Имам Пасат 1.9 TDi 4 Motion 2000 г. с AVG двигател. Както се подразбира е с 5 степенна кутия.
Има ли възможност (пасва ли) 6 степенната кутия от В5.5 1.9 TDi и трябва ли пак да е от 4 Motion?
Мога ли да сменя 5 ст. ск.кутия на В5 с 6 степенна от Б5.5
- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мога ли да сменя 5 ст. ск.кутия на В5 с 6 степенна от Б5.5
Доколкото съм запознат на 6 ст. скоростна кутия и съединителя е по-голям (вместо 228 е 240 мм.) Смятам че е от значение това и ще трябва и нея да смениш. Пък може и да пасват ... нека друг да допълне.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
И защо ти е цялата тази фатка??? 

Най-вероятно на по-висока скорост с по-ниски обороти.
Имам наблюдение над моя AVF и Пасат Б5 ATJ - разликата в оборотите не е толкова голяма, че да си струва да се сменят кутиите.
Вече ако се сравняват 6-те скорости на Ибиза и Пасат, там вече е друго.
Ако не се лъжа брезел го беше обяснявал някъде. При Пасат примерно умишлено няма голяма разлика в оборотите, за да се пази съединителя, заради по-голямото тегло на колата. Докато при една лека Ибиза е обратното.
Имам наблюдение над моя AVF и Пасат Б5 ATJ - разликата в оборотите не е толкова голяма, че да си струва да се сменят кутиите.
Вече ако се сравняват 6-те скорости на Ибиза и Пасат, там вече е друго.
Ако не се лъжа брезел го беше обяснявал някъде. При Пасат примерно умишлено няма голяма разлика в оборотите, за да се пази съединителя, заради по-голямото тегло на колата. Докато при една лека Ибиза е обратното.