имам този звук и нямам загуба на мощност, имам и катализатор. Мисля, че не би трябвало да е проблем но нека кажат по-компетентните. Дано не се окаже проблем с прословутите "лоши" геометрии на турбото. На Ваг Ком още не съм го закачал. Лично на мен звука си ми харесва - пасатора излита като изтребител
Нямам нищо против звука

-
- Автомобил:
- Двигател:
Я си помисли кога си започнал да го чуваш?Да не е заради жегите да си почнал да караш на отворени прозорци,а не на климатик!
Аз турбото си го чувам само при тръгване на отв. прозорец, но съм ТДИ
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
gancho написа:Я си помисли кога си започнал да го чуваш?Да не е заради жегите да си почнал да караш на отворени прозорци,а не на климатик!
Ами то си се чува,ама се чува съскане,а сега от няколко дена се чува и виене,сигорен съм,че преди не беше така.Не знам дали има някаква връзка с това,че преди 4-5 дена изкараха картерната вентилация в атмосферата.
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Carfan написа:Колега дали не чуваш виско перката?
Не не е тя.
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Дано не се окаже проблем с прословутите "лоши" геометрии на турбото.
Мисля че всички 1.8Т не са със променлива геометрия като ТДИ!Ако греша някой компетентен да внесе яснота.
Мисля че всички 1.8Т не са със променлива геометрия като ТДИ!Ако греша някой компетентен да внесе яснота.
- nikivid
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Колега, аз говорех за евентуален проблем при мен, при 1,8т незнам как е .....