Намокрен ключ Б5.5 2002 г. - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
VeselinTsonev
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2000 TDI DSG

Намокрен ключ Б5.5 2002 г. - решено

Мнениеот VeselinTsonev » Сря 20 юни 2012 19:22

Здравейте колеги,
моля Ви за спешна помощ! Тръгнах на път далеч от дома и намокрих ключа на колата /Пасат 5.5 2002 - ако има значение/. Колата ми е с оригиналната си аларма - включва се и се изключва от самия ключ. След намокрянето лампичката на ключа започна да мига постоянно и естествено не мога да отворя колата. След разглобяването му и подсушаване успях да отключа и запаля колата, но след това отново започна да мига лампичката. След като спрях заключих колата с ключа. Лапичката на ключа спря да мига и аз реших да сменя батерията. Направих го но отново започна да мига диодчето и сега не мога да си запаля колата. Проблема е че съм на път и резервния ключ не е в мен.

Дайте съвет какво мога да направя?
Ще бъда безкрайно благодарен на всеки който може да помогне със съвет!!

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Re: Спешно - намокрен ключ!

Мнениеот Stoyanov_Vw » Сря 20 юни 2012 19:25

Малко е глупаво, но на полеви условия ти предлагам да извадиш платката от ключа и да я сложиш в буркан пълен с ориз. Наистина звучи налудничиво, но ориза ще изсмуче влагата, ако има останала такава. Късмет! :да:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 20 юни 2012 19:44

След като си махнал батерията, колко време ключът беше без батерия? Може би греша, но имаше определено време за което трябва да се смени батерията иначе ключът губи "настройките" и трябва на ново да се обучава. Търси проблема и в това, а не само в намокрянето ( проблема се появява след махане на батерията)...

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Мнениеот VeselinTsonev » Сря 20 юни 2012 20:12

Stoyanov_Vw написа:Малко е глупаво, но на полеви условия ти предлагам да извадиш платката от ключа и да я сложиш в буркан пълен с ориз. Наистина звучи налудничиво, но ориза ще изсмуче влагата, ако има останала такава. Късмет! :да:

Доста време го суших - не мисля че е останало нещо влажно!

doubledTSI написа:След като си махнал батерията, колко време ключът беше без батерия? Може би греша, но имаше определено време за което трябва да се смени батерията иначе ключът губи "настройките" и трябва на ново да се обучава. Търси проблема и в това, а не само в намокрянето ( проблема се появява след махане на батерията)...

Ами да най вероятно нещо такова се е случило! Батерията стоя извадена над 30 мин.
Какъв е начина по който трябва или да "обуча" ключа?

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Re: Спешно - намокрен ключ! Б5.5 2002 г.

Мнениеот doubledTSI » Сря 20 юни 2012 20:51

"За останалите, които четат, но не им е ясно, ще поясня, че колегата ме посъветва да държа натиснато копчето за заключване, докато заключвам и след това копчето за отключване, като отключвам (или предполагам може и обратното), за да имам "работеща аларма""

viewtopic.php?f=5&t=267429&start=0&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87

Прочети цялата тема. Дано съм бил полезен :beer

Потребителски аватар
VeselinTsonev

Re: Спешно - намокрен ключ! Б5.5 2002 г.

Мнениеот VeselinTsonev » Пон 25 юни 2012 11:18

Благодаря на всички които се опитаха да помогнат!
Реших проблема и ще споделя как, дано на някой да му е от полза!
Отидох при един ел.техник с ключа! Отвори го човека замерва и се оказа че ключето което заключва дава постоянно на късо което кара лапичката да мига постоянно и така не ми позволява да си отключа колата! След смяната на самото ключе вътре - всичко си е ОК.

Върни се в “Passat”