Колеги, става дума за съединител на пасат Б5.5 от 2001-ва, 1.8Т
На празен ход ако си допра крака до него (без да го натискам) се усещат вибрации. Като го натисна, изчезват. При потегляне колата не тресе и не вибрира...
Какъв може да е проблемът? Заминал маховик или може и да е нещо по-евтино за оправяне?
Съединител вибрира Б5.5 2001 1.8Т
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съединител вибрира
Може би за успокоение - на моя, но е 91г., също при докосване се усещат вибрации, а при натискане няма нищо - просто вибрации от двигателя, които се предават на педала и тъй като частта на педала, която натискаш, е краят на дългата страна на лоста (педалът всъщност е един лост - малко спомени от училище и часовете по физика), то вибрациите се усилват в пъти и затова ги усещаш. 
ПП: Ако е тръгнал да си отива някой тампон може и да са по-силни от нормалното - трябва да се види на място.

ПП: Ако е тръгнал да си отива някой тампон може и да са по-силни от нормалното - трябва да се види на място.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съединител вибрира Б5.5 2001 1.8Т
Днес пък вибрациите ги няма... Нещо не мога да разбера кога се появяват и при какви условия.. Дали още някой е имал подобен опит?
Благодаря на колегата над мене за идеите... И аз се надявам да е нещо банално като тампон на двигателя примерно...
Благодаря на колегата над мене за идеите... И аз се надявам да е нещо банално като тампон на двигателя примерно...
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Май трябваше да пусна темата в дизеловия раздел.. там има повече колеги с двумасов маховик. При никого ли не е имало такова вибриране?
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Щом не трепери на място и при набиране нещо се шашкаш излишно. Това дето усещаш на празен ход като обереш луфта си е напълно нормално.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Буса ми беше така, но той е със жило натегнахме го малко и се оправи, но ти си със помпи..... не съм сигурен дали от някоя помпа може да го прави това.