Покупка на Passat B5 1.8T

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BoJoFF
Автомобил: Passat B5 1.8 turbo
Двигател: ANB 2000

Покупка на Passat B5 1.8T

Мнениеот BoJoFF » Съб 16 юни 2012 14:56

Здравейте , предстои ми да си купя кола и след доста "огледи" се спрях на 2 автомобила.Единият от тях е Ауди а3 1.8Т , а другия Пасаторче 1.8Т 2000 година.В крайна сметка се спрях на Пасата , но оттук започват мъките.Това ще ми е първата кола и едно , че нямам стаж като шофьор друго , че си нямам чак такава представа за конкретния модел Пасат.Моля ви да ми кажете за какво да оглеждам Пасата като проблеми , защото за мен инвестицията е сериозна (4.500лв.) и както се казва "Нямам право на грешки".
Гледам по другите теми , че преди да си вземат даден автомобил , почти всички ходят на диагностика.Това задължително ли е , защото аз имах намерение при последния оглед (покупката) да викна един познат , който се води "майстор" , да ми каже с 2 думи колата е добре/колата не е добре и в общи линии аз да преценя дали си струва дори и да и има нещо сериозно , да се оправя.Ако диагностиката е задължителна , бих искал да ми кажете къде в Пловдив могат да ми я извършат тая диагностика.
Благодаря :)

danski
Автомобил:
Двигател:

Re: Покупка на Passat B5 1.8T

Мнениеот danski » Нед 17 юни 2012 12:27

Здравей колега,

Аз съм с 1.8T 150к. 1999год комби и съм доволен. След като купих колата дадох 1500лева за да ми направят пълно опслужване, и малко части по предницата смених. Всичките коли които съм гледал са карани в сервиз, и да ти кажа честно си е късмет да намериш хубава кола на тези години. Все пак колата е на 12-13 години . За сервиз незнам защото съм от София.
Успех

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Нед 17 юни 2012 14:24

Аз вчера ходих и карах въпросния Пасат и наистина много ми хареса.За отношение на пътя .. то ще си покаже.За вървене , върви много :D само да вметна , че на моментен разход удари 61/100 а на дълго със скорост 80км/ч и пуснат автопилот разхода варира от 6,5 до 8.Мисълта ми беше , че тук има много хора които по един или друг начин са се сдобили с такива коли и все нещо специфично има , за което трябва да се внимава и оглежда колата,а аз точно това исках да питам и някой да сподели мнение за какво да оглеждам/ослушвам колата.Единственото което знам за този автомобил е прочутата все с "лоши" неща предница.Всяка кола е индивидуална .. и не може да се каже какво точно им се разваля на всички , но все има слаби места , които аз не знам.

danski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danski » Нед 17 юни 2012 16:18

За лошата предница и аз знам. След зимният сесон толкова дупки се появиха . Скочих в няколко и трябва да я карам скоро в сервиза да видят, че нещо се разкърца от ляво. Друго което ми казаха преди да копувам е да имам в предвид, че 1.8 е по лек двигател от 2.8 и по малко износва предницата.Също съм чувал за лошата геометрия на турбото, но незнам повече. Моят майстор каза, че е ок за сега.
Успех

Потребителски аватар
Alex_Heat
Автомобил: Audi TT
Двигател: 1.8T

Мнениеот Alex_Heat » Нед 17 юни 2012 16:23

Хубаво си се насочил към 1.8Т. Нещата които мога да ти кажа за този двигател е да гледаш много внимателно дали мени оборотите при запалване и освобождане от скорост. Ако има претрисане, значи ще си имаш работа с дебитомера и дросел клапата. Двигателя е много здрав, но както написах във второто изречение дебитомера и дросел клапата го шашкат излишно. Окачването е задължително, както при всяка кола, виж климатик/климатроник дали работят нормално. Като цяло е това успех с покупката.

П.С. забравих да кажа, че читав Пасат 1.8Т за 4500 лева ще е много трудно да откриеш. Средната цена за такъв е от 5 до 6 хиляди лева, в зависимост от екстрите и състоянието.

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Нед 17 юни 2012 18:10

Благодаря за съветите.
Колата е края на 1999г. но я водят 2000г.Не съм сигурен обаче дали климатика работи , защото когато го пуснах известно време духа едно такова никакво , след няколко минути почна да духа както трябва,но не достатъчно студено.Продавача ми каза , че колата нямала фреон и затова не духала...

П.С. Забравих да кажа екстрите - Климатик ,Ел. стъкла , Ел. огледала,Подгряване на седалките , ABS , ESP , 6 airbags , Ксенон с лупа (оригинален), Автопилот , Тракшън .Колата НЕ е автомат и няма кожа :)

Последна промяна от BoJoFF на Пон 18 юни 2012 8:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Нед 17 юни 2012 21:26

Колега какво точно искаш да кажеш за оборотите,като изключи примерно от скорост,веднага ли трябва да заковава на 800 оборота.И какво е претрисане?

Потребителски аватар
Alex_Heat

Мнениеот Alex_Heat » Пон 18 юни 2012 8:58

Lonely-Wolf написа:Колега какво точно искаш да кажеш за оборотите,като изключи примерно от скорост,веднага ли трябва да заковава на 800 оборота.И какво е претрисане?

Най-лесно бих ти го обяснил по ето този начин ----------> http://www.youtube.com/watch?v=V40DWR_9 ... re=related - оборотите играят и двигателя има нестабилна работа на празен ход, което говори за смяна на дебитомер, или в лекия случай почистване на дроселова клапа.

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Пон 18 юни 2012 9:10

Alex_Heat написа:
Lonely-Wolf написа:Колега какво точно искаш да кажеш за оборотите,като изключи примерно от скорост,веднага ли трябва да заковава на 800 оборота.И какво е претрисане?

Най-лесно бих ти го обяснил по ето този начин ----------> http://www.youtube.com/watch?v=V40DWR_9 ... re=related - оборотите играят и двигателя има нестабилна работа на празен ход, което говори за смяна на дебитомер, или в лекия случай почистване на дроселова клапа.

Да благодаря ти,поне за сега при мен няма място за притеснения :)

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 18 юни 2012 9:38

BoJoFF написа:Не съм сигурен обаче дали климатика работи , защото когато го пуснах известно време духа едно такова никакво , след няколко минути почна да духа както трябва,но не достатъчно студено.Продавача ми каза , че колата нямала фреон и затова не духала...

Ремонтът на климатик може да се окаже доста солена сума, затова много внимавай! :idea: Редовният номер на продавачите е да казват, че трябва да се допълни фреон, но в същност проблемът да е много по-сериозен. Допълването на фреон е 10-30лв. и ако това е причината, то продавачът би го направил, за да няма забележки колата и по-лесно да получи търсената цена. Затова не се връзвай на такива приказки. :012:
След покупката трябва да ти останат едни 1500лв. за непредвидени ремонти, каско и т.н. В противен случай рискуваш колата да седи дълго време пред вас без да я караш. И имай предвид, че разходът на бензин е доста неприятен. :да:

Потребителски аватар
nikivid
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN 1997

Мнениеот nikivid » Пон 18 юни 2012 12:01

Здр. колега,
За тоси пасат с тези екстри цената ми се вижда малко съмнителна, но не и невъзможна. Имай предвит, че повечето още по-телефона свалят 200-300 лв., на място може и още (ако сваля по-трудно може да продава нещо по-запазено). Моя пасат го взех доста запазен но на 5-ия ден ми протече радиатора за антифриза - проблем който няма как да откриеш при огледа дори с майстор - предполагам, че е била сипвана добавка за запушване преди това. Също така правят и номера с презареден акумулатор от боклука - най-добре е да изненадаш продавача(без предварителна уговорка).

Успех!

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Пон 18 юни 2012 13:48

Да , не мисля да има предварителна уговорка и ще го "изненадам" , въпреки че той ми каза като тръгна към салона да му се обадя , но аз не мисля да го правя , защото преди да отида той може да вкара колата в ред и да не се открият дефекти :D и изведнъж отивам до КАТ и колата там удря блокажа :D
А за цената.. не знам не съм се интересувал други такива Пасати на каква цена са , но предполагам , че ниската цена идва от това , че колата е в салон , който се намира до село Труд(Пловдивско) и там има сигурно 20-25 салона един до друг и си правят конкуренция.Сигурен съм , че ако намеря такъв автомобил от частно лице , цената ще е съвсем друга :)

Потребителски аватар
chocho1208
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chocho1208 » Пон 18 юни 2012 17:52

Alex_Heat написа:Хубаво си се насочил към 1.8Т. Нещата които мога да ти кажа за този двигател е да гледаш много внимателно дали мени оборотите при запалване и освобождане от скорост. Ако има претрисане, значи ще си имаш работа с дебитомера и дросел клапата. Двигателя е много здрав, но както написах във второто изречение дебитомера и дросел клапата го шашкат излишно. Окачването е задължително, както при всяка кола, виж климатик/климатроник дали работят нормално. Като цяло е това успех с покупката.

П.С. забравих да кажа, че читав Пасат 1.8Т за 4500 лева ще е много трудно да откриеш. Средната цена за такъв е от 5 до 6 хиляди лева, в зависимост от екстрите и състоянието.

Да както при мен сега,ще сменям дебитомер,който е 300лв.оригинален,и някои други напукани маркучи и тн.като за сега цялото удоволствие е около 500 лв.и диагностиката преди няколко дни и др.работи 120лв.Всичко това в сервиз на VW Порше БГ.Преди година обслужване около 800лв.Отделно регистрация,данъци и каското,(което не е задължително принципно),но?И така прави си сметка!!!Аз моята кола по принцип я продавам но за около с 1000лв.отгоре?Ако нещо те интересува се намира в София.Успех :да:
П.С.Забравих да кажа че отзад на валовете има една верига и обтегач,които с времето почват да тракат и ако трябва да се сменят цената им е петстотин и"седемосемдесет" и нещо си без ремонта scare

Потребителски аватар
BoJoFF

Мнениеот BoJoFF » Вто 19 юни 2012 16:07

Пасата вече е мое притежание :dance: :dance: скоро ще има и снимчици :P

Потребителски аватар
Alex_Heat

Мнениеот Alex_Heat » Вто 19 юни 2012 16:27

BoJoFF написа:Пасата вече е мое притежание :dance: :dance: скоро ще има и снимчици :P

Честито колега! Задължително да ни пуснеш снимки да го разледаме :beer .

Върни се в “Passat”