Та така, днес колата ме изненада, излизам от нас минавам 200 метра спирам да си купя вестник , влизам и колата не иска да запали, върти стартера всичко е ок но колата не иска да запали, подадох газ в един момент и колата възпламени само че, щом върна педала веднага гасне, три пъти правих това упражнение три пъти гасне, въобще не държи обороти.
Както и да е тръгнах минах 300 м за да не стоя посредата на улицата, колата естествено угасна, казах вълшебните думи и отидох да взема вълшебния инструмент (брадвичка щот нямам тесла), рекох си последен опит преди да му таковам таковатата и колата запали всичко си е наред, обороти те на празен ход са си както трябва, единствено ме озадачи миризмата на бензин, гледах гледах течове не видях.
Колеги на какво може да се дължи таз аномалия ?
колата е пасат б4 1.8 аам няма гас, мас и т.н.
Не иска да запали без да му се подаде газ
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
колега, аз съм с abs 1.8 1994 г., случвало ми се е и на мен 2 или 3 пъти да не иска да запали (обикновено ако е студена и съм я загасил, след като съм минал по-малко от 1 км.). не съм пробвал с подаване на газ. изчаквам 2 мин. и пали гадта мръсна от раз. обяснение нямам, забелязал съм, че обикновено се случва на наклон. винаги държа мин. 15 л. бензин в резервоара, въпреки че карам на газ.
- orgasmatron
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
тва ми се е случвало и на мен.... 1.8 АБС.... въпреки, че имам гас-мас, ма автоматично си пали колата на бензин.... та паля, минавам 50 метра и гася и после..... пали трудно (след малко повече въртене) и ако не регулирам с педала на газта..... гасне, само, че при мен, като подам газ и тя превключва на газ и заработва нормално.......
естесвено, след като покарам малко повече нямам проблем даизгася, да запаля на бензин и да си работи екстра
естесвено, след като покарам малко повече нямам проблем даизгася, да запаля на бензин и да си работи екстра
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
batmilko написа:тва ми се е случвало и на мен.... 1.8 АБС.... въпреки, че имам гас-мас, ма автоматично си пали колата на бензин.... та паля, минавам 50 метра и гася и после..... пали трудно (след малко повече въртене) и ако не регулирам с педала на газта..... гасне, само, че при мен, като подам газ и тя превключва на газ и заработва нормално.......
Твоят проблем не е проблем. На студена кола особено след 50метра има много газ в някаква никаква фаза по маркучите и като припалиш на бензин горивото става много и гасне. Та трябва да "припомпваш" докато се изфорсира и изчисти ма пък тогава автоматично минава на газ та така. Имоята е така и в началото се шашках.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Здравей колега orgasmatron, предполагам че отправеният от niksi въпрос иска да разбере дали не е много влажно мястото където си паркирал(усоен двор, влажен подземен гараж и т.н.) и вседствие на това
да се получава по-голям конденз и утаяване на вода в резервоара
През последните дни времето си беше и доста мъгливо, та аз не изключвам и тази възможност, въпреки че за мен е по-вероятно(от личен опит) да е от горивото. Ти караш само на бензин, ако правилно съм разбрал и ще задам риторично:?: последно кога си сменял бензиновия филтър
Леко и успешено приключване на деня.
да се получава по-голям конденз и утаяване на вода в резервоара
°niksi° написа:orgasmatron написа:бензин имаше към 40 литра,
Я кажи къде я държиш таз кола.![]()
![]()
През последните дни времето си беше и доста мъгливо, та аз не изключвам и тази възможност, въпреки че за мен е по-вероятно(от личен опит) да е от горивото. Ти караш само на бензин, ако правилно съм разбрал и ще задам риторично:?: последно кога си сменял бензиновия филтър

Леко и успешено приключване на деня.
- orgasmatron
- Контакти:
Re: Не иска да запали без да му се подаде газ
dpp написа:....
колата си я държа пред блока,не е усойно и т.н. а бензиновия филтър е сменен преди 5 или 6 хил километра

гориво сипвам само на лукойл.
мистерия някаква, колата сега си пали без проблеми, провах я сутринта студена мина 300 м загася запаля и т.н.
сега пък се появи някакъв гаден шум като въртя волана (не е помпата хидравлична) нещо все едно стърже в кормилния прът, явно ще се ходи на доктор
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Така както съм седнал пред
, чета писаното по темата и отново си мисля над твоят въпрос orgasmatronе и надявам се, че това е бил само инцидентен женски каприз(то не че няма и мъжки, ама айде), кола си е в женски род, нали. Моля да бъда извинен от дамите и от всички останали за лиричното отклонение.
Писах, че при мене се е проявявал по сходен начин такъв проблем и съм го отдавал на лошо гориво. Но се е получавало понякога само, когато запаля и в началните минути докато загрее леко. Падаха оборотите със сколност към гаснене, което съм овладявал с малко подаване на газ. Това обикновенно ми се е случвало през пролетта и късна есен. Със сигурност на газ не ми се е явявало подобно нещо. Дали не би било добре да провериш само за успокоение датчика на Хол:?: както е писал vasstop.

Писах, че при мене се е проявявал по сходен начин такъв проблем и съм го отдавал на лошо гориво. Но се е получавало понякога само, когато запаля и в началните минути докато загрее леко. Падаха оборотите със сколност към гаснене, което съм овладявал с малко подаване на газ. Това обикновенно ми се е случвало през пролетта и късна есен. Със сигурност на газ не ми се е явявало подобно нещо. Дали не би било добре да провериш само за успокоение датчика на Хол:?: както е писал vasstop.