1. Имам проблем със запалването сутрин (Пасат комби '96 1.6):? Още преди 2-3 месеца го забелязах, когато започна да става студено, но сега е почти всяка сутрин, независимо дали колата стартира на газ или на бензин

Понякога запалва чак на шестото-седмото превъртане и като че ли е задавена, чува се и припукване от ауспуха

Акумулатора е в ред - два пъти го проверявах. Понякога колата сама гасне след като е поработила на място няколко минути или пък като реша да дам газ, независимо дали е на бензин или газ

Какъв може да е проблема?

Освен това много харчи според мен - под 16-17 л на 100 газ в града не пада

А има и чистачка на компа, и някакво допълнително приспособление уж да оптимизира режима на подаване на газ

Потресен съм от тая кола

Досега само ядове имам с нея откакто я имам вече половин година

А изглеждаше в перфектно състояние
2. Днес сутринта се появи пък следния проблем: електронните цифри, които отчитат изминатите км и на часовника, започнаха да се виждат само частично и не може да се разбере 3 ли е изписано или 5, 1 или 7 и т.н. Какво може да е станало, на електричар ли да карам колата да я види, дали е някаква скъпа повреда?

Дали може да има някаква връзка с алармата, при която също се появи проблем, но преди 2-3 седмици - понякога колата автоматично се заключва след като отворя вратата на шофьора, но не запаля в следващите 20 сек

Този проблем обикновено не се явява, ако е отворена първо задна врата