Фабрична и Заводска аларма В5 -HELP РЕШЕНО отдавна

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Фабрична и Заводска аларма В5 -HELP РЕШЕНО отдавна

Мнениеот dpassat » Сря 27 дек 2006 17:36

Здравейте, вече се сдобих със В5 1,9 ТДИ 110 кс. Колата има фабрична аларма, но ще слагам и допълнителна такава, тъи като заводската за две седмици не съм я чул и не знам кога е включена, кога не, в книжката пише 2 натискания на заключването -включена, 2 натискания на изключването- изключена. Няма разлика в заключването.
Та въпроса мие, ще я вържат към комфорт модула, новата ще има всички екстри, но ККАК ДА СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ДВЕТЕ АЛАРМИ НЯМА ДА СИ ПРЕЧАТ???????????

Примерно Авител как са като аларми- напредишната ми кола 5 години нищо не ми е правило проблем, имах отделен контактен имобилайзер с черни кабели и аларма Джой със микровълнов датчик???

БЛАГОДАРЯ вИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :shock

Последна промяна от dpassat на Пон 19 ное 2007 21:44, променено общо 1 път.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 27 дек 2006 17:47

когато ти е вкючена фабричната аларма би трябвало но вратата на шовера да ти мига едно диодче.ако е изгоряло и искаш да провериш дали алармата все пак работи влез в колата, заключи с централното и после дай на контакт.Ако работи би трябвало да се разсвири с фабричния ти клаксон!
Допълнителната ти аларма би трябвало да може да ти командва и фабричната!!! моята е някаква безименна но командва и фабричната и комфорт-а.

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Сря 27 дек 2006 18:02

Благодаря ти колега :D

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Вто 13 ное 2007 20:09

kristian112 написа:когато ти е вкючена фабричната аларма би трябвало но вратата на шовера да ти мига едно диодче.ако е изгоряло и искаш да провериш дали алармата все пак работи влез в колата, заключи с централното и после дай на контакт.Ако работи би трябвало да се разсвири с фабричния ти клаксон!
Допълнителната ти аларма би трябвало да може да ти командва и фабричната!!! моята е някаква безименна но командва и фабричната и комфорт-а.

При мен диодчето спря да мига. Сего заключвам с дистанционното и не мига. Т.е. от 20 пъти един път зацепваше Пък повече нямам и нерви да щракам и напоследък не мига. Това какво значи?
Между другото нещо гледам и като отварям някой път вратите вътре не светва, някой път светва. Преди си беше читаво. Те - преседя 1 месец тук в БГ колата, и почна да се скапва!

Между другото на дистанционното имам два бутона единия от които въобще не знам за какво е, а иначе си работи (присветва като го натискам). Пустата листовка за алармата дет са му слагали май допълнително е на италиански, впрочем всичко е на италиянски, нали там е бичена... На ключа нямам бутони за аларма. Не знам и някакъв чип има, ама в ключа ли е в дистанционното ли е - не знам.. И по принцип я купих с един нормален ключ и един прастмасов. А по книга са два нормални... Няма го и някакъв амулет с код за имобилайзер ли за чипа в ключа ли така и не съм наясно. Може някой да си е направил сметка после д асе разходи до БГ и да си върне Пасатора.... :twisted:

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Чет 15 ное 2007 21:53

Колета преди година имах благоразумието да си монтирам допълнителна аларма и малко по късно започнаха проблемите- свиреше безпричинно. Оказа се проблем със платката в шофьорската брата- прекъсната писта на платката на бравата. Намерих майстор, излекува я и вече всичко е супер- кеф ти с фабричната, кеф ти с допълнителната която командва и фабричната и вдига стъклата .. супер е. При мен отначало ту светеше вътре, ту не, зумера за светлини също. Така че проблема може и да е там.
Относно ключовете, моя има всички елементи, но направи си каско и от там на тъ.атък късмет, и с всичките ключове ако някой реши, за съжаление ще я открадне :lol:

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 16 ное 2007 9:23

Проблема ту има ту няма мигане на заводската аларма е проблем в някоя от вратите. Още повече щом не ти светка осветлението в купето при отворена врата. Аз го имах същият проблем и след смяна на заключващиат механизъм нещата се оправиха. Сега пак се появява от време на време но проблема ми е в задна дясна врата - там си свети като се отвори но не се откл. от централното от време не време.
Интересното е че като застраховах колата ме накараха да си сложа аларма - не признавали фабрични преди 2000 г. ?!?! И сега като се задействат и двете става голяма дискотека :)

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Пет 16 ное 2007 15:14

При мен въпреки че е 2001 пак ме накараха да сложа! Всичко е за пари. Връзката е между застраховател и този който маркирва. Предложиха ми "много добра" за 250лв....Аз пък отидох на друго място и сложих за 100! Същата работа; Фатката е че така признават риска "кражба", иначе не!

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Пон 19 ное 2007 19:21

А всички ли пасати имат на шофьорската врата червен датчик който мига при заключване/задействане на алармата?
При мен ключа си е отделно и имам и дистанционно за отключване/заключване с лого на VW.
Нещо не мога да разбера това, което имам (дистанционно и аларма, ама не съм я чувал още де, някъде пишеше как да я пробвам ама все забравям) фабрично ли е, или е добавяно в даден момент...
Вдига и стъклата, ако има свалени при заключване. Това заводската аларма прави ли го по принцип?

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Диода си мига, аларма не свири...

Мнениеот The Bear » Пет 30 ное 2007 19:44

Вадя ключа от таблото, отварям вратата, затварям вратата, и оставам вътре. Заключвам с дистанционното и диода на вратата започва да мига. Вкарвам ключа, давам на контакт, паля си, нищо не свири. Е каква е тая аларма? Някой има ли идея какво се е скапало?

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Re: Диода си мига, аларма не свири...

Мнениеот Rumen » Пет 30 ное 2007 20:01

The Bear написа:Вадя ключа от таблото, отварям вратата, затварям вратата, и оставам вътре. Заключвам с дистанционното и диода на вратата започва да мига. Вкарвам ключа, давам на контакт, паля си, нищо не свири. Е каква е тая аларма? Някой има ли идея какво се е скапало?
Нищо не се е скапало. Просто алармата ти е "разблала" че си вътре в колата. Как? (вероятно се питаш ти) Ами като вкараш ключа в контакта и го завъртиш ти "казваш" на имобилайзера - "Хей, пич, това тук съм си аз, нема к'во 'а се притесняваш". И алармата (която по принцип си "говори" с имобилайзера) си мълчи кат бит гъз.
За да се увериш дали алармата работи я опитай нещо друго:
1. Изключваш колата (гасиш);
2. Вадиш ключа от контакта;
3. Заключваш с дистанционното (радиоуправлението);
3.1. червения светодиод на шоф. врата започва да мига...
4. Отваряш шоф. врата отвътре с лостчето (ръкохватката);
5. Ако алармата не писне ... започваш сериозно да се притесняваш за нейната работоспособност.
5.1. Купуваш бъчва червено вино, един суджук и се меткаш до София да правим диагностика и да умуваме.
5.2. Васето може да свърши тая работа и без бъчва вино (за суджука обаче нищо не обещавам)

Последна промяна от Rumen на Пет 30 ное 2007 20:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 30 ное 2007 20:02

Друга аларма имаш ли ? Ако да, имаш ли идея къде е поставяна, и от кого ?

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Диода си мига, аларма не свири...

Мнениеот The Bear » Пет 30 ное 2007 20:40

Rumen написа:
The Bear написа:Вадя ключа от таблото, отварям вратата, затварям вратата, и оставам вътре. Заключвам с дистанционното и диода на вратата започва да мига. Вкарвам ключа, давам на контакт, паля си, нищо не свири. Е каква е тая аларма? Някой има ли идея какво се е скапало?
Нищо не се е скапало. Просто алармата ти е "разблала" че си вътре в колата. Как? (вероятно се питаш ти) Ами като вкараш ключа в контакта и го завъртиш ти "казваш" на имобилайзера - "Хей, пич, това тук съм си аз, нема к'во 'а се притесняваш". И алармата (която по принцип си "говори" с имобилайзера) си мълчи кат бит гъз.
За да се увериш дали алармата работи я опитай нещо друго:
1. Изключваш колата (гасиш);
2. Вадиш ключа от контакта;
3. Заключваш с дистанционното (радиоуправлението);
3.1. червения светодиод на шоф. врата започва да мига...
4. Отваряш шоф. врата отвътре с лостчето (ръкохватката);
5. Ако алармата не писне ... започваш сериозно да се притесняваш за нейната работоспособност.
5.1. Купуваш бъчва червено вино, един суджук и се меткаш до София да правим диагностика и да умуваме.
5.2. Васето може да свърши тая работа и без бъчва вино (за суджука обаче нищо не обещавам)

Ейййй, ще ме караш пак да бия 3км в едната посока да правя проба. Нещо не ме свъртаааааа...

За dr_kanev: Не знам, има някаква листовка италианска от тези "бързите ръководства" се премята из документите. На нея е обяснено как да боравиш с дистанционното. Ето го и него на снимката. Само дето не знам това като е купувана колата ли им е дадено, или после са го слагали допълнително собствениците... Аз аларма не съм слагал.
Май тръгвам да пробвам с лостчето. :twisted:
Изображение

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пет 30 ное 2007 21:45

Тази аларма не е фабрична,а е италянска боза :wink: .Ако си вътре в колата и заключиш с дистанцонно(оригинално)и светне диодчето на вратата не можеш да я отвориш понеже има двойно заключване.Най добре отиди до някой колега или алармаджия(жичкаджия)да погледнете нещата по сериозно.

Потребителски аватар
The Bear
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The Bear » Съб 01 дек 2007 11:06

Vladko написа:Тази аларма не е фабрична,а е италянска боза :wink: .Ако си вътре в колата и заключиш с дистанцонно(оригинално)и светне диодчето на вратата не можеш да я отвориш понеже има двойно заключване.Най добре отиди до някой колега или алармаджия(жичкаджия)да погледнете нещата по сериозно.

Ами да. Не може да се отвори отвътре вратата. Дърпам лостчето и щифта за заключване се показва нагоре, пускам лостчето, и той се връща обратно. И пак нищо не свири. А като заключа с ръчно натискане на щифта, после трябва две движения да направя с лостчето за отваряне - двойно заключване...
Явно ще търкалям бъчвата и суджуците нанякъде... :lol:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 01 дек 2007 12:39

The Bear написа: А като заключа с ръчно натискане на щифта, после трябва две движения да направя с лостчето за отваряне - двойно заключване...

Не е това двойното.
The Bear написа:Явно ще търкалям бъчвата и суджуците нанякъде... :lol:

Ми няма ли някой във Враца по "приятелски" да ти помогне?В София така си помагаме :wink:

Върни се в “Passat”