Повдигнат Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

Повдигнат Пасат Б3

Мнениеот P_Tonev » Чет 07 юни 2012 23:04

Вече няколко пъти срещам из София един сив пассат В3(С 0817), който е ДЖИП. Това возило е толкова повдигнато,че направо ме кара и аз да мечтая. Днес го видях да се движи из дупките между бизнес център Сердика и тец Земляне без да си подбира маршрута ииии.......Как се постига това???Смяна на пружини от нещо по голямо дали ще свърши работа или трябва да се направи някаква кардинална доработка???Дали ще стане много нестабилен ако се повдигне 10-15 см???

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Re: Повдигнат Пассат.

Мнениеот jabre » Пет 08 юни 2012 1:05

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Повдигнат Пассат.

Мнениеот vaskoto1 » Пет 08 юни 2012 8:58

не. къде ти нестабилен?
ще е чук, на половин метър от земята... :screwy
ти някога джип карал ли си? ама не паркетник-оффроудър? да видиш как се клати като...мъжка висьонга.
тия по магистралите с жипките са някфи екстремисти и имат милион електронни ангели-хранители за да карат с тия скорости. и колите им са толкова далече от оффроудъри, колкото изобщо е възможно.
джипа на път се движи бавно.
защото не може бързо...
истинския джип говоря.
артикулацията на окачването трябва да е огромна за оффоруд. което го прави меганестабилен при високи скорости. разбирай над 80км./ч.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Re: Повдигнат Пасат Б3

Мнениеот nebeto » Пет 08 юни 2012 10:04

facepalm различни хора различни идеи.Аз си мечтая да си смъкна Г2 с 4-5 сантима за да е по-стабилна на завоите и изобщо по-сигурна с по-висока скорост,по-красива визия,а ти да си дигнеш красивия Пасат.Нямам нищо против твоето мнение щом си решил.

P_Tonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P_Tonev » Пет 08 юни 2012 23:38

Е чак толкова повдигнат не макар,че е забавно купе на Пассат за драгсер. При мен идеята е колата да е достатачно висока за да не задира по легналите български полицаи и да преминава през непретенциозни дупчести терени.Далеч съм от идеята, че проектантите на Пассат не са изчислили каква трябва да е височината, но все пак са го пресмятали за пътищата в Германия.Пассат висок колкото Ал ролд на Алуди.Та как става това???Аз го видях значи някой от вас го е постигнал.Нека сподели ако не е СТРОГО СЕКРЕТНО!!!!

Потребителски аватар
astagator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astagator » Вто 03 юли 2012 23:27

Наскоро мой авер ми разправяше за метод с някакви гумички с дебелина няколко см., които се поставят в леглата на пружините и повдигат...
Стрували по 4 лв/бр на Илиенци... Но какви точно се водеха - я забыл... :roll:

Върни се в “Passat”