Закрепване на бенз. помпа към дъното на резервоара, B3 1.8M?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Закрепване на бенз. помпа към дъното на резервоара, B3 1.8M?

Мнениеот GT_power » Съб 07 юли 2012 13:19

Здравейте колеги!
Колата е Passat B3 `92г. 1.8 Mi (двг. код ABS); Изгоря бензиновата помпа и трябваше да я заменя с нова. Всичко стана ОК, но когато карам, особено при завои, нивомера на бензина много се отклонява. Стрелката мърда в голям диапазон. Предполагам бензиновата помпа не е закрепена както трябва към дъното на резервоара и помпата се люлее... На дъното на резервоара се вижда някакъв пръстен но не виждам как да се закрепи помпата към него. Не си спомням да е имало някакви уплътнения или нещо друго, чрез което помпата да се закача в долния си край към дъното на резервоара, но може и аз да пропускам нещо или да ми липсва някой елемент.
Моля, кажете ми как точно се монтира бензиновата помпа към дъното на резервоара - има ли някакво уплътнение, което да върви към кошничката на помпата или нещо се върти самата помпа, докато щракне ...?! Много ще съм благодарен ако ми дадете монтажна схема на самата помпа с показани всички там джунджурийки, които вървят към нея, за да видя дали не пропускам нещо ...
Поздрави!

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Re: Закрепване на бенз. помпа към дъното на резервоара, B3 1.8M?

Мнениеот Ceki4aGTI » Съб 07 юли 2012 13:41

Поне при Голф 2ките, има гумен уплатнител (гумен пръстен), който се слага на нивомера точно заради това нещо и от горе се затяга с пласмастов пръстен, който има резба и там после си закачаш вход/изход за бенз помпа(гледаш стрелките) и това трябва да е. Не мисля, че с гумения пръстен и после от горе с пласмасовия като се затегне не би трябвало да ти бяга толко фрапиращо стрелката на завойте. При по-старите автомобили имай предвид, че го има тоя момент особено ако ти е малко горивото в резервоара. Успех, дано съм бил полезен :beer :beer

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 07 юли 2012 15:18

GT_power написа:Моля, кажете ми как точно се монтира бензиновата помпа към дъното на резервоара - има ли някакво уплътнение, което да върви към кошничката на помпата или нещо се върти самата помпа, докато щракне ...?!

Точно това се прави - завърта се помпата с натискане.
Кошницата е на байонетен цокъл, като крушките на мигачите (примерно)
Има три крачета.
На дъното на резервоара има гривна с три паза. Наместваш помпата над гривната, натискаш надолу и завърташ по часовниковата стрелка. Трябва да усетиш как щраква.
При това положение поплавъка ще сочи напред на колата.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 07 юли 2012 23:30

Едно допълнение само: поплавъка ще сочи напред на колата, ако купето е комби. При седана сочи напред и наляво. Т.е. към шофьорската врата или към задна-лява (...карам по спомени). При синхрото пък, поплавъка сочи назад и надясно. Т.е. към десния стоп.

Потребителски аватар
GT_power
Автомобил:
Двигател: 1.8T

Мнениеот GT_power » Нед 08 юли 2012 11:29

Комби е. Сега започвам да разглобявам, да видя какво ще стане :)
Благодаря ви колеги за консултациите :beer

Върни се в “Passat”