Здравейте,
казвам се Борислав и за първи път пиша във форума, така че ме извинете ако не пиша на място. Така, относно въпроса ми, Фолксвагена на дядо ми при запалване на колата - ауспуха изпушва със сиво-син дим. Та въпроса ми е това показва, че гори масло или проблема е някъде другаде. Ако може и да ми кажете как може да се оправи или поне от къде.
Благодаря предварително, лек ден.
VW Passat Б3 - гори ли масло (изпушва синьо само при палене)
- simo
- Автомобил: VW Passat B2 1986
- Двигател: DT 1600
Re: VW Passat двойка - гори ли масло
Здравей и добре дошъл
С тоя цвят на дима мн вероятно гори, ама тва щи го кажат по-запознатите.
Уточни модела на Пасата, моля - виж тук
Успех!

С тоя цвят на дима мн вероятно гори, ама тва щи го кажат по-запознатите.
Уточни модела на Пасата, моля - виж тук
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасатът е от '91 година - Седан, предницата му наподобява тази на VW Passat B3 (35i) (04.1988 - 09.1993) от линка, който ти ми даде. И да допълня, Фолксфагена е на бензин и колата само изпушва в момента след стартиране на двигателя, после по по време на работа от ауспуха димът си е нормален.
Последна промяна от Stivie на Нед 27 яну 2013 18:29, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: VW Passat Б3 - гори ли масло (изпушва синьо само при палене)
В такъв случаи как бих постъпил.Първо ще проследя нивото на маслото в един по дълъг пробег от порядъка на 3-4 хил километра. Ако намалява очевидно, сменям уплътнителните пръстени ( гумички ) на клапаните и ще обърна особено внимание на системата за вентилация на картера, т.е. да не е задръстена от налепи.Други възможни причини:Износени водачи на клапаните или поизносване на двигателя - цилиндри, сегменти.Предполагам, че е от гумичките на клапаните.Когато двигателя не работи, маслото от към разпределителния вал се стича през запеклите или износени гумички към цилиндрите.Когато сутрин запалиш двигателя това масло изгаря и изпушва сиво синкав дим.Когато мотора работи, при всеки цикъл навлиза много по малко масло и не се вижда толкова, ама това не означава, че не го гори.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Stivie написа:колата само изпушва в момента след стартиране на двигателя, после по по време на работа от ауспуха димът си е нормален.
Може би и в движение синее, просто не забелязваш. Ако може някой да кара след теб, превключвай няколко пъти скоростите и той ще ти каже има или няма пушек.
Но го отдвама на гумички на клапани.
При мен харчеше много, адски много със смяната на гумичките всичко се оправи.
Доколкото си спомням масло може да се губи по няколко начина да кажем 3 (е, изключвам пробит картер), като гумичките на клапаните са най-евтиния проблем.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Ако изпушва само при палене 100% гумички на клапани
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за отговорите и също на модератора, който ми е променил името на темата, сега изглежда по добре.(следващия път ще внимавам със заглавието на темата)
Дядо ми като оправи проблема ще ви кажа от къде идва със сигурност. Всичко най-добро!
Дядо ми като оправи проблема ще ви кажа от къде идва със сигурност. Всичко най-добро!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
като сменяваате гумички,задължително прегледайте водачите на клапаните