Преминаване от заден диск към барабан Б3 ?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Преминаване от заден диск към барабан Б3 ?

Мнениеот altanivan » Нед 17 юни 2012 10:58

Колеги ,имам нужда от малко помощ.Решил съм да сменям отзад от диск на барабан..колата е пасат б3.Интересува ме като съм с АБС и отзад го махна,като сложа барабан и като го закача към сегашните тръбички ... това ще проработи ли или има други тънкости при смяната .. :)
Смисъл такъв диска със всичко го свалям от моста и закачам барабан,като си го закачвам на сегашните тръбички... АБС-а му откачам задните датчици от комп-а ...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Преминаване от заден диск към барабан .. ?

Мнениеот parno » Нед 17 юни 2012 11:28

при барабана спирачната тръба се включва директно без маркуч - както е при диска
каква е целта на упражнението ако мога да запитам

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Нед 17 юни 2012 11:41

не се вкарвай в такъв филм. по възможност си сложи нови дискове :012:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 17 юни 2012 11:47

Ти си първия човек сигурно дето иска от диск да сложи барбани :D Каква е причината.Ръчната ли?

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 17 юни 2012 12:24

Bai Sando написа:Ти си първия човек сигурно дето иска от диск да сложи барбани :D Каква е причината.Ръчната ли?

Трябва да сменям дискове + апарати ... а си имам барабани в наличност ;) И според мен барабана е по-лесен и евтин за подръжка!И ръчната при барабана държи повече от при диска (според мен ) ...
Не можах да разбера дали ще стане това ,което мисля.Но може би ще прекарам нови тръбички от кантара до барабаните,щом е без маркучи! И ръчната дали ще съвпадне с тази на барабан .. ?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 юни 2012 12:53

Какво им е на апаратите, че ще ги сменяваш? С профилактика няма ли да се оправят? Водачите и гумичките не струват милиони... дисковете са сигурно по 20 лева бройката :wink:

Потребителски аватар
nkalizatura
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател:

Мнениеот nkalizatura » Нед 17 юни 2012 13:02

Всички знаем какви са предимствата на барабана... / аз лично съм фен на старите ударни инструменти/

обаче те съветвам да не правиш тази глупост!!! Ръчната не е по-добра, просто е по-малко проблемна.....
смени си дисковете /дори и от морга да вземеш/ и си рециклирай апаратите.... и този ремонт ще зарови колата!!! напълни жилата с грес МЪЖКАТА... и просто забрави за ударните инструменти по спирачната система!

Поздрави избора го правиш ти!!!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Нед 17 юни 2012 13:09

Колега, направо продавай колата и си вземи кон.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 17 юни 2012 13:26

Ако старите апарати ги е налегнала корозията, никакво обслужваме няма да помогне.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 17 юни 2012 15:45

Кое им е по-евтино на барабаните? Комплекта накладки е 40лв за барабани,сложи и 10-15лв к-т пружинки и си на 55лв,а накладките за дискове отзад са 60-65лв и то хубавите :) Самите барабани струват 170лв най-евтините на Оптимал,дето карат няма и година,дисковете са по 50-60лв на бройка :) При барабаните редовно протича спирачни цилиндър и се налага да се сменя.При дисковете пък клеясват апаратите,ама апаратите вече са по 50-тина лв,дори да не може да се ремонтира.
Аз си умрях от кеф,като махнах барабаните и минах на дискове (ти да видиш що е ръчна mhihi ),а ти искаш обратното да правиш..
Не е проблем иначе,прави се - взимаш два шенкела от мост с барабани,две основи за зад барабана,два барабана + лагери,спирачни цилиндърчета,тръбички до кантара,жила за ръчната.Накладки и пружинки така или иначе си вземи нови. Редиш всичко на колата и си готов.Длъжен съм пак да кажа - един обслужен заден мост с дискове е в пъти по-добър и ефективен от барабанна система (ако ще и чисто ново да е всичко по барабаните).

Върни се в “Passat”