Здравейте колеги,
моля Ви за спешна помощ! Тръгнах на път далеч от дома и намокрих ключа на колата /Пасат 5.5 2002 - ако има значение/. Колата ми е с оригиналната си аларма - включва се и се изключва от самия ключ. След намокрянето лампичката на ключа започна да мига постоянно и естествено не мога да отворя колата. След разглобяването му и подсушаване успях да отключа и запаля колата, но след това отново започна да мига лампичката. След като спрях заключих колата с ключа. Лапичката на ключа спря да мига и аз реших да сменя батерията. Направих го но отново започна да мига диодчето и сега не мога да си запаля колата. Проблема е че съм на път и резервния ключ не е в мен.
Дайте съвет какво мога да направя?
Ще бъда безкрайно благодарен на всеки който може да помогне със съвет!!

Намокрен ключ Б5.5 2002 г. - решено
- VeselinTsonev
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2000 TDI DSG
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Re: Спешно - намокрен ключ!
Малко е глупаво, но на полеви условия ти предлагам да извадиш платката от ключа и да я сложиш в буркан пълен с ориз. Наистина звучи налудничиво, но ориза ще изсмуче влагата, ако има останала такава. Късмет! 

- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
След като си махнал батерията, колко време ключът беше без батерия? Може би греша, но имаше определено време за което трябва да се смени батерията иначе ключът губи "настройките" и трябва на ново да се обучава. Търси проблема и в това, а не само в намокрянето ( проблема се появява след махане на батерията)...
- VeselinTsonev
Stoyanov_Vw написа:Малко е глупаво, но на полеви условия ти предлагам да извадиш платката от ключа и да я сложиш в буркан пълен с ориз. Наистина звучи налудничиво, но ориза ще изсмуче влагата, ако има останала такава. Късмет!
Доста време го суших - не мисля че е останало нещо влажно!
doubledTSI написа:След като си махнал батерията, колко време ключът беше без батерия? Може би греша, но имаше определено време за което трябва да се смени батерията иначе ключът губи "настройките" и трябва на ново да се обучава. Търси проблема и в това, а не само в намокрянето ( проблема се появява след махане на батерията)...
Ами да най вероятно нещо такова се е случило! Батерията стоя извадена над 30 мин.
Какъв е начина по който трябва или да "обуча" ключа?
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Re: Спешно - намокрен ключ! Б5.5 2002 г.
"За останалите, които четат, но не им е ясно, ще поясня, че колегата ме посъветва да държа натиснато копчето за заключване, докато заключвам и след това копчето за отключване, като отключвам (или предполагам може и обратното), за да имам "работеща аларма""
viewtopic.php?f=5&t=267429&start=0&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87
Прочети цялата тема. Дано съм бил полезен
viewtopic.php?f=5&t=267429&start=0&hilit=%D1%81%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87
Прочети цялата тема. Дано съм бил полезен

- VeselinTsonev
Re: Спешно - намокрен ключ! Б5.5 2002 г.
Благодаря на всички които се опитаха да помогнат!
Реших проблема и ще споделя как, дано на някой да му е от полза!
Отидох при един ел.техник с ключа! Отвори го човека замерва и се оказа че ключето което заключва дава постоянно на късо което кара лапичката да мига постоянно и така не ми позволява да си отключа колата! След смяната на самото ключе вътре - всичко си е ОК.
Реших проблема и ще споделя как, дано на някой да му е от полза!
Отидох при един ел.техник с ключа! Отвори го човека замерва и се оказа че ключето което заключва дава постоянно на късо което кара лапичката да мига постоянно и така не ми позволява да си отключа колата! След смяната на самото ключе вътре - всичко си е ОК.