Шофьорска врата - теч

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Шофьорска врата - теч

Мнениеот blackpearl » Чет 21 дек 2006 11:26

--------Въпрос No. 1 ------------

Та колеги, аз от доста време си го имам тоя теч. Като вали и от горната част на врата влиза вода. Тоест, то от някъде таи много яко и ми капе точно на рамото и съответно на седалката като ме няма. Лошото е, че се стична и надолу, по посока предната гума(интересно, как ли ще се стича надолу по посока задната :?: :D ).... Та то се и вижда, че врата си е пропаднала, в смисъл като е затоврена и се вижда че в долната част, където е пантата врата се прибира повече. Съответно един ден си поиграх да видя какво е, но май нищо не направих. Имам следните въпроси:

1/Възможно ли е да се регулира пантата или ключалката или и аз незнам кво, че да прибира по-добре вратата. Щото то се вижда, че освен че е пропаднал също и не прибира добре ...

2/Възможно ли е да се купи нова панта или нещо ново, че да се оправи този пуст проблем ...

П.С. Нещо много важно: КОЛАТА НИКОГА НЕ Е БИЛА УДРЯНА!

--------Въпрос No. 2 ------------

Прецакала ми се е от много време машинката на задното стъкло за чистачката. Чува се че помпичката работи, пръска си, но машинката не. Някакви иде за Пловдив къде може да има машинка 2ра ръка(само не казвайте по моргите, дайт я линк, я телефон).

Благодаря колеги!

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 21 дек 2006 13:53

Колега колата има ли люк? Ако има вероятността водата да идва от там е много голяма, щото редовно се запушват отводнителните канали.

beliot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beliot » Чет 21 дек 2006 13:58

Колега, аз имах подобен проблем със задната врата. Като минеше през автомивката и после локвичка. Реших проблема като си поиграх с пантите. Пробваи и ти. Отвиваш леко винтовете и наместваш. Успех.

Потребителски аватар
nikivictori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikivictori » Чет 21 дек 2006 14:04

"Колега колата има ли люк? Ако има вероятността водата да идва от там е много голяма, щото редовно се запушват отводнителните канали."
Slav каде се намират тези отводнителни канали от люка имам предвид

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Чет 21 дек 2006 14:49

Имам люк, но не е от него. ТО св вижда, че е от вратата. Отводните канали се намират в предният ъгъл точно. Най-лесно се виждат като овториш люка назад :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Чет 21 дек 2006 19:29

Вратата трябва да е на плаващи панти...мисля,поне на Ладата беше така,но и на Пасата би трябвало да е иначе как ще се регулират :gruebel Развиваш болтовете и почваш да псуваш :) Дано да успееш бързо да е нагласиш,защото е много нервна работа.Аз лично ще избеснея.Успех

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 21 дек 2006 20:12

nikivictori написа:"Колега колата има ли люк? Ако има вероятността водата да идва от там е много голяма, щото редовно се запушват отводнителните канали."

Те са едни тръбички който слизат по стръничните колонки :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 21 дек 2006 21:36

nikivictori написа:"Колега колата има ли люк? Ако има вероятността водата да идва от там е много голяма, щото редовно се запушват отводнителните канали."

Колегите по-нагоре отговориха. Иначе като се запушат и почва да олива по гредите и да се пълни купето с вода. Аз сега на Голфа слава богу нямам люк, но преди имах Ситроен и там се бяха запушили и вътре ставаше наводнение при по-проливни дъждове - ужасно неприятен проблем е. Не съм го ремонтирал - така си го продадох, но съм чувал, че ги продухват с компресор или ако е по-сложна ситуацията може да се наложи сваляне на тавана.

Върни се в “Passat”