Смисъл такъв диска със всичко го свалям от моста и закачам барабан,като си го закачвам на сегашните тръбички... АБС-а му откачам задните датчици от комп-а ...
Преминаване от заден диск към барабан Б3 ?
-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Преминаване от заден диск към барабан Б3 ?
Колеги ,имам нужда от малко помощ.Решил съм да сменям отзад от диск на барабан..колата е пасат б3.Интересува ме като съм с АБС и отзад го махна,като сложа барабан и като го закача към сегашните тръбички ... това ще проработи ли или има други тънкости при смяната .. 
Смисъл такъв диска със всичко го свалям от моста и закачам барабан,като си го закачвам на сегашните тръбички... АБС-а му откачам задните датчици от комп-а ...
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Преминаване от заден диск към барабан .. ?
при барабана спирачната тръба се включва директно без маркуч - както е при диска
каква е целта на упражнението ако мога да запитам
каква е целта на упражнението ако мога да запитам
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
не се вкарвай в такъв филм. по възможност си сложи нови дискове 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ти си първия човек сигурно дето иска от диск да сложи барбани
Каква е причината.Ръчната ли?
-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Bai Sando написа:Ти си първия човек сигурно дето иска от диск да сложи барбаниКаква е причината.Ръчната ли?
Трябва да сменям дискове + апарати ... а си имам барабани в наличност
Не можах да разбера дали ще стане това ,което мисля.Но може би ще прекарам нови тръбички от кантара до барабаните,щом е без маркучи! И ръчната дали ще съвпадне с тази на барабан .. ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво им е на апаратите, че ще ги сменяваш? С профилактика няма ли да се оправят? Водачите и гумичките не струват милиони... дисковете са сигурно по 20 лева бройката 
- nkalizatura
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател:
Всички знаем какви са предимствата на барабана... / аз лично съм фен на старите ударни инструменти/
обаче те съветвам да не правиш тази глупост!!! Ръчната не е по-добра, просто е по-малко проблемна.....
смени си дисковете /дори и от морга да вземеш/ и си рециклирай апаратите.... и този ремонт ще зарови колата!!! напълни жилата с грес МЪЖКАТА... и просто забрави за ударните инструменти по спирачната система!
Поздрави избора го правиш ти!!!
обаче те съветвам да не правиш тази глупост!!! Ръчната не е по-добра, просто е по-малко проблемна.....
смени си дисковете /дори и от морга да вземеш/ и си рециклирай апаратите.... и този ремонт ще зарови колата!!! напълни жилата с грес МЪЖКАТА... и просто забрави за ударните инструменти по спирачната система!
Поздрави избора го правиш ти!!!
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, направо продавай колата и си вземи кон.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако старите апарати ги е налегнала корозията, никакво обслужваме няма да помогне.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Кое им е по-евтино на барабаните? Комплекта накладки е 40лв за барабани,сложи и 10-15лв к-т пружинки и си на 55лв,а накладките за дискове отзад са 60-65лв и то хубавите
Самите барабани струват 170лв най-евтините на Оптимал,дето карат няма и година,дисковете са по 50-60лв на бройка
При барабаните редовно протича спирачни цилиндър и се налага да се сменя.При дисковете пък клеясват апаратите,ама апаратите вече са по 50-тина лв,дори да не може да се ремонтира.
Аз си умрях от кеф,като махнах барабаните и минах на дискове (ти да видиш що е ръчна
),а ти искаш обратното да правиш..
Не е проблем иначе,прави се - взимаш два шенкела от мост с барабани,две основи за зад барабана,два барабана + лагери,спирачни цилиндърчета,тръбички до кантара,жила за ръчната.Накладки и пружинки така или иначе си вземи нови. Редиш всичко на колата и си готов.Длъжен съм пак да кажа - един обслужен заден мост с дискове е в пъти по-добър и ефективен от барабанна система (ако ще и чисто ново да е всичко по барабаните).
Аз си умрях от кеф,като махнах барабаните и минах на дискове (ти да видиш що е ръчна
),а ти искаш обратното да правиш..Не е проблем иначе,прави се - взимаш два шенкела от мост с барабани,две основи за зад барабана,два барабана + лагери,спирачни цилиндърчета,тръбички до кантара,жила за ръчната.Накладки и пружинки така или иначе си вземи нови. Редиш всичко на колата и си готов.Длъжен съм пак да кажа - един обслужен заден мост с дискове е в пъти по-добър и ефективен от барабанна система (ако ще и чисто ново да е всичко по барабаните).