Не иска да запали без да му се подаде газ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 12 дек 2006 19:06

Та така, днес колата ме изненада, излизам от нас минавам 200 метра спирам да си купя вестник , влизам и колата не иска да запали, върти стартера всичко е ок но колата не иска да запали, подадох газ в един момент и колата възпламени само че, щом върна педала веднага гасне, три пъти правих това упражнение три пъти гасне, въобще не държи обороти.
Както и да е тръгнах минах 300 м за да не стоя посредата на улицата, колата естествено угасна, казах вълшебните думи и отидох да взема вълшебния инструмент (брадвичка щот нямам тесла), рекох си последен опит преди да му таковам таковатата и колата запали всичко си е наред, обороти те на празен ход са си както трябва, единствено ме озадачи миризмата на бензин, гледах гледах течове не видях.

Колеги на какво може да се дължи таз аномалия ?

колата е пасат б4 1.8 аам няма гас, мас и т.н.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 12 дек 2006 21:09

колега, аз съм с abs 1.8 1994 г., случвало ми се е и на мен 2 или 3 пъти да не иска да запали (обикновено ако е студена и съм я загасил, след като съм минал по-малко от 1 км.). не съм пробвал с подаване на газ. изчаквам 2 мин. и пали гадта мръсна от раз. обяснение нямам, забелязал съм, че обикновено се случва на наклон. винаги държа мин. 15 л. бензин в резервоара, въпреки че карам на газ.

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Вто 12 дек 2006 22:13

на мен ми се случи на равно, бензин имаше към 40 литра, по принцип избягвам да оставам с по малко от 20л

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Вто 12 дек 2006 23:00

orgasmatron написа:бензин имаше към 40 литра,

Я кажи къде я държиш таз кола. :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 12 дек 2006 23:14

°niksi° написа:

На тебе пък за какво ти е бензин? Да не би да си разреждаш нафтата зимата да не замръзва!!! Майтап бе УИЛИ.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 13 дек 2006 0:25

teodor6769 написа:На тебе пък за какво ти е бензин? Да не би да си разреждаш нафтата зимата да не замръзва!!! Майтап бе УИЛИ.

Ъ-ъъъ! :no-no УИЛИ е друг! Този е °niksi° :Mr Green Fun

kirov_motor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirov_motor » Сря 13 дек 2006 1:41

може да е от автоматичния смукач при подаване на гас преди палене жинаги пали така ли?? :roll:

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 13 дек 2006 9:37

Възможен проблем с датчик на Хол. :roll:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 13 дек 2006 10:47

тва ми се е случвало и на мен.... 1.8 АБС.... въпреки, че имам гас-мас, ма автоматично си пали колата на бензин.... та паля, минавам 50 метра и гася и после..... пали трудно (след малко повече въртене) и ако не регулирам с педала на газта..... гасне, само, че при мен, като подам газ и тя превключва на газ и заработва нормално.......
естесвено, след като покарам малко повече нямам проблем даизгася, да запаля на бензин и да си работи екстра

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Сря 13 дек 2006 10:53

И при мен има нещо такова, но май е в началото още.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Сря 13 дек 2006 12:27

batmilko написа:тва ми се е случвало и на мен.... 1.8 АБС.... въпреки, че имам гас-мас, ма автоматично си пали колата на бензин.... та паля, минавам 50 метра и гася и после..... пали трудно (след малко повече въртене) и ако не регулирам с педала на газта..... гасне, само, че при мен, като подам газ и тя превключва на газ и заработва нормално.......
естесвено, след като покарам малко повече нямам проблем даизгася, да запаля на бензин и да си работи екстра

Твоят проблем не е проблем. На студена кола особено след 50метра има много газ в някаква никаква фаза по маркучите и като припалиш на бензин горивото става много и гасне. Та трябва да "припомпваш" докато се изфорсира и изчисти ма пък тогава автоматично минава на газ та така. Имоята е така и в началото се шашках.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 13 дек 2006 15:23

Здравей колега orgasmatron, предполагам че отправеният от niksi въпрос иска да разбере дали не е много влажно мястото където си паркирал(усоен двор, влажен подземен гараж и т.н.) и вседствие на това
да се получава по-голям конденз и утаяване на вода в резервоара
°niksi° написа:

През последните дни времето си беше и доста мъгливо, та аз не изключвам и тази възможност, въпреки че за мен е по-вероятно(от личен опит) да е от горивото. Ти караш само на бензин, ако правилно съм разбрал и ще задам риторично:?: последно кога си сменял бензиновия филтър :roll:
Леко и успешено приключване на деня.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 13 дек 2006 16:48

Моята диагноза е задавяне щото е с студена.А за автомобилите с АГУ-100% сигурен.

Потребителски аватар
orgasmatron
Контакти:

Re: Не иска да запали без да му се подаде газ

Мнениеот orgasmatron » Сря 13 дек 2006 18:55

dpp написа:....

колата си я държа пред блока,не е усойно и т.н. а бензиновия филтър е сменен преди 5 или 6 хил километра :), с консумативи като филтри ремъци и т.н. не се замотвам и си ги сменям редовно.
гориво сипвам само на лукойл.
мистерия някаква, колата сега си пали без проблеми, провах я сутринта студена мина 300 м загася запаля и т.н.
сега пък се появи някакъв гаден шум като въртя волана (не е помпата хидравлична) нещо все едно стърже в кормилния прът, явно ще се ходи на доктор

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 13 дек 2006 20:32

Така както съм седнал пред :019: , чета писаното по темата и отново си мисля над твоят въпрос orgasmatronе и надявам се, че това е бил само инцидентен женски каприз(то не че няма и мъжки, ама айде), кола си е в женски род, нали. Моля да бъда извинен от дамите и от всички останали за лиричното отклонение.
Писах, че при мене се е проявявал по сходен начин такъв проблем и съм го отдавал на лошо гориво. Но се е получавало понякога само, когато запаля и в началните минути докато загрее леко. Падаха оборотите със сколност към гаснене, което съм овладявал с малко подаване на газ. Това обикновенно ми се е случвало през пролетта и късна есен. Със сигурност на газ не ми се е явявало подобно нещо. Дали не би било добре да провериш само за успокоение датчика на Хол:?: както е писал vasstop.

Върни се в “Passat”