Клема на фар В5 - прегоряла

Техническа и сервизна информация за Passat
kristian112
Автомобил:
Двигател:

Клема на фар В5 - прегоряла

Мнениеот kristian112 » Пет 22 дек 2006 13:55

Здравейте,
игоря ми крушка на левия фар.Като отворих да я сменя забелязах че клемата е прегпряла на едното кабелче.Става въпрос за тази клема която се забучва на крушката за късите светлини.Имал ли е някой подобен проблем? аз клемата така или иначе ще я сменя но дали това ще е достатъчно или трябва да се сваля целия фар и да се отваря за проверка???

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Пет 22 дек 2006 17:24

Колега аз имах същия проблем на моя пасат, при мен се беше разтопила клемата и крушката изгоряла и т.н. аз взех че се ядосах и изскубнах каквото трябваше и каквото не трябваше. на сутринта по светло огледах пораженията изолирах кабелите отидох в близката автоморга и като казах на моргаджията какво ми трябва той любезно ми предостави цялата морга да си търся кабелчета на воля, харесах си един сафран и го нападнах с клещите, сега всичко си е ок

фара въобще не съм го пипал само кабеляците и крушката смених, а и един бушон щото кат съм скубал кабелите явно съм дал накъсо някъде

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пон 25 дек 2006 19:48

така ! ама при мен кабелчетата и клемата са вътре в самия фар.Зад рефлектора.Клемата мога да я сменя без сваляне и отварян е на фара(е поне така си мисля де) но иначе за проверка трабва да махам целия фар което прим мен ми се види малко трудоемко щото май трябва и броня да махам и така нататак... дано само от лкемата да е .да не прави добра връзка .... с тея къси дето трябва да карам по цял ден ми изкочи този проблем !!! :(

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 25 дек 2006 20:36

Колега, фара се сваля без да се маха бронята - е, не е съвсем лесно, но не и невъзможно. Махаш мигача, развиваш два болта /видички/ отгоре, една отстрани /дето мигача я скрива/. После малко гимнастика, леко напъване, и фара е свален.
Успех, и весела Коледа !

Върни се в “Passat”