Момчета, търсих в ,но не открих нищо по моя въпрос?!
А той е : имам омаслено на моноинжекциата, та вапроса ми е някои чистил ли е кутияата която е до маслениа филтар от която излиза един от маркучите за картерните газове, тя се държи на 4 болта.
Някой знае ли какво има вътре и ще имали ефект от евентуално почистване.Другия маркуч които излиза от капака на клапаните в самия капак има нещо като цедка но долу на въпросната кутия незнам какво има, бях чул че има ниакаква тел и тя филтрира газовете.
Става вапрос за 1,8абс сащо така съм виждал и на 2е че има сащо от доло маркуч за картерните газове но после отива в друг филтър преди да влезне в двигатела,а при 1,8 абс няма друг филтър.

Картерни газове 1,8 абс.
- Linkos
- Автомобил: VW Golf 1.8 T
- Двигател: AGU
Re: Картерни газове 1,8 абс.
Грабваш една газова горелка и палиш решетката под капака .....палиш докато стане бяла и изтече всичката мизерия ..... после после си взимаш един спрей (цвят по избор) и го препръскваш .... 100% гаранция че ще ти реши проблема ,ако не си сготвил мотора вече 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Linkos написа:Грабваш една газова горелка и палиш решетката под капака .....палиш докато стане бяла и изтече всичката мизерия ..... после после си взимаш един спрей (цвят по избор) и го препръскваш .... 100% гаранция че ще ти реши проблема ,ако не си сготвил мотора вече
Kолега за капака ми е ясно, вапроса ми е за другиа маркуч които идва от доло някои дали е свалял долната кутия и какво ще намеря ако я сваля и имали ефект от почистването и!
- vpetrovbg
- Автомобил:
- Двигател:
Linkos написа:Грабваш една газова горелка и палиш решетката под капака .....палиш докато стане бяла и изтече всичката мизерия ..... после после си взимаш един спрей (цвят по избор) и го препръскваш .... 100% гаранция че ще ти реши проблема ,ако не си сготвил мотора вече
Е това е много грубо. С бензин се измива идеално!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги никои ли не е свалял въпростния отдушник!?!
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=323720&p=3368716#p3368716
Колега темата ми е донякъде за твоя случай. Махнах изцяло тръбата отдушник и да ти кажа съм доволен за сега много. Както с един друг колега в темата ми коментирахме този отдушник е най-вече за природозащитниците... След откачането му вече не се омазнява кутията на моното при мен, както и тази каша която виждаш на снимката изчезна.
За промивката на капака на клапаните и тази решетка в нея аз съм ползвал Меглио (обезмаслител) и Бензин... и двата варианта са пробвани и вършат работа...
Питай ако нещо друго те интересува
Колега темата ми е донякъде за твоя случай. Махнах изцяло тръбата отдушник и да ти кажа съм доволен за сега много. Както с един друг колега в темата ми коментирахме този отдушник е най-вече за природозащитниците... След откачането му вече не се омазнява кутията на моното при мен, както и тази каша която виждаш на снимката изчезна.
За промивката на капака на клапаните и тази решетка в нея аз съм ползвал Меглио (обезмаслител) и Бензин... и двата варианта са пробвани и вършат работа...
Питай ако нещо друго те интересува