свети лампа ABS Б5
-
- Автомобил:
- Двигател:
свети лампа ABS Б5
Здравейте колеги,някои може ли да ми каже какво да правя при тази ситуация.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: ABS
Мммм...да, може.
Ама ти първо трябва да се погрижиш да закачиш колата на VAG-COM или друг диагностичен софтуер и да видиш какъв точно е проблема.
Дали са датчици или е стандартната болка на АБС-ите на В5 - скъсана 'маса' в контролера.
Във втория случай, ако не бъркам, диагностиката няма да може да се свърже с АБС-контролера.
Ама ти първо трябва да се погрижиш да закачиш колата на VAG-COM или друг диагностичен софтуер и да видиш какъв точно е проблема.
Дали са датчици или е стандартната болка на АБС-ите на В5 - скъсана 'маса' в контролера.
Във втория случай, ако не бъркам, диагностиката няма да може да се свърже с АБС-контролера.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Провери нивото на спирачната течност ! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем ли ще е ако карам до България така към 3000 км. са щот в Англия ще ми сцепят главата.
Не е от сприрачната течност.
Не е от сприрачната течност.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Добрата новина е че имаш спирачки нищо че свети лампата за ABS
Можеш да се прибереш разбира се единствената разлика е че ако ти се наложи да спреш по-рязко ще ти блокират гумите нищо повече.

Можеш да се прибереш разбира се единствената разлика е че ако ти се наложи да спреш по-рязко ще ти блокират гумите нищо повече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai благодаря за успокоението в България ще го оправя като се прибера.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Aко спира нормално т.е. спирачната помпа създава налягане няма да имаш грижи. Върви на някое не твърде оживено място и я пробвай засили я до 30-35 мили и скочи яко на спирачките трябва да блокират колелетата и да спре съответно в сиво синкав облак от гума 

- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: свети лампа ABS Б5
Докато си в англия вземи виж каде точно е проблема , едно че ще ти е ясно кое е , друго че там части можеш да намериш по-евтино и от тук !
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Ако е стандартната болежка с прекъснатата маса, имаме колега от форума който го оправя този проблем. Лично аз съм ползвал услугите му и съм много доволен от него и коректноста му. И да, не е проблем да се прибереш до България без АБС. Аз карах 1 година преди да го оправя и вече 1 година нямам проблеми.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=127306
Това е колегата.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=127306
Това е колегата.
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
penko_pulev написа:...
С една търсачка в ebay в англия излязоха модули от 20 до 100 паунда ... струва ли си да го прави като може да вземе здрав за не голяма сума ... тука в бг са по-скъпи , да направи една диагностика ... какво точно е проблема
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
Извинявам се, че ще използвам темата на колегата, но го правя за да не блъскам постоянно нови теми. Аз имам проблем с АБС-а и не знам дали, ако махна бушона на АБС-а ще имам спирачки. Става дума за Б5 АФН. Левия сензор ми прави проблеми и постоянно ми се включва системата и ми рита педала без причина. Та временно докато сменя сензора дали мога да махна бушона и да не работи абс-а? Това ми е въпроса. Пак се извинявам за ползването на темата. Благодаря!
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега пробва ли да наместиш сензора, това явление се получава при разместен сензор.
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
Доста съм наблюдавал като са ми сменяли носачи, накладки, дискове по сервизите, но така и не успях да видя точно къде и как е разположен този сензор. Гледах си я и сам на канал уж да го видя сензора, но не успявам. Майсторите направо ми казват, че е заминал и е за смяна, но мен ме съмнява. Казаха ми, че се намира в главината. Ще успея ли сам да го намеря и да го наместя?